Egitim-Dünyası

2015 Şubat formasyon Başvurusu?

2015 Şubat formasyon Başvurusu?

Şubat formasyon başvurusu, 2015 şubat formasyon, 2015 şubat pedagojik formasyon, Şubat formasyon ek kontenjan, şubat formasyon tarihleri ile ilgili detaylı bilgiler yazımızın devamındadır.

Öğretmen olmak için binlerce adaya sevindirici bir haber Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Yekta Saraçtan tan yılbaşı döneminde sosyal medya üzerinden geldi.

YÖK Başkanı Yekta Saraç 2014 yılında üniversitelere verilen pedagojik formasyona ilave olarak Şubat ayında da ek kontenjan açılabileceğini paylaştı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 2014’te üniversitelere verilen pedagojik formasyonlara ilave olarak gerekli olursa, 2015 Şubat döneminde yeterli şartlara sahip olan üniversitelerin mezun ve son sınıfta okuyan öğrencilerini kapsayacak şekilde ek kontenjan açılacağını paylaştı.

 Şubat 2015 te açılması beklenen ek kontenjanlarla alakalı dikkat çeken durum ise bu sefer sadece mezun ve son sınıf öğrencilerinin başvurabileceğinin belirtilmesi, yani 2014 kasım ayındaki diğer alt sınıfların başvurularından söz edilmiyor.

2015 Şubat ayında formasyon başvurusu ile ilgili konuda kendilerine öğrencilerden yoğun talep geldiğini söyleyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç talepleri değerlendireceklerini açıkladı. Gerekli görüldüğü taktirde Şubat ayında pedagojik formasyon için ek kontenjan açacaklarını belirten Saraç koşulları sağlayan her üniversiteye formasyon için ek kontenjan verileceğini söyledi.

Buradaki açıklamadan çıkardığımız kadarı ile 2015 şubat formasyon başvurusunda ,2014 kasım ayında olduğu gibi 30.000 kişiye yakın kontenjan ve neredeyse tüm üniversiteleri kapsayan bir bir formasyon kontenjanı açılmayacak. Bizim tahminimize göre En yoğun talep olan yerlerdeki üniversitelerde belli bir kontenjan açılacak zaten açıklamada geçen “ek kontenjan” kavramından da böyle düşünüyoruz.

Detaylar ve başvuru tarihleri açıklandığında detaylı bilgilendirme gene sitemizde olacaktır

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 126 YORUM
  1. deniz dedi ki:

    İyı günler bu dönemki formasyon basvurulari nezamn acaba

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba formasyon duyurusu ve tarihi daha açıklanmadı iyi akşamlar

  2. meryem dedi ki:

    hocam kolay gelsin.. bu seneki kpss ye girsem, eylüldeki formasyona başvurup formasyon alsam; formasyon bittiğinde 2015 kpss puanımla öğretmen atamalarına yetişebilir miyim?

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      merhaba bu süreye bağlı bir olay, genelde formasyon süreleri 6 ay sürüyor, belgede 6 ay sonunda alınıyor, formasyonun verileceği ay çok önemli, tercih yaparken formasyon belgesinin numarası şart, iyi akşamlar

  3. esra dedi ki:

    hocam merhabalar. ben gıda mühendisliği mezunuyum, gıda mühendisliği bölümünde yüksek lisans da yaptım. gıda teknolojisi öğretmenliği yapmak istiyorum. benim de formasyon almam şart mı yoksa yüksek lisans yapmış olmam yeterli mi?? yeterli değilse, en yakın zamandaki formasyon başvuruları ne zaman olur? bu seneki kpss ye(2015) girsem, formasyona da başvursam, puanımın geçerlliği bitmeden atamalara yetişebilir miyim? yardımcı olursanız çok sevinirimmm..

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba öğretmen olmak için formasyon almak şart, şuan formasyon tarihleri belli değil, iyi akşamlar

BİR YORUM YAZ