Egitim-Dünyası

KYK Başvuru Sonuçları 2012 -2013

KYK Başvuru Sonuçları 2012 -2013

KYK Başvuru Sonuçları 2012 -2013Kredi yurtlar kurumu 2012 başvuru sonuçları,kyk yurt sonuçlar, Kyk başvuru sonuçları 2012,2012 kyk sonuçları,kyk yerleştirme sonuçları 2012,kyk burs sonuçları hakkında detaylı bilgiler  yazımızın devamındadır.

 

KYK BAŞVURU SONUÇLARI 2012-2013

2012 LYS-LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından çoğu aday Kredi Yurtlar Kurumunun Burs,Kredi,Yurt gibi imkanlarından faydalanabilmek için  02 Temmuz- 05 Ağustos 2012 tarihleri arasında başvurular yapılmıştı .KYK tarafından yapılan açıklamada kyk başvuru sonuçları 2 Eylül 2012 tarihinde açıklanacak.

YURT SONUÇLARINI SORGULAMA EKRANI (sayfa açılmazsa link aşağıdadır.)

yurt sorgulama için tıklayınız

Asıl listeden yurtlara girme hakkı kazana adayların kayıtları 3 – 14 Eylül 2012 tarihleri arasında kazandıkları yurtlarda yapılacaktır.

Yedek listeden yurtlara girme hakkı elde eden öğrencilerin kesin kayıtları ise kendilerine sıra geldikçe 17 eylül 2012 tarihinden itibaren başlayacak, ilk pazartesi günü ilan edilerek sonraki beş gün içinde kayıtları yapılacaktır.

Kyk Yurtkur Yurtları 10 eylül 2012 tarihinde açılacaktır.

-Kurum yurtlarında barınmakta iken devam ettikleri öğretim kurumlarını normal süresinde bitiremeyen (artık yıl) öğrencilerinin yurt başvuruları ise daha önce barındıkları yurt müdürlüklerince 10–23 Eylül( 23 Eylül 2012 dahil) tarihleri arasında kabul edilecektir. 

Burs-Kredi Taahhüt Senedini noterde tanzim ve tasdik ettirmeyenler ile belirlenen süreye kadar kuruma vermeyenlere burs, kredi verilmeyecek olup, ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

18 yaşından küçük olanlar Burs-Kredi Taahhüt Senetlerini noterden velileri ile birlikte imzalayacaklardır. 18 yaşından büyük olanlar ise kendileri imzalayacaklardır.

Kuruma gönderilen Burs-Kredi Taahhüt Senetleri incelenerek, eksiklik veya yanlışlık görülmediği takdirde öğrencilerin burs veya öğrenim kredileri ilgili banka şubelerine, katkı kredileri ise öğretim kurumlarının hesabına gönderilecektir. Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrenciler Kurumun www.kyk.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

Tarafına burs veya öğrenim kredisi ödemesi yapılacak öğrenciler; ilgili T.C. Ziraat bankası şubesine müracaat edecek ve adına düzenlenmiş olan BANKKART’ını alarak (daha sonrada gönderilebilir) burs yada öğrenim kredisini T.C. Ziraat Bankası ATM’lerinden süre tahdidi olmaksızın istedikleri zaman, ATM’lerin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesinden masraf ödemeden tahsil edebileceklerdir.

Kredi yurtlar kurumu 2012 başvuru sonuçları,2012 kyk sonuçları,kyk başvuru sonuçları 2012,kyk yerleştirme sonuçları 2012,kyk burs sonuçları,kyk yurt sonuçları

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ