Egitim-Dünyası

2013 PMYO Yazılı Sınav Başvuru Tarihleri Şartları ve Ücreti

2013 PMYO Yazılı Sınav Başvuru Tarihleri Şartları ve Ücreti

2013-Pmyo-Sınav-yazılı sınav başvuru tarihleri2013 PMYO Yazılı Sınav,PMYO  Başvuru Tarihleri,PMYO  Başvuru  Şartları,2013 PMYO  Başvuru Ücreti ve daha detaylı bilgiler yazımızın devamındadır..

2013 PMYO mülakatlarında başarılı olan adaylar için  ÖSYM’nin yapacağı yazılı sınavın başvuruları 20 Mayıs 2013 tarihinden itibaren başlamış olup  Başvurular 4 Haziran 2013′e kadar devam edecektir.

2013 PMYO sınav Nerede Ne Zaman Yapılacak ?

2013 Polis Akademisi Polis Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı Sınavı(2013-PMYO), 30 Haziran 2013 tarihinde; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Niğde, Samsun, Sivas, Trabzon, Van ve Zonguldak illerinde yapılacaktır. Sınav, saat 09.30’da başlayacak ve 2 saat sürecektir.

PMYO Sınav ücretleri hangi bankalara ve kurumlara yatırılabilecek ?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan mülakat sınavını başarılı olarak yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar sınav ücreti olarak 20 Mayıs- 4 Haziran 2013 tarihleri arasında, Akbank, Denizbank, T. Halk Bankası, T. Vakıflar Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı aracılığıyla ve PTT İş Yerlerinden ÖSYM adına 50,00 TL yatıracaklardır. Sınav ücreti ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir. Mülakat sınavını başaramadığı hâlde yazılı sınav ücretini yatıran adaylar ile mülakat sınavını başarıp yazılı sınav ücretini yatırdığı hâlde sınava girmeyen veya birden fazla sınav ücreti yatıran adayların yatırdıkları ücret iade edilmeyecektir. Yazılı sınav ücretini süresi içinde yatırmayan adaylar yazılı sınava alınmayacaklardır.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan mülakat sınavını başararak sınav ücretini yatıran her aday için ÖSYM tarafından, adayların hangi bina ve salonda sınava gireceklerini, sınav tarihini ve saatini gösteren Sınava Giriş Belgesi ayrıca düzenlenecektir.

Sınav giriş yerleri:

Adaylar Sınava Giriş Belgelerini, 24 Haziran 2013 günü saat 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi ile edinecektir. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Sınava girilecek binanın, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görülmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir. Bu belgelerini kaybeden adaylar tekrar İnternet’ten edinebileceklerdir.Adaylar İnternet’ten edinecekleri bu belgelerin renkli ya da siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Sınava Giriş Belgesinin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunan adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

Adaylar sınava, internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgesi ve nüfus cüzdanı/süresi geçerli pasaportu ile kabul edilecektir. Nüfus cüzdanı veya pasaport dışında, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar kabul edilecektir. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaportlar kabul edilmeyecektir. Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı hâlde Sınav Merkezi Koordinatörlerinin, ÖSYM Temsilcilerinin, bina veya salon görevlilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Yönetim Kurulunca geçersiz sayılacaktır.

Sınav için gerekli olan iki adet kurşunkalem, silgi, kalemtıraş, peçete ve şeker her bir aday için ÖSYM tarafından temin edilecektir. Tüm adaylar ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanan “Sınav Uygulamalarına İlişkin Güvenlik Tedbirleri”ne ve sınavda adayların uyması gereken kurallar, yanlarında bulundurmaları ve bulundurmamaları gereken belge ve eşyaların belirtildiği, 26 Eylül 2012 tarihli ve 28423 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine uymak zorundadır.

 

Sınav binaları/salonları ÖSYM tarafından kurulacak güvenlik kameraları ile izlenecektir. Kamera kayıtları gerektiğinde kanıt olarak kullanılabilecektir.

Sınavda adaylara, ortaöğretim düzeyinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi uygulanmaktadır. Test, beş seçenekli çoktan seçmeli 120 sorudan oluşmaktadır. Testteki konular ve ağırlıkları aşağıda açıkladıgımız  şekilde olacaktır:

Genel Yetenek:Türkçe (%30), Matematik (%30)

Genel Kültür: Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (%10), Türkiye ve Dünya Coğrafyası (%10), Temel Yurttaşlık Bilgisi (%10), Güncel ve Kültürel Konular (%10)

sınava giren Adaylar testteki soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kağıtlarına işaretleyecekler, cevap kağıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.

Değerlendirmede doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenerek, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın almış olduğu ham puan bulunacaktır. Testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde bu soru, ilgili testte en az bir işareti bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilecektir.(yani klasik hesaplama usulü kullanılacaktır)

Yazılı Sınav sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasından adaylara duyurulacak, adayların adreslerine postalanmayacaktır.

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklanmasından itibaren en geç 10 gün içinde, ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi” konulu duyuru doğrultusunda Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM’ye başvurmalıdırlar.  Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise, sınav tarihinden itibaren 3 gün içerisinde aynı şekilde yapılmalıdır. Bu adayların inceleme masrafları karşılığı,  ÖSYM’nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Güvenevler Şubesi 6028011-5013 numaralı hesabına (IBAN NO : TR 070001000830060280115013) 5,00 TL yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekir. Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06538 Bilkent/Ankara adresine ulaştırılmalıdır. ÖSYM süresi içinde yapılan itirazları inceleyecek, sonuçlarını adaylara ve gerektiğinde ilgili kuruma 10 gün içerisinde posta ile bildirecektir. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış dilekçeler işleme alınmayacaktır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. ÖSYM aday dilekçelerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden alabilecek ve/veya adayların vermiş olduğu dilekçeleri https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden cevaplayabilecektir.

6114 sayılı Yasa gereğince sınavlarda kullanılan soru kitapçıkları sınav sonuçlarının ilanından 6 ay sonra, cevap kâğıtları ise 1 yıl sonra imha edilir.

ÖSYM’de bulunan her türlü sınav evrakının aslı veya sureti, yargı organlarının aksi kararları olmadıkça, aday dâhil hiçbir kişi ya da kuruma gösterilmez ve verilmez.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine erişim için şifresini unutan adaylar, başvuru merkezlerine nüfus cüzdanı/süresi geçerli pasaportları ile şahsen başvurarak 2,00 TL ücreti karşılığında yeni şifrelerini edinebileceklerdir. Şifrenin edinilmesi ile ilgili ayrıntılı bilgi ÖSYM’nin İnternet sayfasında bulunmaktadır.

Sınava başvuran adaylar, sınavla ilgili düzenlemeleri ve ilgili mevzuatta yer alan düzenlemeleri kabul etmiş sayılırlar. Sınav kurallarına uymayan adaylara 6114 sayılı Kanun’a göre işlem yapılır. Sınavlarla ilgili her türlü açıklamanın, başvuruların ve sınav sonuçlarının adaylara duyurulması, ÖSYM’nin İnternet sayfasında yapılır. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

[stextbox id=”alert” caption=”İlginizi Çekebilir”]

Pomem (polislik) sınavı (mülakatı) soru ve cevapları ve ÖNEMLİ TÜYOLAR

Pomem (polislik) sağlık,psikolji ve fiziki sınav (mülakat) detaylı bilgi videolu

[/stextbox]

 

[stextbox id=”info” bcolor=”1208f6″]
  • egitim-dunyasi.net olarak sizin için hazırladığımız yazımızla ilgili sorularınızı ve merak ettiklerinizi aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz
[/stextbox]
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 7 YORUM
  1. gulcın dedi ki:

    en acık ogretım duz lıse ezunuyum nasıl polis olaılırım lutfen ana yardımcı olun

  2. melek dedi ki:

    Iyi gunler ben 02.10.1996 dogumluyum bu sene sinava girebilirmiyim simdiden tesekkurler

  3. tugay dedi ki:

    ben pomeme basvuru yanı kayıt yaptırıp sınava gırmek ıstıyrum .lıse mezunuyum ygs ye gırmedım ygs veya OSS ye gırmeden bu sınava kaltılma hakkım varmı yoksa ygs veya oss ye gırmm gerekıyomu

  4. c.köksalçolak dedi ki:

    iyigünler oğlum 21/9/1988 doğumlu yüksek okul muhasebe ışletme mezunu polıslıkle ılgılı herhangı bır okula gırebılırmı bilgilendirmenizi ricaederim .teşekkürler

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      evt genel şartları sağlıyorsa girebilir….

  5. ali dedi ki:

    iyi günler pomeme girerken düz taban olmak sorun mu?yönetmelik değişti mi?yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden tesekkur ederim.

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      maalesef Evet engeldir.Ön sağlık taramasında doktor bakabiliyor.Sağlık raporun dada yine muayene ediliyorsunuz.

BİR YORUM YAZ