Egitim-Dünyası

2015 Özel Okul Fiyatları

2015 Özel Okul Fiyatları

Özel Okulların Fiyat sorunu

Özel okulların fiyatlarını enflasyon belireleyecek.

MEB  fiyatlar konusunda özel okulları uyardı.Özel okul fiyatlarının çok  pahalı olmasını eleştiren Nabi Avcı özel okulları, eğitim ücretlerine yapacakları zammı yıllık enflasyona göre belirlemeleri konusunda uyardı.

 

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci imzasıyla illere gönderilen yazıda, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında, özel okullarda okuyacak öğrenci ve kursiyer ücretlerini, eğitim ve öğretim imkanlarına, gelişmelerine imkan verecek yatırım ve hizmetler ile diğer işletme giderlerine göre tespit edecekleri anımsatıldı.

Yazıda, MEB tarafından okulların ara sınıflarının eğitim ücretlerine ilişkin, 2014 yılı temmuz ayında Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan “Okulların ara sınıflarının eğitim ücreti, bir önceki eğitim öğretim yılında ilan edilen eğitim ücretine (Y.İ,ÜFE+TÜFE)/2 oranına, en fazla 5 oranında artış yapılarak belirlenir” hükmü de hatırlatıldı.

10 bin TL ücret en fazla 11 bin olacak

Özel okulların artış oranlarında yönetmelik hükümlerine uygun hareket etmesi gerektiği vurgulanarak, “Artış oranının hesaplanmasında, (Y.İ,ÜFE+TÜFE)/ 2 oranına, okulun geçen yıl ilan ettiği ücrete en fazla yüzde 5 daha ilave artış yapılabilir” ifadelerine yer verildi.

Enflasyonun yüzde 5 olması öngörülerek, örnek bir hesaplama modeline de yer verilen yazıda, özel okulun ilan ettiği ücret 10 bin TL ise yüzde 5’lik enflasyon farkı ve en fazla yüzde 5 zam yapılması gerektiği, bu durumda da özel okul ücretinin en fazla 11 bin TL olabileceği kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ