Egitim-Dünyası

2014 LYS Ek Yerleştirme (Ek kontenjan) Tarihleri ve Kılavuzu

2014 LYS Ek Yerleştirme (Ek kontenjan) Tarihleri ve Kılavuzu

Ek yerleştirme ne zaman,Ek yerleştirme puanı nedir,Ek yerleştirme puanları,Ek yerleştirme kılavuzu 2014,Ek yerleştirme ösym,,ek kontenjan kılavuzu,ek kontenjan nedir,ek kontenjan ösym,ek kontenjan puanları 2014, LYS sonuçlarına göre ek yerleştirmeden öğrenci alan üniversiteler hangileri? LYs ek yerleştirmeleri ne zaman başlayacak? Ek yerleştirmeler nasıl yapılacak ile ilgili detaylı bilgiler yazımızın devamındadır.

2014 LYS Ek Yerleştirme (Ek kontenjan) Tarihleri ve Kılavuzu2014 yılı yerleştirmeleri ile ilgili ÖSYM’den açıklamalar gelmeye başladı. Puanlarına göre tercihlerindeki üniversitelere yerleştirmeleri yapılamayan veya tercih yapmayan öğrencilerin ek yerleştirmelerden faydalanabilmesi için ek yerleştirme tarihleri açıklandı.

 

ÖSYM’nin yaptığı açıklamalara göre bu sene tercih yapma hakkı olan 1 milyon 903 bin 242 kişiden 1 milyon 239 bin 761 tane üniversite adayı tercih yaptı yani 663 bin 481 aday bu hakkını kullanmadı.

EK YERLEŞTİRME (Ek Kontenjan) Tarihleri

2014 üniversite tercih ve yerleştirmelerinden sonra kalan boş kontenjanlara yapılacak olan ek yerleştirme başvuruları 18.09.2014 perşembe- 25.09.2014  perşembe tarihleri arasında gerçekleşecktir başvuruların ÖSYM’ye normal tercihteki gibi başvurular yapılacaktır. kılavuz ve detaylı bilgiler aşağıdadır.

2014 ÖSYS Ek Yerleştirme – TERCİH

18.09.2014 10:00
25.09.2014 23:59
10 TL
Aday İşlemleri Sistemi (AİS)
Akbank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), DenizBank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), T. Halk Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı, Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Türk Ekonomi Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı, T.C. Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı, Tüm PTT İş Yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa) ve Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

 2014-ÖSYS Ek Yerleştirme: Kılavuz ve Başvuru Bilgileri  

 

Ek Yerleştirmeler için ne kadar kontenjan mevcut ?
Devlette ikinci öğretim programları da ilgi görmedi. Fırat Üniversitesi’nde 72 kontenjanlı çevre mühendisliğine sadece 4, Kars Kafkas’ta 93 kontenjanlı işletmeye 9, Bayburt’ta 113 kontenjanlı işletmeye 29 öğrenci girdi. 154 kontenjanlı Iğdır Üniversitesi’nin ikinci öğretimdeki iktisat bölümüne de yalnızca 6 öğrenci yerleşti.
2014 Ek yerleştirmelere katılacak olan adaylar için iyi haber. 2014 ÖSYS tercihlerinin ardından üniversitelerde toplam 59.000 boş kontenjan bulunmakta.
Bu kontenjanlara kayıt yaptırılmayan kontenjanlar da ekleneceğinden en az 70.000i bulmasını bekliyoruz.

Ek Kontenjan Nedir?

Üniversitelerin kontenjanı dolmayan, kontenjanı dolduğu halde kesin kayıt yapılmadığı için boş kalan ya da yeni kurulan bölümlere alınacak öğrenci sayısı “ek kontenjan”dır. Yapılan ikinci bir tercih dönemine “Ek Kontenjan dönemi” denir.

Kimler Ek Yerleştirme Yapabilir?

Öğrencinin ek yerleştirme tercihi yapabilmesi için; 2014-ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş ya da açık öğretimin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş olması gerekmektedir. Özel Yetenek Sınavı (Tablo 5) ile bir bölüme yerleşen öğrenciler ek yerleştirme tercihi yapabilirler.

Önlisans programları için tercih yapacak öğrencilerden (Tablo 3A) en küçük puan koşulu aranmamaktadır.

Kimler Ek Yerleştirmeye Başvuramaz

2014-ÖSYS Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar (açık öğretimin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç) ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ