Egitim-Dünyası

2013 Öğrenim Kredisi ve Burs Ücretleri – Başvuru ve ödeme tarihleri

2013 Öğrenim Kredisi ve Burs Ücretleri – Başvuru ve ödeme tarihleri

kyk_yurtkur_burs_ve_ogrenim_kredisi_basvuru_sonuclari_aciklandi2013 Burs ücretleri, Burslar ne kadar arttı 2013, Burs başvurusunda bulunabilmek için ne gerekli, kredi alabilmek için  taahhüt senedi nasıl alınır,2013 kyk burs ücreti, 2013 Burs fiyatı ne kadar, 2013 kredi ücreti ve taahhüt senedi hakkında tüm detaylı bilgiler yazımızın devamındadır.

 

7 Ocak 2013 tarihinden itibaren verilmeye başlanacak öğrenim kredisi ve burs ücretleri zamlı olan fiyatları belli olmuştur. Buna göre geçen sene 260 tl olan bu ücret, %8 artış ile 280 TL‘ye çıkarıldı. küçük bir artış olsada öğrencilerin yüzü gülecek gibi

  • Burs veya kredi hesabınıza her ay 280 tl yatırılacaktır.
  • Kredi ve burslar Ziraat Bankasından alınabilir.
  • Bu arada kredi ve burs almadan önce noterden taahhüt senedi almalı ve bölgenizdeki Yurtkur’a götürmelisiniz.(belgenin alımı yazının devamında detaylıca açıklanmıştır)
  • Belgenin iletilmesi için son tarih: 28 Şubat 2013

 

Yurtkur’dan (KYK) Burs ve öğrenim kredisi kazanan öğrenciler Noter’den kendi adlarına Taahhüt Seneti çıkarmalı ve Yurtkurun bölgedeki herhangi bir yurduna veya posta adresine bu belgeyi ulaştırmalıdırlar.

Taahhüt Senetlerini Nereden Alabilirim ?

Yakınınızdaki bir noterden. Bulunduğunuz çevredeki noterleri ve telefon numaralarını öğrenmek için buraya tıklayınız.

Belgenin iletilmesi için son tarih: 28 Şubat 2013

Taahhüt Senetini kime göndereceğim ?

Kurumun Bölge ve/veya Yurt Müdürlüklerine elden teslim edilebilir, Bölge ve Yurt Müdürlüğü bulunmayan yerlerde ise Kurumun “Söğütözü Mah. 2176 Sok. No:25 Çankaya/ANKARA ” adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına posta ile gönderilecektir.

Taahhüt Seneti göndermezsem ne olur ?

Burs-Kredi Taahhüt Senedini noterde tanzim ve tasdik ettirmeyenler ile belirlenen süreye kadar Kuruma vermeyenlere burs, kredi verilmeyecek olup,ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

Burs veya Krediler ne zaman ödenecek ?

Burs veya öğrenim kredisi ödemeleri, öğrencilere her yılın Ocak ayından başlamak üzere her ayın 7 sinde aylık olarak yapılacaktır.

BURS-KREDİ TAAHÜT SENETLERİNİ 25 ARALIK 2012 TARİHİNE KADAR VERENLERİN BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ ÖDEMELERİ 08 OCAK 2013 TARİHİNDE, 25 ARALIK 2012 TARİHİNDEN SONRA VERENLERİN İSE 08 ŞUBAT 2013 TARİHİNDE TC ZİRAAT BANKASI ŞUBESİNDEN YAPILACAKTIR.

TARİHLERİN DİKKATLİ OKUNMASI VE İŞLEMLERİN SON GÜNE BIRAKILMAMASINI HATIRLATMAK İSTERİZ. SON GÜN HEM BİR AŞIRI YOGUNLUK OLACAK HEMDE YOĞUNLUKTAN DOLAYI YETİŞTİREMEME GİBİ BİR TALİHSİZLİK

HESABINA 1040 TL YATAN ÖĞRENCİ LERİN  DURUMU

 YAŞABİLİRSİNİZKYK, Avrupa Birliği Burs projesi kapmasında birtakım yeni uygulamalara gitti. Şöyle ki bursu kesilen son sınıf öğrencilerine Aralık ayı itibari ile ödeme yapacak. 10 bin kız ve 10 bin erkek olmak üzere toplamda 20 bin öğrenciye Aralık ayı itibari ile ödeme yapılacak. Aralık ayı ödemesi + Avrupa Birliği fonundan gelen 3 aylık ödeme olan bu özel durumdaki öğrenciler bir sonraki ödemesini Nisan 7′de “260 TL+ yeni yıl zammı” olarak alacak. Zira 1040 TL / 4 ay = 260 TL / ay şeklinde olduğu da bu durumu doğrulamaktadır.

Bu nedenledir ki “Ocak ayında ödeme yapılacak mı?” sorusunun cevabı “HAYIR” olup, ayağınızı yorganınıza göre uzatmaniz tavsiyedir…

bu 1040tl konusuna ek olarak bundan sonraki nisandaki ödeme

arkadaşlar ab fonunda kredisi bursa dönüşenler için: Söz konusu bursunuz Kasım-2012 ayından itibaren başlatılmıştır. Tarafınıza daha önce öğrenim kredisi olarak ödenen Kasım-2012 ayı ödemesi bursa dönüştürülmüş olup, Aralık-2012, Ocak-Şubat-Mart 2013 ayları peşin olarak (260×4=1.040-TL) hesabınıza yatırılmıştır.

Adınıza yapılacak ikinci ödeme, Nisan-2013 ayında gerçekleştirilecek olup, ödenecek tutar Nisan-Mayıs-Haziran 2013 aylarını kapsayacak şekilde (260×3=780- TL) yine peşin olacaktır. kyk sitesinden alıntıdır.

burs fiyatları 2013 ile ilgili merak ettikleriniz ve sorularınızı aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz…

[stextbox id=”info”]2013-2014 Yılı Burs, Öğrenim Kredisi ve Yurt başvuru tarihleri ile şartları[/stextbox]

[stextbox id=”info” bcolor=”1208f6″]
  • egitim-dunyasi.net olarak sizin için hazırladığımız yazımızla ilgili sorularınızı ve merak ettiklerinizi aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz
[/stextbox]
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 359 YORUM
  1. dilek dinçer dedi ki:

    ben kredi alıyordum bursa döndü ve 1040 tl burs aldım burada sorun yok ama nisanda verilicek para 260 tl den hesaplanarak verileceği söyleniyor üstelik ocak ayında 280 tl almaya başlandı ve bize farkın verileceği ile ilgili bir bilgi verilmiyor. zamlı bursdan hesaplanmadığı için 780 tl alıcamız söyleniyor fakat verilmeyen farklarla birlikte 900 tl almamız gerekiyor. bununla ilgili bilgi verirmisiniz nasıl olucak ?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      evet yukarıda ana konudada açıkladığımız üzere resmi olarak 780 tl alacaksanız nisandada ama haklı olarak istediğiniz fark hakkında resmi olarak bir açıklama yapılmadı maalesef ama bu sadece 20 000 kişilik pilot bir proje olduğundan sabit kalacağını tahmin ediyorum size tavsiyem kyk ya birde bimer e bu konuyu açıkça belirten ve devamının nasıl olacağı şeklinde bir soru dilekçesi yollamanız… cevabı buraya da yazarsanız diğer arkadaşlarıda bilgilendirmiş olursunz

  2. Keziban Erturunç dedi ki:

    Ben Hacettepe Üniversitesi öğrencisiyim ve öğrenim ve katkı kredisi alıyorum.Hazırlıktan itibaren kredi aldığım için okulum bitmeden kredim dört yıl sonunda mı kesilecek yoksa okulum bitince mi kesilecek? Üniversiteye 2009 da girdim ve 2010 da kredi almaya başladım

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      kyk daki yönetmelik çatışmasından dolayı kesiliyor ama normalde ögrenim süresi diyor bir yerde ama bir yerdede lisans için 4 yıldır deniyor ama çözümü;
      hazırlık okuyursan veya bölümün 4 yıldan uzun süreli ise sorunu tek dilekçeyle çözebiliyor sun şöyleki; bir dilekçe ve ekinde okuduğunuz bölümün 5 yıl olduğunu gösteren öğrenci belgesini kyk genel müdürlüğüne gönderdiğiniz takdirde bursunuz/krediniz okul sonuna kadar uzatılacaktır… başarılar dilerim

  3. arife dedi ki:

    birşey ögrenmek istiyorum ben şimdi geri ödemeli burs almak istiyorum da illaki başvuru tarihlerinde mi yapmamız gerekiyor

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      anladığım kadarı ile kredi den bahsediyorsunuz , evet başvuru tarihlerinde yapmanız gerekli..

  4. bahar dedi ki:

    çok teşekkür ederim çok yardımınız dokundu Allah razı olsun iyi çalışmalar sizlerede…

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      yardımcı olabildiysek ne mutlu….

  5. bahar dedi ki:

    mraba ben kyk yı aradım ekimde ödemelrim başlıyomuş..ayrıca çaktiğim para 6560 tl bunun üzrine de belli bi miktar faiz eklenip toplam borcum belirlencekmiş…taksitlendirme ay üzerinden hesaplanılacakmış… şmdilik bunları biyrum inşallah daha sonra farklı bişey söyleyip zora bırakmazlar..
    sizce ödemeleri nasıl taksitlendirirler bi kaç arkadaşımada aynısı olmuştu dediniz onlar nasıl geri ödediler?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      bildiğim kadarıyla o yılki beyaz eşya endeksi yani kısaca faizi hesaplandıktan sonra 1 yıl içinde 3 er aylık sürelerde ödemeniz gerekiyor mevzuata göre… ama genelde çok sallayan yok bir kerede ödeyebilirsiniz biraz daha uzatarak ta ama uzatınca tekrar gecikme faizi devreye giriyor bunuda unutmayın iyi çalışmalar dilerim….

  6. bahar dedi ki:

    tam 2 yıl oldu kaydımı sileli sandım ki kredimi diğer öğrenciler gibi alıp vadesi dolduğunda 2 yıl sonra ödemeye başlicam.. yanlış mı biliyrom simdi ?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      bahar hanım size tavsiyem bulunduğunuz yerdeki kyk müdürlüğüne giderek ve kyk yı arayarak, durum açıkça izah etmeniz ve şuandan itibaren ne yapmanız gerektiğini sormanız… (gerekli çözümü ögrendikten sonra burayada yazarsanız sizinle aynı sorunu yaşayan arkadaşlarada yardımcı olmuş olursunuz kolay gelsin…)

  7. bahar dedi ki:

    Bu çok kötü oldu peki kyk ya nasıl bi dilekçe yazmalym bi örneği var m? üniv. okudğum bölgenin kyk namı dilekçemi yollicam?

  8. 93 dedi ki:

    gecen yıl almaya baslanan burslar bu sene hangı ayda kesilecek ıkı yıllıklarda eyluldemı hazrandamı????

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      2yıl 4 yıl farketmiyor son senenizde haziran dahil bursunuzu alıyorsunuz. yani haziran da son bursunuzu almış oluyorsunuz…

  9. bahar dedi ki:

    @bahar
    pardon yanlış yazdm anrm krediyi geri ödemek için neler yapmam gerekyor?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      normalde okulunuzu bıraktığınız zaman kyk ya dilekçe ile bildirmeniz gerekiyor. mevzuat’a göre okuldan kaydını sildiren burs öğrencileri bursun veya kredi kesildikten 1 yıl sonra yılda 4 eşit parçaya bölünmüş olarak ödeyecektir diye bir madde olması lazım . noterde imzaladğınız kağıtta şimdi size tavsiyem hemen kyk ya durumu izah eden bir dilekçe yazmanız.. acele etmenizi tavsiye ederim çünkü bu paranın üstüne devamlı faiz işlemesi yapılabilir…
      evet o maddeyi buldum ;Sağlık sebepleri dışında kendi isteği ile öğretim kurumunu bırakan veya herhangi bir sebeple öğretim kurumundan çıkarılan öğrenciler, öğretim kurumu ile ilişiğinin kesildiği tarihten itibaren bir yıl sonra başlamak üzere ve bir yıl içinde üçer aylık dönemler halinde borcunu öder. Öğretim kurumunu değiştirdikten veya kredi almaktan vazgeçtikten sonra öğretim kurumundan ayrılan veya çıkarılanlar hakkında da aynı borç ödeme kuralları uygulanır.

      Diğer Hallerde Borcun Ödenmesi:

      Öğretim kurumundan kendi isteği ile ayrılan veya çıkarılan öğrenci, kuruma olan borcunu ayrılış tarihini takip eden bir yıl sonraki ocak ayından başlamak üzere kredi aldığı yıl sayısı kadar sürede öder. Bir yıllık borç ocak-mart, nisan-haziran, temmuz-eylül, ayları içinde olmak üzere toplam üç taksitle kurumca tahsil edilir.

  10. bahar dedi ki:

    @egitimdunyasi
    okuldan kaydımı sildirdim ve bir yıldan fazla oluyor paramı alıyrum ..
    kyk öyle ilgileniyor ki srmayın adamlar bi kafamızı kırmadı ..
    peki ödeme işlemi nasıl olacak .benm aldığım krediyi geri almam için napmam gerekyor..

  11. egitimdunyasi dedi ki:

    @musa
    araştırmanızı burada paylaşıp birçok kişiye yardımcı oldugunuz teşekkürler bunu ana konuya ekliyorum….

  12. bahar dedi ki:

    meraba ben 2011 den beri kredi alıyorum ama mart ayında alamadım sanırım kesildi..turizm okuyodum ve 1 yılda hazırlık vardı toplam 3 yıllık diyim ve ilk yıl okulu bırktım kaydımı sildirdim ama kredim kesilmedi bende almaya devam ettm ..dediğim gibi mart ayında alamadım neden olabilir? ayrıca bu bölmde okumaya devam eden akadaşlarım hala alıyo paralrnı..bide burs sorgulama nasıl yapıcam ve ödemeler hakkında bilgi veririmisiniz? acil cevap bekliyrum lütfen ona göre paramı hazır bulundurup ödemem lazım..şimdiden saolun..

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      normal dir yüksek ihtimal 1 yıl yattı krediniz, prosedür böyle diye tahmin ediyorum ediyorum çünkü birkaç arkadaşada aynı şekil oldu.. eğer okulunuza tekrar başladıysanız kyk ya dilekçe yazın öğrenci belgesiyle beraber yollayın…
      ama siz yinede öncelikle kyk yı arayıp ek bir şey gereklimi diye tekrar bir bilgi alınız…

  13. musa dedi ki:

    arkadaşlar ab fonunda kredisi bursa dönüşenler için: Söz konusu bursunuz Kasım-2012 ayından itibaren başlatılmıştır. Tarafınıza daha önce öğrenim kredisi olarak ödenen Kasım-2012 ayı ödemesi bursa dönüştürülmüş olup, Aralık-2012, Ocak-Şubat-Mart 2013 ayları peşin olarak (260×4=1.040-TL) hesabınıza yatırılmıştır.

    Adınıza yapılacak ikinci ödeme, Nisan-2013 ayında gerçekleştirilecek olup, ödenecek tutar Nisan-Mayıs-Haziran 2013 aylarını kapsayacak şekilde (260×3=780- TL) yine peşin olacaktır. kyk sitesinden alıntıdır.

  14. musa dedi ki:

    selam ben 2. sınıf öğrencisiyim ilk kredimi 7 ocak 2012 de aldım aralık ayında ab ve kyk kapsamında 1040 tl para aldım. kyk sitesinde nisan 7 de nisan-mayıs-haziran olarak 780 tl yatıralacak yazıyordu borç sorgulamada ama şuan kapanmış o sayfa nisanda alacağımız net miktarı öğrenebilirmiyim??

  15. pelin dedi ki:

    ben 2. sinif ogrencisiyim bu sne ilk defa basliyacağim kredi almaya fakat geriye odemem gereken miktar ne kadar olacak bunu bilmiyorum yani faizi nekadar olacak 3 sene alsam 36 aydan 36×280 den 10 080 tl para alcam ne kadar geri öderim?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      genelde sizin hesabınız göre olmuyor yıllık burs kredi zammı oluyor ayrıca işin içine maalesef yıllık tefe tüfe katılarak hesaplanıyor bildiğim kadarıyla zaten imzaladığınız kağıtta ne kadar ödeyeceğinizin yazılı olması lazım…..

  16. furkan yasin yurttas dedi ki:

    yatılılıktan bursluluga gecenlerde de aylık 280tl mi ?

  17. fatih dedi ki:

    Acaba bu rakamlar kaç ay için ?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      genelde 4 yılık için hesaplanır ama bölümlere göre veya egitim yıl sayısına görede değişme gösterebilir…

  18. Hasan dedi ki:

    arkadaslar benm geri odemeliye su an basvurma ımkanım varmı

  19. abdulselam dedi ki:

    ab den gelen 20 bin kişilik bursu onlara çıkan bu kişiler bunu geri ödeyecek mi özellikle 20 bin kişinin olmasının ayrıcalığıı var mı lütfen cvp verın

  20. emrah dedi ki:

    tamam şimdi biz subat ayının kredisini aldık ya martın 7 sinde tekrar yatacak işte bu yatacak olan krediden 200 tlye kadar yatamdan çekebiliyormuşuz 7sindede kalan parayı yatırıyorlarmış die duydum

  21. emrah dedi ki:

    ya bu mart ayının kredisinden 200 tl çekilebiliyormuş böle bir söylenti var doğrumu

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      biraz daha detaylı açıklarmısınız…

  22. egitimdunyasi dedi ki:

    @duygu

    @gökçe

    @duygu
    bu konuda bizim elimize bir açıklama geçemediği tam bir açıklama yapamıyoruz sizden ricamız bu konuyla alakalı olarak ilk olarak kyk ya dilekçe göndermeniz veya mail atmanız, ikinci olarakta yine aynı şekil açıklayıcı bir şekilde bu soruyu BİMER e yazmanızdır. kesinlikle cevaplanacaktır.
    birde sizden ricamız sonucu burada yorum olarak paylaşırsanız diğer arkadaşlarda bilinçlenmiş olur…

  23. gökçe dedi ki:

    BEN YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİYİM. ŞUBATIN 7 SİNDE BANKADAN PARAMI ALMAMIŞTIM. BU ARALAR GİTSEM ALABİLİR MİYİM? YOKSA BANKADAN DAHİ OLSA SADECE AYIN 7 SİNDE Mİ ALMAM GEREKİYOR. ?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      istediginiz zaman alabilirsiniz ayın 7 sinde hesabınıza para yatar sadece…

  24. duygu dedi ki:

    herkese merhaba bende 1040 tl madurlarındanım ve 3 aylık tatilde burs almayacağım ve zamlı kısmındanda yararlanmayacağım bildirildi kyk tarafından ve nisandaki burs 260 üzerinden değerlendiriliyor hem yapılan zamdan dolayı yurt fiyatı arttı onu ödemek zorunlu ama burs alırken yok ne iş bu ben istemedim böyle birşey birde şanslı kişi yazmışlar ne şansı para bitti ihtiyacım olmasa zaten almazdım bursu ama şimdi okul açıldı ve parasız ortada kaldım ne olacak ayrıca noterde imzaladığım fiyat çok yüksek ve ben fazla ödememi yapıcam bu konuda ne yapabilirim

  25. duygu dedi ki:

    geriye kalan 60 tl ne olucak noterdeki tutar fazla aldığım burs az ne yapılması gerek

  26. ayşe dedi ki:

    herkese merhaba bende malesef 20.000 kişi içinden seçilmişim sanki sordularda ii birşey olsa beni bulmazdı zaten fakat şöyle birşey söz konusu tamam evet aldık bursu fakat ocak ayında yapılan zam artışı ne olacak arkadaşlarım 280 alırken ben 260 üzerinden hesaplanıp nisan ayında verileceği kyk tarafından bildirildi mail yoluyla 60 tl eksik ve yaz tatilinde ödemede yapılmayacak ayrıca noterde imzaladığım mevladan çok çok farklı çıkıyo resmen kazıklandım ben bu konuda ne yapabilirim lütfen yardımcı olun okul bitince almadığım parayı mı ödemem gerekecek nasıl bir sistemdir.

  27. ergün dedi ki:

    Ben bu krediyie daha yeni dilekçe gönderdm sanırım 8 martta alcam bende mi tek ödeme alcam yoksa ocak şubat mart ı mı alcam _

  28. HİLAL dedi ki:

    HİÇ BİRŞEY ANLAMADIK NE Bİ AÇIKLAMA NE BİŞEY ÖGRENCİLERE VERMEDİNİZ BARİ YURTKUR YETKİLİLERİNE Bİ AÇIKLAMA YAPSAYDINIZ PARALARI HARCADIK 4 AYDIR AÇIZ YANİ SAOLUN ÇOKK İYİ OLDUU.BORCUMUZDA 3,900 GÖRÜNÜYO YAZ DNEMİ İÇİN KYK PARA YATIRACAKMI .

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      maalesef biz egitim-dunyasi.net olarak elimizden geldigince bilgilendirmeye ve açıklamaya çalıştık ama herkese ulaşamıyoruz maalesef….

  29. samet52 dedi ki:

    geri ödeme için başvuruda buluncam.senetteki miktar kimilerin 14 bin küsür kimilerinde 11 bin küsür o nasıl oluyor

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      Farklılık bölümler arasındaki katkı paylarının miktarından kaynaklanmaktadır. Ödenyenin öğrenim veya burs kredisinde farklılık yaratmaz ama katkı ödemesi farklı olduğu için tabii ki geri ödemede farklılık ortaya çıkar.Ama yeni yasayla birinci ögretimler için katkı yani harç kalktıgından dolayı bu yasadan önce kredi alanlar için normal bir durumdu ama bu yasadan sonrakilerde ikinciöğretim veya 5-6 yıllık bölüm okuyanlar hariç herkesin aynı miktar olması gerekmektedir diye düşünüyorum…

  30. hasan dedi ki:

    ben başvuruda bulunucam burs için fakat bana 3 aylık lazım 3 aydan sonra iptal etme şansım var mıı acaba

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      evet başvuru tarihlerinde başvuru yapar vede size burs veya kredi çıkarsa istdiginiz zaman iptal ettirebilirsiniz yalnız kredide aldıgınız miktarı ödemek zorunda kalabilirsiniz haberiniz ola…

BİR YORUM YAZ