Egitim-Dünyası

Akdeniz Üniversitesi Kayıt tarihleri ve kayıt belgeleri 2014

Akdeniz Üniversitesi Kayıt tarihleri ve kayıt belgeleri 2014

Akdeniz Üniversitesi Kayıt Tarihleri 2014 2015,  Akdeniz Üniversitesi Kayıt İçin Gerekli Belgeler, 2014 Üniversite Kayıt tarihleri ne zaman, Ön Kayıtlar, Akdeniz üniversite Kayıt esnasında istenen belgeler evraklar , Ön Kayıt Tarihleri,  Akdeniz kayıt tarihi ve kayıt belgeleri, Kesin Kayıt İşlemleri  hakkında detaylı bilgi yazımızın devamındadır.

Akdeniz Üniversitesi Kayıt tarihleri ve kayıt belgeleri 2014Öncelikle eğitim-dunyasi.net olarak yeni üniversiteli arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve üniversite hayatlarında da başarılar diliyoruz .

Üniversitelerine kayıt yaptırmaya gidecek arkadaşlar için genel olarak hazırladığımız kayıt işlemleri ile ilgili ve Ayrıca  ÇOK ÖNEMLİ UYARILAR VE BİLGİLENDİRMELER içeren bu başlıktaki yazımızada bir göz atmanızı öneriyoruz yazı için tıklayın :https://www.egitim-dunyasi.net/universite-kayit-icin-gerekli-belgeler-ve-uyarilar-2014-2015.html

Aşağıda Akdeniz Üniversitesi tarafından istenen genel bilgiler tarihler ve kayıt koşulları yer almaktadır. Ayrıca Akdeniz üniversitesinin Akademik takvimide linkini vereceğimiz adreste mevcuttur. Üniversitenin akademik takviminde ön kayıt tarihleri varsa bu tarihler kesin kayıt tarihleri, öğrencilerin ders kayıt tarihleri sınav tarihleri gibi neredeyse bir yıllık plan bulunmaktadır. Akdeniz Üniversitesi 2014-2015 Akademik takvimi :https://www.egitim-dunyasi.net/akdeniz-universitesi-akademik-takvim-2014-2015-detayli.html

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

2014 YGS/LYS SONUÇLARINA GÖRE KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLARIN KAYIT İŞLEMLERİ

01-05 Eylül 2014

Kayıt Tarihi F akülte/Yüksekokul/MYO
01 Eylül 2014 Pazartesi Tıp Fakültesi
Ziraat Fakültesi
Hukuk Fakültesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Hemşirelik Fakültesi
Alanya Tıp Fakültesi
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Antalya Devlet Konservatuarı
02 Eylül 2014 Salı Fen Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Adalet Meslek Yüksekokulu
03 Eylül 2014 Çarşamba Edebiyat Fakültesi
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
04 Eylül 2014 Perşembe Mühendislik Fakültesi
Eğitim Fakültesi
İletişim Fakültesi
Turizm Fakültesi
05 Eylül 2014 Cuma Su Ürünleri Fakültesi
İlahiyat Fakültesi

 

Yukarıda yer alan Fakülte/Yüksekokulların kayıt işlemleri belirtilen tarihlerde Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında yapılacaktır. Listede bulunmayan diğer Fakülte/Yüksekokulların kayıt işlemleri ise 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında kendi yerleşkelerinde gerçekleştirilecektir.

Öğrenci İşlemleri Genel Bilgiler :

*   Kayıt İşlemleri : Üniversitemize yeni kayıt yaptıracak öğrencilerimiz 01-05 Eyül tarihleri arasında birimleri için belirlenen günde kayıt yaptıracakları gibi, belirtilen tarihlerde mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayanlar, 05 Eylül 2014 tarihinde işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Üniversitemize yeni kayıt yaptıracak öğrencilerimiz kayıttan önce, internet üzerinden kayıt formu doldurmak zorundadır. Kayıt formu işlemleri http://eogrenci.akdeniz.edu.tr adresinden, 25 Ağustos 2014 tarihinden başlayarak gerçekleştirilebilecektir. (Özel yetenek sınavı ile üniversitemizi kazanan ve uluslararası öğrencilerimiz hariç)

* Kayıt İçin Gerekli Belgeler :

  1. İnemet üzerinden doldurulan kayıt formu çıktısı, (http ://eo grenci. akdeniz.edu.tr adresinden gerçekleştirilecektir.)
  2. Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (Başan belgesi veya öğrenci belgesi gibi belgeler mezuniyet belgesi yerine kullanılmaz.)
  3. Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
  4. Nüfus Cüzdanın Fotokopisi
  5. 6 adet 4,5 x 6 ebadında fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş olmalıdır)
  6. İkinci öğretimde okuyanlar için öğrenim ücretinin yatırıldığına ilişkin banka dekontu.
  7. Kayıt yaptırcağınız birimin ÖSYM yerleştirme klavuzundaki özel koşul ve açıklamalar bölümünde belirtilen belgeler.

Sağlık Kurulu Raporu (Aşağıda belirtilen diploma programlarına yerleşen adaylar, istenen sağlık kurulu raporlarını belirtilen sağlık kuruluşlarından alacaktır.)

a)  Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden alınacak Sağlık Kurulu Raporu istenen diploma programları:

  • Sivil Savunma ve İtfaiyecilik (Örgün ve İkinci Öğretim) Programı (Teknik Bilimler MYO)
  • İlk ve Acil Yardım (Örgün ve İkinci Öğretim)Programı (Sağlık Hizmetleri MYO)

b)  Tam donanımlı resmi bir hastaneden alınacak Sağlık Kurulu Raporu istenen diploma programlan:

  • Diyaliz Programı (Sağlık Hizmetleri MYO)
  • Tıbbi Laboratuvar Teknikleri (Örgün ve İkinci Öğretim) Programı (Sağlık Hizmetleri MYO)
  • Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (Örgün ve İkinci Öğretim) Programı (Sağlık Hizmetleri MYO)
  • Yaşlı Bakımı (Örgün ve İkinci Öğretim) Programı (Sağlık Hizmetleri MYO)
  • Fizyoterapi (Örgün ve İkinci Öğretim) Programı (Sağlık Hizmetleri MYO)

*Ders Kaydı :

  • Ders kayıtları güz yarıyılında 08-12 Eylül 2014, bahar yarıyılında 02-06 Şubat 2015 tarihleri arasında e- Akdeniz Öğrenci Portalında yer alan http://eogrenci.akdeniz.edu.tr adresinden gerçekleştirilecektir.

*   Muafiyet : Aşağıda yer alan tarih aralıklarında müracaat etmeniz durumunda hazıılık program, zorunlu yabancı dil ve zorunlu temel bilgi teknolojisi kullanımı derslerinden başarılı olmanız durumunda muaf olabilirsiniz. Ayrıca daha önce öğrenim gördüğünüz Fakülte /Yüksekokul’da alıp başarılı olduğunuz dersler için muafiyet taleplerinizi, akademik takvimde belirtilen derslerin başlama tarihinde itibaren 5. iş günü dahil ilgili biriminize dilekçe ile başvurarak iletebilirsiniz.

Düzey Belirleme ve Yeterlilik Sınavları Başvuru ve Sınav Tarihleri
Hazırlık Programı Yabancı Dil Düzey Belirleme ve Yeterlilik Sınavı Başvuru Tarihi 01 – 05 Eylül 2014
Hazırlık Programı Yabancı Dil Düzey Belirleme ve Yeterlilik Sınavı 09 Eylül 2014
Zorunlu Yabancı Dil Dersleri Muafiyet Sınavı Başvuru Tarihi 22 – 24 Eylül 2014
Zorunlu Yabancı Dil Dersleri Muafiyet Sınavı 27 Eylül 2014
Zorunlu Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı Dersi Muafiyet Sınavı 29 Eylül 2014

 

*Sınavlar ve Değerlendirme : Üniversitemizin tüm birimlerinde 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa dayanılarak hazırlanan, Akdeniz Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile Akdeniz Üniversitesi Ders İşlemleri, Sınav ve Başarı Değerlendirme Yönergesi uygulanmaktadır.

*  Öğrenci Değişim Programları: Üniversitemizde Farabi, Mevlana, Erasmus, IAESTE, Free Mover gibi değişim programları uygulanmakta olup ayrıntılı bilgiye Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin http://uio.akdeniz.edu.tr/tradresinden ulaşabilirsiniz.

Önemli Not: Yeni kayıt olan tüm öğrencilerimizin üniversitemizin ve eğitim aldığı birimin web sayfalarındaki duyuruları takip etmeleri daha yararlı olacaktır.

[stextbox id=”info”]

 

  • egitim-dunyasi.net olarak sizin için hazırladığımız yazımızla ilgili sorularınızı ve merak ettiklerinizi aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz
[/stextbox]

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 12 YORUM
  1. ebru dedi ki:

    ben ek kontenjanla akdenizi kazandım ama on kayıt yapamıyorum sıfreyı gırmeme ragmen sıstem kabul etmiyor nasıl yapabilirim ?

  2. Medine dedi ki:

    Iyi gunler, yurt disindaki (Italya) egitimimi Akdeniz universitesinde devam etmek istiyorum. Bilgisayar muhendisligi son sinif ogrencisiyim. Muhendislik fakultesinin kayitlari sona ermis sanirim, bu durumda ne yapmam gerekiyor? Italyada verdigim sinavlar gecerli olacak mi? Universiteye girmek icin tekrardan sinav yapmak zorundamiyim?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      eğer tercih yapmadıysanız ek kontenjanlar yakında açıklanacak buradan tercih yapma şansınız olabilir ama detaylı bilgi için üniversitenizin öğrenci işlerine danışın…

  3. orhan dedi ki:

    saglik kurulu raporu sadece istenen bolumler icinmi yoksa tum bolumler icinmi isteniyor

  4. burhan dedi ki:

    Ön kayıt ta yabancı dili secemiyorum bu yüzden raporu alamıyorum ve raporu alamadığım için harç parasını yatıramıyorum napmam gerekli yardımcı olun ve ön kayıt ne zamana kadar son

  5. samet dedi ki:

    Ön kayıt yaptıracağım şöyle bi yazı var ama ne kadar arasam bulamıyorum
    Kayıt formu işlemleri http://eogrenci.akdeniz.edu.tr adresinden, 25 Ağustos 2014
    tarihinden başlayarak gerçekleştirilebilecektir.
    BU SİTEDE KAYIT FORMU TEK BENDE Mİ GÖZÜKMÜYOR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

  6. brusk dedi ki:

    ön kayıt yacağım da nereye girsem bulamıyorum
    yardımcı olursanız sevinirim

  7. burak dedi ki:

    Ön kayıtların yapılma süresi kaç gün ? Şu an siteden forma ulaşamıyoruz.

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      maalesef bir çok üniversite çok uzun bir süre tutmuyor veyada bu aralar sistem yogun olabilir. size tavsiyem diret olarak üniversitenin öğrenci işleri ile irtibata geçerek bilgi almanız…

  8. Naz dedi ki:

    ya ben daha diplomamı alamadım tek dersim var of kayıtta olamam 🙁

  9. Arges dedi ki:

    Kayitlar sahsi (bireysel) olmak zorunda mi ? 1. Derece akraba tarafindan yapilabilir mi ?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      evet maalesef genelde öyle ama bazı üniversitelerde noter ile vekalet verildiğinde yapılabiliyor. çok sıkıntılı bir durumunuz varsa bunu üniversite bir görüşün…

BİR YORUM YAZ