Egitim-Dünyası

2015-2016 Formasyon İle İlgili Her Şey -2

2015-2016 Formasyon İle İlgili Her Şey -2

Formasyon bekleyen yada formasyonla alakalı bilgi sahibi olmak isteyen takipçilerimizin beklediği Formasyon ile ilgili her şey yazı dizisinin ikinci bölümünü yayınlıyoruz.

Öncelikle formasyon ve diğer konularda verdiğiniz destek sebebiyle site yönetimi olarak sizlere teşekkür ediyoruz.

Formasyonla alakalı yazı dizimizin önceki bölümünde formasyona alakalı genel bilgi ve sorunları sizinle paylaşmaya çalıştık şimdi sizlerle formasyonun ne olduğunu ve hangi bölümlerin formasyon almada şanslı olduğunu konuşacağız.

Formasyon Nedir ve nasıl fayda sağlar ?

Formasyonla alakalı öğretmenlik için gerekli belge desek kısaca formasyonun ne olduğunu tanımlayabiliriz, formasyon uzun yıllardan beri verilen ve yüz binlerce kişiye öğretmenlik kapısını açan bir belge olmuştur.

Formasyon için bundan 6-7 sene önce çok uğraşılırken son 2-3 senedir formasyon verilmesi kolaylaştırılmış bu şekilde yüz binlerce öğretmen adayı ortaya çıkmıştır, eskiden 10 bin liraya yakın ücretle alınan formasyon şuanda 2000-2500 tl civarında bir ücretle veriliyor.

Peki Formasyon Her Bölüme Aynı faydayı Sağlar Mı ?

Üniversitelerin her bölümüne formasyon verilmiyor, öğretmenlik yapabilecek bölümlere eğitim fakültesine destek olabilecek bölümler formasyon alabiliyor.

Son 3 yılda verilen formasyonla birlikte öğretmen adayı sayısı 4 yüz bini geçmiş durumda, bu duruma sebep olarak formasyon verilmesinin sadece ticari amaçlara hizmet olduğu oldukça açık bir durumdur.

Bazı bölümlere Kpss sonrası hiç kontenjan verilmemesine rağmen formasyon alımları yapılıyor bu senede aynı şekilde alımların yapılacağını göreceğiz, sağlıklı bir durum olmasa da birçok öğrencimize formasyon almaktan başka şansta bırakılmıyor.

En gözde bölümler olan Matematik,Türk Dili ve Edebiyatı,Tarih gibi bölümler kontrolsüz formasyon verilmesi sebebiyle bu yıldan itibaren ” Ölü Bölüm ” olarak kabul ediliyor.

Formasyon verilmesi ve bu konu ile alakalı derslerin içeriği bilgisi ve ayrıntıları ile ilgiyi geniş bilgiyi yazı dizimizin devamında size sunacağız. Formasyonla alakalı bizi takip etmeye devam edin.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 71 YORUM
  1. miray dedi ki:

    not ortalamamızın kaç olması gerekiyo?

  2. miray dedi ki:

    merhaba hocam ben maliye açıköğretim 3.sınıf öğrencisiyim formasyon gibi hakkımız varmı?

  3. MELİKE dedi ki:

    MERHABALAR AÖF ÇEKO LİSANS MEZUNUYUM FORMASYON ALABİLİYORMUYUM.YARDIMCI OLABİLİRSENİZ SEVİNİRİM . İYİ GÜNLER

  4. Bahar ergenç dedi ki:

    Hocam açıktan sağlık yönetimi ve halka ilişkiler_reklamcılık okumuş kardeşlerim var,pedagojik eğitimle öğretmen olabiliyorlarmı

  5. sevdenur bilinççi dedi ki:

    merhaba hocam..ben anlamıyorum,saçma sapan bölümlere formasyon veriyolar..ben istanbul prehistorya mezunuyum..bize formasyon yok..haksızlık bu yanii..

  6. soner dedi ki:

    hocam merhaba ben İstanbul Arel üniversitesi muhasebe bilgi sistemleri lisans öğrencisiyim formasyon alabiliyor muyum alabiliyorsam formasyona muhasebe ve finansman olarak mı başvuru yapıcam

  7. ömer dedi ki:

    slm hocam iibf iktisat bölümü mezunuyum bizim bölümden muhasebe ve finansman öğretmenliği ile pazarlama ve parakende öğretmenliğine başvuru yapılabliyor mu diğer bi sorum başvurularda ikinci öncelik diye bir şey okudum var mı gerçekten böyle bir şey cevabınız için şimdiden çok teşekkürler

  8. abdullaha dedi ki:

    hocam tarih bölümü öğrencisiyim ,bir sene uzayacak egitimim alttan dersim oldugu için ..formasyonu uzayan sene içerisinde alabilirmiyim ?

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba kendi okulunuzdan alma şansınız var , fakat başka okullar diploma isteyebilir, iyi akşamlar

  9. çağatay dedi ki:

    Merhaba, Turizm işletmeciliği ve otelcilik bölümü 2008 mezunuyum. Bulunduğum şehirdeki üniversiteden (PAÜ) formasyon alabilir miyim? Ayrıca sizin yorumunuzu da merak ediyorum, paylaşırsanız memnun olurum. Sizce mantıklı bir adım olur mu? Özellikle yiyecek içecek öğretmenliğiyle ilgili açık var deniyor. Cevabınız ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim..

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      merhaba bulunduğunuz üniversiteden formasyon alabilirsiniz,alacağınız formasyonun size ne kadar fayda sağlayacağını iyi araştırınız, kararı en iyi yine siz vereceksiniz, iyi akşamlar

  10. misafir dedi ki:

    açıköğretim işletme 3.sınıfından kaydım silinmiş.2003 te kayıt olmuştum.bunun için 2016-2017 de af çıkarmı.lütfen yardımcı olun

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      merhaba af çıkma durumunu net kestiremiyoruz bekleyip görelim.

  11. Saime dedi ki:

    Merhaba aöf edebiyat okuyorum 4. Sınifta olupta 3 ten dersim olsa formasyon alabiliyormuyum

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      merhaba formasyon alabilirsiniz iyi günler

  12. osmanosman dedi ki:

    Hocam ben açık öğretim kamu 3.sınıfta okuyorum yeni açılan uluslar arası taşımacılık ve lojik bölümüne gecebilirmiyim

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      merhaba bu bilgi için okula danışmanız size kesin bilgi verecektir, iyi günler

BİR YORUM YAZ