Egitim-Dünyası

Ahi Evran Üniversitesi Kayıt tarihleri ve kayıt belgeleri 2014

Ahi Evran Üniversitesi Kayıt tarihleri ve kayıt belgeleri 2014

Ahi Evran Üniversitesi Kayıt Tarihleri 2014 2015,  Ahi Evran Üniversitesi Kayıt İçin Gerekli Belgeler, 2014 Üniversite Kayıt tarihleri ne zaman, Ön Kayıtlar, Ahi Evran üniversite Kayıt esnasında istenen belgeler evraklar , Ön Kayıt Tarihleri,  Ahi Evran kayıt tarihi ve kayıt belgeleri, Kesin Kayıt İşlemleri  hakkında detaylı bilgi yazımızın devamındadır.

Ahi Evran Üniversitesi Kayıt tarihleri ve kayıt belgeleri 2014Öncelikle eğitim-dunyasi.net olarak yeni üniversiteli arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve üniversite hayatlarında da başarılar diliyoruz .

Üniversitelerine kayıt yaptırmaya gidecek arkadaşlar için genel olarak hazırladığımız kayıt işlemleri ile ilgili ve Ayrıca  ÇOK ÖNEMLİ UYARILAR VE BİLGİLENDİRMELER içeren bu başlıktaki yazımızada bir göz atmanızı öneriyoruz yazı için tıklayın :https://www.egitim-dunyasi.net/universite-kayit-icin-gerekli-belgeler-ve-uyarilar-2014-2015.html

Aşağıda Ahi Evran Üniversitesi tarafından istenen genel bilgiler tarihler ve kayıt koşulları yer almaktadır. Ayrıca Ahi Evran üniversitesinin Akademik takvimide linkini vereceğimiz adreste mevcuttur. Üniversitenin akademik takviminde ön kayıt tarihleri varsa bu tarihler kesin kayıt tarihleri, öğrencilerin ders kayıt tarihleri sınav tarihleri gibi neredeyse bir yıllık plan bulunmaktadır. Ahi Evran Üniversitesi 2014-2015 Akademik takvimi :https://www.egitim-dunyasi.net/ahi-evran-universitesi-akademik-takvim-2014-2015-detayli.html

 

T.C.
AHI EVRAN ÜNİVERSİTESİ
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

DUYURU
(2014-2015 eğitim-öğretim yılında kesin kayıt yaptıracak olan yeni öğrencilerimizin dikkatine)

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı için ÖSYM tarafından Üniversitemiz önlisans ve lisans programlarına yerleştirilen öğrencilerimizin kesin kayıtları; 01-05 Eylül 2014 tarihleri arasında, öğrencilerimizin istenen evraklarla birlikte kendisi veya yasal vekaletlilerinin şahsen başvurmalarıyla ilgili Fakülte/ Yüksekokullarımızda yapılacaktır.
Kesin kayıtlara ilişkin yapılması gerekenler en geç 25.08.2014 tarihine kadar Üniversitemizin resmi internet sayfasında (http://www.ahievran.edu.tr/) ilan edilecektir.
Bu süre içerisinde gerekli hazırlıkların yapılabilmesi bakımından kesin kayıtta istenen belgeler aşağıya çıkarılmıştır.
İlgililere duyurulur.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
A- Genel olarak tüm öğrencilerden istenen belgeler:

  1. Adayın mezun olduğu lise veya dengi okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesinin aslı (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılmaz). Ayrıca, aday öğrenci 0,8 katsayısından veya ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge.
  2. Üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanının, aslı ibraz edilmek üzere, fotokopisi.
  3. 4 adet 4,5 cm x 6 cm ebadında vesikalık fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde ve adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır).
  4. 2014–2015 eğitim-öğretim yılı için varsa öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretinin yatırıldığına dair belge (Öğrenci katkı veya öğrenim ücretinin ne kadar, ne zaman ve nereye yatırılacağı en geç 25.08.2014 tarihine kadar Üniversitemizin resmi internet sayfasında yayınlanacaktır. Yayınlanacak olan bilgiler doğrultusunda işlem yapılması gerekmektedir).
  5. 1992 ve daha öncesi doğumlu erkek öğrenci adayları için, üniversiteye kesin kayıtta askerlik bakımından herhangi bir sakınca olmadığına ilişkin, ilgili askerlik şubesinden alınan yeni tarihli resmi belge.

B- Özel olarak bazı birimlerimiz için istenen ilave belgeler:

  1. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Programına kayıt için tam teşekküllü resmi devlet veya üniversite hastanesinden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal bir engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu (aslı).
  2. Özel yetenek sınavları sonucunda kayıt hakkı kazanan öğrenciler için; Tam teşekküllü Devlet veya Üniversite Hastanesinden son bir ay içerisinde alınmış Sağlık Kurulu Raporu (aslı).
  3. Milli öğrenciler için Millilik Belgesi (aslı).
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ