Egitim-Dünyası

Kırklareli Üniversite Kayıt tarihleri ve kayıt için belgeler 2014

Kırklareli Üniversite Kayıt tarihleri ve kayıt için belgeler 2014

Kırklareli Üniversitesi Kayıt Tarihleri 2014 2015,  Kırklareli Üniversitesi Kayıt İçin Gerekli Belgeler, 2014 Üniversite Kayıt tarihleri ne zaman, Ön Kayıtlar, Kırklareli üniversite Kayıt esnasında istenen belgeler evraklar , Ön Kayıt Tarihleri,  Kırklareli kayıt tarihi ve kayıt belgeleri, Kesin Kayıt İşlemleri  hakkında detaylı bilgi yazımızın devamındadır.

Kırklareli Üniversite Kayıt tarihleri ve kayıt için belgeler 2014Öncelikle eğitim-dunyasi.net olarak yeni üniversiteli arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve üniversite hayatlarındada başarılar diliyoruz .

Üniversitelerine kayıt yaptırmaya gidecek arkadaşlar için genel olarak hazırladığımız kayıt işlemleri ile ilgili ve Ayrıca  ÇOK ÖNEMLİ UYARILAR VE BİLGİLENDİRMELER içeren bu başlıktaki yazımızada bir göz atmanızı öneriyoruz yazı için tıklayın :https://www.egitim-dunyasi.net/universite-kayit-icin-gerekli-belgeler-ve-uyarilar-2014-2015.html

 

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ 2014 YGS/LYS SONUÇLARINA GÖRE YERLEŞEN ADAYLARIN

KAYIT İŞLEMLERİ

01-05 EYLÜL 2014

 
KAYIT GÜNÜ BİRİM
01 EYLÜL 2014 PAZARTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
TURİZM FAKÜLTESİ
02 EYLÜL 2014 SALI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
MİMARLIK FAKÜLTESİ
İLAHİYAT FAKÜLTESİ
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
SAĞLIK YÜKSEKOKULU
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU
03 EYLÜL 2014 ÇARŞAMBA SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
PINARHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU
VİZE MESLEK YÜKSEKOKULU
04 EYLÜL 2014 PERŞEMBE LÜLEBURGAZ MESLEK YÜKSEKOKULU
BABAESKİ MESLEK YÜKSEKOKULU
05 EYLÜL 2014 CUMA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

 

 

Yukarıda yer alan birimlerin kayıt işlemleri belirtilen tarihlerde, Üniversitemiz Rektörlüğünde yapılacaktır. Belirtilen tarihlerde mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayanlar, mazeretlerini belgelendirmek koşulu ile 05 Eylül 2014 tarihinde kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

KAYIT ÖNCESİ YAPILACAK İŞLEMLER

Kırklareli Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının http://obs.kirklareli.edu.tr/oibs/ogrsis/no query.aspx bağlantı adresinden “Öğrenci Numara Sorgulama Sistemi” kullanılarak, T.C. Kimlik numaranızı sisteme girip, öğrenci numaranızı öğreniniz.

Ön kayıt işlemleri için http://obs.kirklareli.edu.tr/oibs/ogrsis/ogr on kayit op.aspxbağlantı adresini tıklayınız. T.C. kimlik numaranız, baba adınız ve doğum tarihinizi girdikten sonra sisteme giriş yapıp ön kayıt formunu doldurabilirsiniz. Ön kayıt formunu doldurmak zorunludur.

Ön kayıt sistemi 04 Ağustos 2014 tarihinden itibaren açılacaktır. Ön kayıt formunu doldurduktan sonra “KAYDET” butonuna tıklayınız. Böylece internetten ön kayıt işleminiz tamamlanmış olacaktır. Sayfanın altında yer alan “YAZDIR” butonuna tıklayınız ve girdiğiniz bilgilerin çıktısını alarak imzalayınız. (Bu belgeyi kaybetmeyiniz. Kesin kayıt için gelirken aşağıdaki evraklarla beraber ön kayıt formu, kayıt bürosundaki görevlilere teslim edilecektir.)

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

  1. Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi. (Başarı belgesi veya öğrenci belgesi gibi belgeler mezuniyet belgesi yerine kullanılmaz.)
  2. Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge. (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
  3. İnternet üzerinden doldurulan ön kayıt formu çıktısı.
  4. Nüfus cüzdan fotokopisi.
  5. 6 adet 4,5 x 6 ebadında fotoğraf, (son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır.)
  6. Katkı payı / öğrenim ücretinin yatırıldığına ilişkin banka dekontu. (2014-2015 eğitim- öğretim yılı öğrenim ücretleri henüz Bakanlar Kurulu tarafından yayımlanmamış olup, öğrenim ücretleri belirlendikten sonra internet sitemizden ayrıca duyuru yapılacaktır.)
  7. Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencileri için tam teşekküllü bir devlet hastanesi veya özel hastaneden alınacak Sağlık Kurulu Raporu.
  8. 1991 (dahil) ve daha önce (1990, 1989, …) doğumlular için Askerlik Şubelerinden alınacak Askerlik Durum Belgesi.

YABANCI DİL (İNGİLİZCE) DERSİ MUAFİYET SINAVI

17 EYLÜL 2014 tarihinde bölümlerimizde okutulan zorunlu yabancı dil (İngilizce) dersleri için muafiyet sınavı yapılacaktır. Muafiyet dilekçesi doldurarak müracaat etmeniz ve sınavda başarılı olmanız durumunda zorunlu İngilizce derslerinden muaf olabilirsiniz. Muafiyet dilekçesi için tıklayınız.

a)    Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Zorunlu hallerde noter vekaleti ile de kayıt yapılabilir. Posta ile kayıt yapılmaz.

b)  Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

c)  Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

d)   Üniversitemiz, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.

2014-ÖSYS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeleri durumunda bu adayların kayıtları yapılacaktır. Ancak bu durumdaki adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi halinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir.

ÖSYS SONUÇLARINA GÖRE KAYIT HAKKI KAZANILDIĞI BİLDİRİLEN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA HANGİ DURUMLARDA KAYIT

YAPTIRILAMAZ?

Merkezî yerleştirme işlemi ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayın kaydını yaptırabilmesi, ilgili yükseköğretim kurumunun aradığı bütün koşulları taşımasına bağlıdır. Adayın internet ortamında bir programı kazandığının yazılmış olması bu adaya, ilgili programın öngördüğü diğer koşulları taşımadan kayıt yaptırma hakkı vermez.

Yükseköğretim programlarının koşulları arasında yer alan veya almadığı halde yükseköğretim kurumları tarafından programa kayıt için meslekle ilgili kanun veya yönetmeliklerde dikkate alınarak tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu istenmesi ve ilgili yükseköğretim kurumu tarafından öğrencinin kaydının gerekli sağlık raporunu karşılayamadığı için yapılamadığının yazılı olarak beyan edilmesi üzerine, sağlık muayenesi, bedensel yetersizlik (boy, kilo vb. tercih aşamasında bilinebilen özellikler hariç), mülakat sınavını kazanamama ve intibak eğitiminin olumsuzluğu gibi başvuru sırasında bilinemeyen bir nedenle yerleştirildiği programa kaydı yapılamayan öğrencilerin durumları ÖSYM Başkanlığınca değerlendirilerek, alt 10 tercihlerinden puanlarının elverdiği programlara (burslu programlar hariç) kayıtlar tamamlandıktan sonraki ilk 1 ay içinde başvurdukları takdirde yerleştirilirler.

Ek puan veya sınavsız geçişle bir yükseköğretim programına yerleştirilen aday kayıt sırasında okul türü veya alanını belgelendirmek zorundadır, belgelendiremeyen aday yerleştirilmiş olduğu programa kayıt hakkını kaybeder.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
  1. tugay dedi ki:

    ben ek terchle sağlık yönetimi bölümünü kazandım kayıt tarihi ne zaman ve ön kayıtta gereli mi bu konu hakkında bilgi verir misiniz

  2. jamila dedi ki:

    ben ebelik bölümünü kazandım ama kayıt yaptırmadım .kayıt yaptırmanın son tarıhı 5 ekim miydi .şimdi ben kayıt yaptıramaz mıyım

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      üzgünüz ama son kayıt tarihi tüm üniversiteler için 5 eylül dü şuan kayıt şansınızı kaybetmiş gibi gözüküyor ama yine üniversitenizin öğrenci işlerini arayarak mazeretli kayıt olangı varmı olabilirmi sorun.

  3. seher dedi ki:

    kirklareli yasli bakimi i.ö hazirlik sinifiyla mi basliyor yoksa birinci sinif mi yurt basvurusunda sinifimi soruyor ne yazmaliyim

BİR YORUM YAZ