Egitim-Dünyası

2015 Şubat Öğretmen Atamaları Tercihleri Başladı

2015 Şubat Öğretmen Atamaları Tercihleri Başladı

Öğretmenlere mutlu haber günlerce, aylarca ve hatta bazı öğretmen arkadaşlarımızın yıllarıdır beklediği atama gerçekleşiyor.

Evet tercih günü geldi çattı öğretmen atamaları için başvuru ekranı erişime açıldı.

Öğretmen atamaları başvuru ekranı erişime açıldı. Öğretmen adayları MEB’in resmi sitesi üzerinden açılan “ilk atama” ekranı ile 2015 şubat ayında yapılacak olan 15 bin öğretmen atamasının başvurularını aldı.

 

15 bin öğretmen atamasında kontenjanlar belli oldu. İlk atama başvuruları bugün alınmaya başlıyor. Öğretmen adayları MEB öğretmen ataması Başvuru ekranı yardımıyla tercihlerini yapabileceklerdir.

Öğretmen adayları, atamaların yapılacağını duydukları günden beridir yönetmeliğin yayınlanıp ardından kontenjanların açıklanmasını merakla bekliyorlardı. Öğretmen adaylarının heyecanlı bekleyişi dün sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı, mevcut yönetmelikte bir kaç değişiklik yaparak bu yönetmeliğe göre atamaları yapacak. Yeni yönetmelik için ise çalışmalar sürüyor.

 

BRANŞ DAĞILIMLARI VE BOŞ KONTENJANLAR
Tercihler https://ilkatama.meb.gov.tr/ adresinden yapılacak. Şu an için tercih sayfası açıldı. Tercih sayfası ile ilgili öğretmen adaylarını konuyla ilgili olarak bilgilendirmeye devam edeceğiz.

 

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

-Öğretmenliğe atama başvurusunda bulunacaklar, 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 37 nci maddesinin üçüncü fıkrası hükmünü de göz önünde bulundurarak Elektronik Başvuru Formuna yansıtılacak olan eğitim kurumları arasındanen fazla 25 (yirmi beş) eğitim kurumunu tercih edebilecektir. Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir. İl veya ilçe milli eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça adaylar tercih değişikliği yapabilecektir.

-Adaylar tercih dışı seçenek olarak;

a) “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.”
b) “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.”

seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.

-Tercihlerine atanamayan adaylardan (b) seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

-Bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan; bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar
teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü ile bilgi teknolojileri bölümü mezunları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ