Egitim-Dünyası

MEB Öğretmen Alım 2015

MEB Öğretmen Alım 2015

MEB’den 300 Engelli Öğretmen Alımı Açıklaması Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 300 Engelli Öğretmen alımında başvuru takvimi ve atama ile ilgili bir duyuru yayımladı.

 

2015 ŞUBAT AYI ENGELLİ ÖĞRETMEN ALIMI BİLDİRİSİ

2014 yılında yapılan Engelli Memur Seçme Sınavına katılan adaylar arasından EKPSS puanı üstünlüğüne göre 300 kontenjana engelli öğretmen alımı yapılacaktır.

Adaylardan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlar yanında 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri ile 06/05/2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde belirtilen özel şartlar aranacaktır.

Adaylar, başvurularını http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formunu doldurmak suretiyle 18-24 Şubat 2015 tarihleri arasında yapacak; başvuru formunun çıktısını, istenilen belgeler ile birlikte il milli eğitim müdürlüklerine onaylattıracaklardır.

Başvuruda adaylardan diploma veya öğrenim durumu, pedagojik formasyon ve 2014 yılı EKPSS sonuç belgesi ile engelli sağlık kurulu raporu istenecektir. Ayrıca adaylardan, herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışıp çalışmadıklarına ilişkin beyanları alınacaktır.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan adaylardan başvuru esnasında muvafakat belgesi istenmeyecektir. Ancak bu adaylardan ataması yapılanların göreve başlama işlemleri esnasında bu belgeyi ibraz etmeleri gerekmektedir.

Geçerli başvuru sahibi adaylar, EKPSS puanı üstünlüğüne göre sıralanacak, belirlenen kontenjana yerleştirmeler EKPSS puanı üstünlüğüne göre Bakanlıkça il emrine yapılacaktır. Ataması yapılan öğretmenlerin görev yerleri Valiliklerce belirlenecektir.

En güncel haberler için sitemizi takip etmeye devam edin.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ