Egitim-Dünyası

2015 YGS “Sıfır” çeken öğrenci sayısı

2015 YGS “Sıfır” çeken öğrenci sayısı

2015 YGS’de Kaç Aday “Sıfır” Çekti ?

YGS oldu geçti ama tartışmaları hala bitmedi, her sene yapılan ve yorumlanan sınavda kaç kişi 0 çekti haberi bu senede yapılıyor, işte ayrıntılar haberin devamında;

 

Sıfır çeken yani bir net dahi yapamayan öğrenci sayıları ÖSYM tarafından açıklanmasa da 2015-YGS sonuçlarının ardından 42.555 adayın puanı hesaplanmadı. Buna göre puanı hesaplanmayan adayların büyük bir kısmı “sıfır” çekti.

Hürriyet.com.tr’de yer alan habere göre sınava giren 1 milyon 987 bin 488 adaydan, 42 bin 555’inin ise puanının hesaplanmadığı ortaya çıktı. Bu adayların büyük çoğunluğunun ‘sıfır çeken’lerden oluştuğunu belirten uzmanlar uyarıyor:

“Bu sayı içinde sınava girdiği halde ya sınav kurallarını ihlal ettiği ya da puan hesaplamasına yetecek sayıda doğru cevabı olmadığı için her yıl ortalama binde 2,4 adayın puanları hesaplanmaz. Puanların hesaplanması için gereken net sayısı 4 testin en az ikisinden adayın yarım doğrusunun olması gerekiyor. Özetle 160 sorusu bulunan sınavın iki testinden toplam 1 net çıkaran adayın puanı hesaplanır.”

Eğitim dünyası sitesi olarak her sene yapılan bu tartışma ve haberlerin artık herkesin alıştığı bir durum olduğunu biliyoruz,eğitim sistemi düzelmedikçe ve sınavlara bağımlı kaldıkça birçok kimsenin sınavlardan sıfır çekeceği açık bir konudur, eğitim sisteminde son yıllarda yapılan değişiklikler hiç bir şeye çözüm olmadığı gibi sorunları daha da arttırıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ