Egitim-Dünyası

Üniversite Kayıt İçin Gerekli Belgeler ve uyarılar 2014-2015

Üniversite Kayıt İçin Gerekli Belgeler ve uyarılar 2014-2015

üniversite kayıt işlemleri,üniversite kayıt tarihleri,üniversite kayıt evrakları,üniversite kayıt belgeleri,üniversite kayıt için gerekli belgeler,üniversite kayıt için gerekli belgeler 2014,üniversite kayıtları en son ne zaman,üniversite kayıt tarihleri ile ilgili detaylı bilgiler yazımızın devamındadır.

Üniversiteye Kayıt İçin Gerekli Belgeler ve uyarılar 2014-2015Zorlu YGS-LYS sınavlarından sonra adayların belkide birçoğunun gelecekteki hayatlarını biçimlendirecek olan tercih maratonu gerçekleşti ve artık adaylar adaylık kalıbından çıkarak, tercihleri arasından kazandıkları Üniversitelere kayıt yaptıracaklar.
1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirileceği açıklanan Üniversite kayıtları için gerekli bilgi, belgeler & evraklar la beraber kayıt öncesi dikkat edilmesi gerekenler aşağıda sıralanmıştır.

Ayrıca egitim-dunyasi.net okuyucuları için kayıt öncesi yaşadıkları yerden farklı bir İlimize gidecekler içinde çok önemli tavsiyeler ve uyarılar yazımızın sonuna eklenmiştir.

 

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

ÜNİVERSİTEYE KAYIT OLABİLMEK  İÇİN GEREKLİ BELGELER & EVRAKLAR

1) Kayıt yaptıracak kişinin mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi mutlaka yanında olmalıdır

2) Kayıt yaptıracak kişi ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

3) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda vesikalık fotoğraf .(daha fazla çektirmenizi tavsiye ediyoruz, devlet yurdu veya normal yurt kayıtları bazen burs başvuruları vs için bu ilk dönemlerde çok lazım olacaktır. )

4) Katkı payının & öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge (artık ikinci öğretimleri ilgilendiren bir durum olsada siz yine kazandığınız üniversiteyi arayıp bilgi alınız bazen pul ücreti falan olayları çıkabiliyor)

5) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr İnternet adresinde görülebilecektir.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

Kazanan adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuçları adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

4.2. KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

1) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.

2) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez. Ancak aslının getirilmesi suretiyle üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir.

3) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

4) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

5) Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.

6) Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.

7) Bazı üniversiteler Ön kayıt isteyebiliyor bunu kesinlikle göz ardı etmeyin kazandığınız üniversiteye sorun

Eğitim-Dünyası.net in kayıt yaptıracak yeni üniversitelilere can alıcı tavsiye ve uyarıları

1) Eğer yaşadığınız ilin Dışında kayıt yaptıracaksanız biletinizi mutlaka önceden temin edin (çünkü sizin gibi kayıt yaptıracak en az bir kaç bin öğrenci daha olacak bunu unutmayın)

2)mutlaka üniversite il irtibata geçin bu yukarıdaki belgeler dışında farklı bir belge evrak talepleri varmı, Ayrıca bazı üniversiteler bu kayıt süreleri içinde her fakülte için bir gün belirleyebiliyor (örnek; mühendislik için 1.gün pazartesi, fen edebiyat ve egitim fakültesi için için 2.gün salı…. gibi) eğer kazandığınız üniversite böyle birşey yapıyorsa kazandığınız fakültenin gününü öğrenin ve fazladan gün beklemeyin veya kayıt gününü kaçırmış olmayın..

3)dönüş biletinizi alacakken mutlaka gidip firmadan alın (bu dönemlerde dolandırıcılar oldukça fazla olacaklardır olmayan firmalar adına veya farklı bir firmanın adına elden bilet satmaya çalışabilirler (gerçekleşmiş olayların sayısı çok fazladır)) hatta iner inmez yerinizi ayırtın çünkü bu gelen bir kaç bin öğrencinin dönüşü de olacak.

4)Eğer kalacak yer ile ilgili sıkıntınız olabileceğini düşünüyorsanız, ilk olarak o şehirde bulunan kyk yurtları ile gidip konuşun ve yer durumu hakkında bilgi alın mutlaka, şuan ki halinizle kayıttan sonra misafir öğrenci olarak da kalabilirsiniz, ama bazen ilk günlerde o bile sıkıntı olabiliyor, varsa böyle bir sıkıntı özel yurtlarlada irtibata geçip bir fiyat alın (zaten kayıt günü bir çoğu üniversitenin önünde reklamlarını yapacaklardır)

5)Ailenizle beraber gidiyorsanız ve gidip birkaç gün kalıp kayıt yaptırıp birazda gezip dönmeyi düşünüyorsanız, otel veya pansiyonlardan yer ayırtmayı unutmayın veya öğretmen evi gibi kurumlar dada kalabilirsiniz.

6)Kafanıza takılan veya kafanızı kurcalayan şeyler var ise aşağıda yorum bölümünden sorabilirsiniz..

 

ileriki bir yazımızda yeni üniversiteli arkadaşlarımıza ilk zamanları için taktikler vereceğiz….

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ