Egitim-Dünyası

İşlem Çözümlü Sorular ve Formüller

İşlem Çözümlü Sorular ve Formüller

YGS-LYS, KPSS gibi sınavlara hazırlanan okuyucularımıza sınavlara çalışmalarında yardımcı olmak maksadı ile İnternette çeşitli platformlar altında yer alan matematik İşlem online soru çözümleri yapan gözde hocaların İşlem çözümlü sorular videolarını siz değerli Eğitim-Dünyası okuyucuları için aralarından seçim yaparak anlatım yapanlara göre derleyerek aşağıya matematik İşlem cevaplı sorular videolarını listeledik, Değerli okuyucumuz aşağıda ister Kpss için istersenizde YGS LYS için olan online matematik İşlem online çözümlü örnekleri istediğiniz hocayı seçerek izleyebilirsiniz. Ayrıca Videoların devamında da matematik İşlem formülleri de eklenmiştir.

Videoların Yan tarafında mevcut olan hoca ların isimlerinin üstüne tıklayarak Konu ile ilgili istediğiniz Hocanın Soru Çözüm videolarını izleyebilirsiniz. (mobil olarak bağlanan okuyucularımız hocaların isimleri videonun hemen  yukarısında alt alta yer almaktadır.)Matematik İşlem Çözümlü Sorular Videolar

TeknoFemİbrahim HocaMatAkademiBugra Hoca Çıkmış SorularMatematik İşlem Konu Anlatımları VideoDiğer

Sitemizde Aşağıda yer alan Matematik İşlem soru çözümleri gibi birçok branş da Derslerin Konu anlatımları online ders izleyebileceğiniz şekilde çeşitli platformlardan derlenmiş bir şekilde bulunmaktadır. matematik İşlem canlı çözümlü örneklerin bulunduğu bu sayfamızın sonunda diğer ders ve branşlara ulaşabileceğiniz bağlantı adresleri de yer almaktadır.

Matematik İşlem Formüller

 A. TANIMHerhangi bir A kümesinden A kümesine tanımlanan her fonksiyona birli işlem denir.A ⊂ B olmak üzere, A ´ A kümesinden B kümesine tanımlanan her fonksiyona ikili işlem veya kısaca işlem denir.İşlemler;  gibi simgelerle gösterilir.

B. İŞLEMİN ÖZELİKLERİA kümesinde p ve « işlemleri tanımlanmış olsun. Buna göre, aşağıdaki 7 özeliği inceleyelim.

1. Kapalılık Özeliği” (Her) a, b ∈ A için a p b nin sonucu A kümesinin bir elemanı ise, A kümesi p işlemine göre kapalıdır.

2. Değişme Özeliği” (Her) a, b ∈ A için, a p b = b p a ise, p işleminin değişme özeliği vardır.

3. Birleşme Özeliği” (Her) a, b, c ∈ A için a p (b p c) = (a p b) p c ise, p işleminin birleşme özeliği vardır.

4. Birim (Etkisiz) Eleman Özeliği” (Her) x ∈ A için, x p e = e p x = x ise, e ye p işleminin etkisiz elemanı denir.e ∈ A ise, p işlemine göre A kümesi birim eleman özeliğine sahiptir.

5. Ters Eleman Özeliğip işleminin etkisiz elemanı e olsun.a ∈ A için, a p b = b p a = e olacak biçimde bir b varsa b elemanına p işlemine göre a nın tersi denir.a nın tersi b ise genellikle b = a–1 biçiminde gösterilir.

Burada bulunan Matematik İşlem Çözümlü Sorular videolarından, Açılmayan Video Dersler veya Eklenmesini istediğiniz video dersler var ise Lütfen yorum alanından bildiriniz. Ayrıca dersler ve ders anlatanlar hakkındaki soru, görüş ve önerilerinizide yorum alanından bize iletebilirsiniz.

[egit1]
[egit2]
[egit3]

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ