Egitim-Dünyası

2015 Öğretmen Atamaları Tahminleri

2015 Öğretmen Atamaları Tahminleri

15 BİN ÖĞRETMEN ATAMASINDA ASLAN PAYI KİMİN OLACAK

 

Yeni bir öğretmen ataması, yeni bir heyecan , yeni umutlar ve yeni hayal kırıklıkları sistemin sebep olduğu bu sonuçlar sebebiyle binlerce insan mağdur bazıları yılların verdiği tecrübeyle belki bu kez olur diyor bazıları ilk girişlerinde bu sevince sahip oluyor.

Bizde size 2014 Eylül yayında yapılan öğretmen ataması ile ilgili bir tahmin ve yorum yazısı paylaşmayı öngördük.

Haksızlıklarıyla, oran orantıları ile işte atamada yer alan bazı bölümler:

-Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği: Günümüzde teknolojik imkanların büyük önem kazandığı bir ortamda bekledikleri sayıyı alamayan branşların en başında gelmektedir. Eylül ayında 40 bin kontenjandan bin 91 kadro verilen Bilişim Öğretmenliği alanında bu rakam beklentilerin çok altında kalmıştı. Şubat atamasında Bilişim Öğretmenleri 15 bin kontenjan olsada en az Eylül ayında verilen sayı kadar atama beklemektedir.

-Coğrafya Öğretmenliği: Eylül atamasında sadece ilk atamada 322 kadronun ayrıldığı Coğrafya Öğretmenleri en büyük hayal kırıklığını yaşayan branşlardan biri olmuştu. Atamalarda kendi alanlarına yeterli sayıda kontenjan verilmediğini düşünen Coğrafya öğretmenleri kontenjan 15 bin kişi olsada Eylül ayına göre bu sayının en az 3 katına çıkmasını bekliyorlar

. – Felsefe Grubu Öğretmenliği: Felsefe, Psikoloji ve Sosyoloji mezunlarının oluşturduğu bu alanda beklediği atama sayısını bugüne kadar alabilmiş değil. Eylül atamasında 40 bin kontenjanın sadece 169’u bu alana ayrılmıştı. Rakamsal oranda komik bir atamanın yapılması bu grubun öğretmenlerince büyük tepkiyle karşılanmıştı. MEB’in en büyük adaletsizliklerden birini Felsefe grubu öğretmenliği mezunlarına yaptığını düşünmekteyiz. Bu atama döneminden başlayarak artık Felsefe grubu öğretmenlerine gereken değerin verilmesi gerektiğini ısrarla belirtiyoruz.

-Fen Bilgisi (Fen ve Teknoloji) Öğretmenliği: Eylül atamasında bin 363 kontenjan verilmesine rağmen okullarda gerekli duyulan ihtiyaç doğrultusunda verilen bu rakam yetersiz bulunmuştu. Fen Bilgisi öğretmenleri sanılanın aksine kendilerine ayrılan kontenjanların o tarihte çok az olduğunu belirterek Şubat atamasında beklentileriyle örtüşecek bir rakamın ortaya çıkmasını bekliyor. Bu rakamda 15 bin kişi atanacak olsa bile Eylül ayında açıklanan kontenjandan az olmamalıdır

. -Matematik Öğretmenliği (Lise): Son atamada bin 279 adayla beklentilere tam anlamıyla cevap veremeyen Lise Matematik öğretmenliğinde mezun olan aday sayısına göre atama yapılan sayının az olduğu ortaya çıkmıştı. Matematik Öğretmenlerinin beklentisi Şubat atamasında son atamadan az olmamak kaydıyla kendilerine verilen kontenjanın yüksek tutulması gerektiğidir.

-Sosyal Bilgiler Öğretmenliği: Eylül atamasında 40 bin kadrodan sadece 727’sinin ayrıldığı Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunları büyük bir şok yaşamıştı. Rakamların aksine mezun sayısının ve gerekli ihtiyacın fazla olduğu bu alanda MEB adayların gönlünü açıklayacağı iyi bir sayıyla almalıdır. Sosyal Bilgiler öğretmenlerine son atamada haksızlık yapılmıştı. Bakanlığın bu adaletsizliği 15 bin atama kontenjanı açıklandığında gidermesini bekliyoruz.

-Tarih Öğretmenliği: 339 kontenjanla son atamada tabiri caizse neye uğradığını şaşıran Tarih Öğretmenliği branşı çokta umutlu olmasada bu atamada MEB’den bir sürpriz beklemektedir. Bakanlığın Tarih Öğretmenliği branşını da gözardı etmemesi gerektiğini ısrarla hatırlatmak isteriz.

-Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği: Mezun sayısı fazla ama atama sayısı çok yetersiz. Türk Dili mezunları için atamalar hep hüsranla sona eriyor.Eylül atamasında MEB bin 115 kontenjan ayırdı; fakat rakama bakıp aldanmamak gerekir. Atama bekleyen öğretmen sayısının bu alanda 20 binin üzerinde olduğu söyleniyor. MEB yetkililerinin Türk Dili Edebiyatı kontenjanlarını belirlerken bu durumu çok iyi analiz etmeleri gerektiğini ve ortaya ilerisi için umut veren rakamların çıkması gerektiği fikrindeyiz.

-Türkçe Öğretmenliği: Son atamada bin 757 kontenjan verilen Türkçe Öğretmenliğide tıpki Türk Dili ve Edebiyatı gibi mezun sayısına karşılık beklediği kontenjanı bulamayan branşlardan birisi. Olmazsa olmazımız Türkçe dersinin nesillerimize iyi öğretilmesi atama ihtiyacının karşılanması gerektiği dikkate alınırsa son verilen kontenjana yakın bir değerin bu atamada verilecek olması 15 bin alım için iyi bir sayı olacaktır.
Bu konuda ve her konuda  Sitemizde birçok bilgiye her an ulaşabileceksiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ