Egitim-Dünyası

Burs Nasıl bulunur? ve Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

Burs Nasıl bulunur? ve Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

burs bulmak, burs nasıl bulunur,burs nasıl aranır, nereler bur verir,burs arama kaynakları,burs başvurularında nelere dikkat etmeliyiz gibi soruların ve daha fazlasının cevapları yazımızın devamındadır.

bursGünümüzde gittikçe artan eğitim giderleri karşısında hem Türkiye için hem yurtdışı için burs bulmanın önemi daha da artmış durumda. 
Öncelikle bizim bursa ihtiyacımız ne kadar var diye ciddi bir hesap

yapmamız gerekmektedir, çünkü burs bulmak bazen öyle kolay olmayabilir, birde ailemizin durumu zaten iyiyse hiç uğraşmayın, belki gerçekten ihtiyacı olan birinin almasına mani olursunuz çünkü devlet baba dışında kimse sınırsız sayıda burs vermiyor geneli çok cüz i sayılarda kişiye verebiliyor…

İşin etik yanınıda belirttikten sonra gelelim burs arama sürecindeki inceliklere ve detaylara.

(burada ilk kaynağımız ve tüm öğrencilere bir şekilde burs veya kredi şeklinde aylık belli bir miktar ücret veren kyk dan hiç bahsetmeyeceğim, buraya kesinlikle başvuru yapıldığını varsayacağım)


*Burs ararken öncelikle kararlı ve planlı olunması, başvuruları zamanında ve doğru yapılması gerekiyor. 

*Öncelikle çevremizde bulunan eş dost akraba gibi imkanları değerlendirmeliyiz , bunların çalıştığı ve bir şekilde çalışanları ile irtibat halinde bulundukları vakıf ve dernekler önceliğimiz olmalıdır çünkü; bunlara başvurularınızda arkanızda öncelikli bir referans gücü olacak. (artık kimse kolay kolay tanımadığına burs vermiyor ben referans diyeyim siz torpil deyin…)

*Sonraki önceliğiniz hemşehri vakıf dernekleri olmalı mesela rizelisiniz, size en yakın rizeliler derneği vakfına gitmeniz hatta bazı illerin dernekleri yanında ilçe ,köylerinin bile dernek veya vakıfları kurulabiliyor bunlarıda kesinlikle göz ardı etmeden ilk başvurucağınız yerler arasına alıp irtibata geçmelisiniz…
*Eş, dost Akraba & hemşehri çalışmasından sonra ana kaynak olan internete yöneleceğiz internette ise önceliğimiz tabiki sitemiz Egitim-Dunyasi.net olacaktır 🙂 (sitemizdede oldukça ünlü olanların yanında büyük iller içinde vakıf dernek listeleri hazırlanmaktadır) ardından  ise google amcaya burs, burs veren kurumlar , burs veren vakıflar…. gibi biraz kafanızı yorarak arama yapacağız.

*Araştırmadan yılmamak ve pes etmemek lazım çünkü; karşımıza onlarca saçma sapan site çıkacak bunu baştan söyleyeyim, bizim gibi uzun araştırmalar sonucu uğraşıp yazan birkaç siteden yarım yamalak kopyalanıp yayınlanmış aynı şeyler karşınıza çıkabilecektir veya hiç alakasız haberler….

Ayrıca burs ayağına sizden   ücretli veya gold üyelik adı altında burs kurumları yayınlamak için kontör veya para talep eden siteler çıkabilir onlarda bizim yazdıklarımızı veya daha azını yayımlamaktadırlar, o yüzden zaten öğrenciyiz dikkatli olalım.

*En sonunda önce  başvuracağınız vakıf dernek ve kurumların listesini çıkardınız (öncelikli tavsiyemiz o bu demeden hangisi olursa olsun başvurmanız) asıl iş buradan sonra başlıyor.

*Bazılarına sadece internet üzerinden istedikleri bilgileri göndermemiz yeterli iken, bazı kurumlar posta yoluyla veya direkt olarak kuruma gidip başvuru yapmamızı isteyebiliyorlar asıl uğraş vereceğimiz noktalar buralar olacaktır çünkü buralara gittiğimizde bazen küçük mülakatlarada bizi alabiliyorlar böyle durumlarda kesinlikle kendinizden emin ve ve güvenen bir tavırla gerçekçi olun (yalan söyleyerek iş yapılan şeyden kimseye hayır gelmez belirtelim), (ve orada size bir sürü form verip doldurmanızı isteyebiliyorlar kesinlikle yanınızda resim bulundurun (hatta çoğaltmak pahalı geliyorsa renkli fotokopide resim çoğaltabilen fotokopicileride tercih edebilirsiniz))

*Önemli olan okuduğunuz eğitim dalı, eğitim seviyesi veya okula yönelik mevcut burs imkanlarına ulaşıp gerekli formaliteleri yerine getirmeniz. Bunu yaptığınız sürece er ya da geç, az ya da çok bir şekilde burs alma olanağınız doğmuş olacak.

*Bir çok yerden ret cevabı alabilirsiniz ,bu sene vermiyoruz veya sadece bu ilde okuyanlara veriyoruz  gibi cevaplar, hatta bazen üç kuruş para veriyorlar diye kendini bir bok sanan beş para etmez şahışlarada denk gelebileceksiniz  kesinlikle dik duruşunuzdan, onurunuzdan ve kişiliğinizden asla taviz vermeyin lafı yerleştirin ve çıkın, ama kesinlikle pes etmeyin çünkü hayat acımasız ve kolay değil ve özellikle bunu ailesinin yanında ilk defa ayrılacak olanlar daha iyi fark edeceklerdir…

*Bursların bazıları karşılıklı, bazıları ise karşılıksız oluyor. 

*Üniversiteyi kazanan ve burs almak isteyen öğrenciler, kayıt yaptırılan üniversite veya yüksek okulun Öğrenci İşleri Bürosu’ndan burs konusunda bilgi alabilirler. 
Bazı hayırseverler ve kurumlar öncelikle üniversite üzerinden burs vermeyi tercih ettiğinden vakit kaybetmeden bölümünüzün öğrenci işleri bürolarından burs imkanlarını araştırmalısınız. 

*Her yıl yüzlerce yerel yönetim, vakıf, dernek ve sivil toplum örgütü öğrencilere burs veriyor. Vakıf ve derneklerin verdikleri burs miktarı 50 TL’den başlayarak bin TL’ye kadar çıkıyor. Başvurular “burs mevsimi” olarakta bilinen Eylül ayı başında başlayıp Ekim ayının sonuna dek sürüyor. 

Sitemizde de verilen güncel linkler altında ilgili kurumlar ve adresleri hakkında açıklayıcı bilgilere ve güncel duyurulara ulaşabilirsiniz.Bu nedenle sitemizi zaman zaman ziyaret etmenizi öneririz. 

Şunuda unutmayalım bu kadar uğraşımıza rağmen bazen bazılarına 10-15 yerden çıkarken bazılarınada hiç bir yerdende birşey çıkmayabiliyor bazen maalesef  bunuda belirtelim .

Aklınız takılan soruları veya önerilerinizi aşağıdaki yorum panelinden belirtebilirsiniz…

Güzel bir eğitim-öğretim hayatı geçirmeniz dileğiyle. 

Buradaki yazımızda Burs veren Kurumlar – kuruluşlar 2014 -2015 (Güncel) başlığında en yaygın burs veren kuruluşlar detaylı listelenmiştir..

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ