Egitim-Dünyası

MEB Önünde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eylemi 2015

MEB Önünde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eylemi 2015

MEB Önünde Eylem Yapıldı İşte Ayrıntılar

Son yıllarda yapılan atamalarda atamaların aslan payını alan bazı bölümler var onlardan birçoğu hala atanmayı bekleyen gruplar , bazı gruplar var ki atanma rekoru kırmasına rağmen atanma sayısında diğer  bölümdaşlarıyla savaşa başladı.
MEB önünde ”Din Kültürü Öğretmenliği” eylemi yapıldı .

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği’ne branş mezunlarının yerine daha çok İlahiyat Fakültesi mezunlarının atanmasına tepki gösteren bir grup, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde eylem yaptı.

Bakanlık binası girişinde toplanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği öğrencisi grup, “28 Şubat ürünü değil, mağduruyuz”, “Din kültürü öğretmen adayları adalet istiyor”, “Mağduruz” yazılı dövizler taşıdı ve “Ayrıcalık değil, hakkımızı istiyoruz”, “Verilen sözler tutulsun” şeklinde sloganlar attı.

Şahin Balat, grup adına yaptığı açıklamada, 17 Nisan 2014’te YÖK’ün bölüme öğrenci alımını durdurması ile başlayan mağduriyetlerinin, 2015 Şubat atamaları ile devam ettiğini söyledi.

“Geçtiğimiz yıllarda yetkili mercilerin bölümümüz hakkında aldığı kararların sorumlusu bizler olmamalıyız. Bizler sadece amacı temel dini eğitim vermek olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümüne İlahiyat Fakültesi yerine yüksek puanlar alarak öğretmenliği tercih eden bireyleriz ” diyen Balat, şubat ayı öğretmenlik atamalarında yüzde 5 oranında bölüm mezunlarının, yüzde 95 İlahiyat Fakültesi mezunlarının atandığını kaydetti.

Sorunlarının çözümü için hükümetin adım atmasını istediklerini belirten Balat, birçok öğretmenlik alanında olduğu gibi bölümün ortak alandan çıkartılıp ilköğretim ve ortaöğretim şeklinde öncelik hakları verilerek yeniden düzenlenmesini istediklerini ifade etti.

Kaynak: AA

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ