Egitim-Dünyası

Kırklareli Üniversite Kayıt tarihleri ve kayıt evrakları 2012

Kırklareli Üniversite Kayıt tarihleri ve kayıt evrakları 2012

 

Kırklareli Üniversite Kayıt tarihleri ve kayıt evrakları 2012 140*140Kırklareli Üniversitesi Kayıt Tarihleri 2012 2013,  Kırklareli Üniversitesi Kayıt İçin Gerekli Belgeler, 2012 Üniversite Kayıt tarihleri ne zaman, Ön Kayıtlar, Kırklareli üniversite Kayıt esnasında istenen belgeler evraklar , Ön Kayıt Tarihleri, Kesin Kayıt İşlemleri  hakkında detaylı bilgi yazımızın devamındadır.

 

 

[stextbox id=”warning”]EK YERLEŞTİRMEDEN YERLEŞEN ADAYLAR İÇİN KAYIT TARİHLERİ, BAŞVURULARI VE GEREKLİ EVRAKLAR IN BİLGİSİNİ AŞAGIDAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYARAK ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

[/stextbox]

[stextbox id=”info”]Buraya tıklayınız  https://www.egitim-dunyasi.net/ek-kontenjan-ek-yerlestirme-ile-universite-kayit-tarihler-ve-belgeler.html

[/stextbox]

Kırklareli Üniversite Kayıt tarihleri ve kayıt için gerekli belgeler 2012

Üniversite Adı:Kırklareli Üniversitesi

Eğitim Dili: Türkçe 

Kuruluş Tarihi: 2007

[stextbox id=”info” caption=”2012 Kayıt Tarihleri” collapsing=”false” collapsed=”false”]3 – 7 Eylül 2012 Tarihleri arasında olup her bölüme ait tarihleri üniversite tarafından duyurulacaktır.[/stextbox]

Üniversitenin resmi İnternet Sitesi: www.kirklareli.edu.tr

 

Kırklareli Üniversitesi fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarına ilk defa kayıt yaptırmaya hak kazanmış öğrencilerin kayıtları bu kılavuzda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.

KAYIT ÖNCESİ YAPILACAK İŞLEMLER

1-Öğrenci Numaranızı Öğrenmekhttp://obs.kirklareli.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx adresine giriş yapınız. T.C Kimlik numaranızı sisteme girip, öğrenci numaranızı öğrenebilirsiniz.

2-Önkayıt Yaptırmakhttp://obs.kirklareli.edu.tr/oibs/ogrsis/ogr_on_kayit_op.aspx adresini tıklayınız. T.C. kimlik numaranızı, baba adınızı ve doğum tarihini girdikten sonra sisteme giriş yapıp, Ön Kayıt Formunu doldurabilirsiniz.Ön Kayıt Formunu doldurmak zorunludur.

3– Katkı Payını/Öğretim Ücretini Yatırmak: Bulunduğunuz ildeki Ziraat Bankası ‘na gidip öğrenci numaranızı ve isminizi söyleyerek öğrenci katkı payınızı yatırabilirsiniz. Kayıt yaptıracak öğrenciler için katkı payı/öğrenim ücretini yatırma tarihi 03-07 Eylül 2012‘ dir. Katkı Payı/Öğretim Ücreti Bakanlar Kurulu Kararı ile açıklanacak olup, bu seneki katkı payları henüz açıklanmamıştır.

4-Öğrenci Bilgi Formunu Doldurmak:  Kırklareli Üniversitesi  Öğrenci Bilgi Formu kayıt bürosunda doldurulacaktır.

5 Yabancı Dil Muafiyet Formunu Doldurmak: Öğrenci, Yabancı Dil Muafiyet Sınavına girmek istiyorsa ekteki formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurup imzalamak zorundadır. Yabancı Dil Sınavına girmek zorunlu değildir. Mezuniyet notunu yüksek tutmak isteyen öğrenci için muafiyet sınavı tavsiye edilmez. Tıklayınız.

6Kayıt İçin Gerekli Diğer Belgeleri Temin Etmek:

KESİN KAYIT İŞLEMLERİ:

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemize kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtlarının aynı günde tamamlanması için bütün hazırlıklar tamamlandı. Üniversitemizi kazanan tüm öğrencilerimizin kayıtları, 03-07 Eylültarihleri arasında yerleştirildikleri birim için belirlenen aşağıdaki tarihlerde Kırklareli Merkez Şehirlerarası Otobüs Terminalinin Arkasında bulunan Rektörlük Binamızda yapılacaktır.

Kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler, gerekli evraklarını eksiksiz tamamlamaları ve belirlenen kayıt gününde gelmeleri durumunda, düzenli ve huzurlu bir kayıt dönemi gerçekleşecektir.

Üniversitemiz Fakülte/Yüksekokul Kayıt Tarihleri

S.N Fakülte/Yüksekokul Adı Kayıt Tarihleri Saat/Süre
1- Fen Edebiyat Fakültesi 03/09/2012 1 gün
2- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 03/09/2012 1 gün
3- Turizm Fakültesi 03/09/2012 1 gün
4- Mühendislik Fakültesi 03/09/2012 1 gün
5- Sağlık Yüksekokulu 04/09/2012 1 gün
6- Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 04/09/2012 1 gün
7- Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu 04/09/2012 1 gün
8- Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu 05/09/2012 1 gün
9- Pınarhisar Meslek Yüksekokulu 06/09/2012 1 gün
10- Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 06/09/2012 1 gün
11- Vize Meslek Yüksekokulu 07/09/2012 1 gün
12- Babaeski Meslek Yüksekokulu 07/09/2012 1 gün

NOT: Kayıt gününden önce gelen öğrencilerin kayıtları yapılmayacaktır!

 

Sevgili Öğrencimiz;

Yüz binlerce öğrenci arasından, ÖSYM’ce üniversitemize yerleştirilmiş bulunmaktasınız. Sizleri içtenlikle kutlar göstermiş olduğunuz başarının devamını dileriz. Bu yazıyı dikkatlice okuyup her adımı titiz bir şekilde yerine getirirseniz kaydınız sorunsuz bir şekilde tamamlanacaktır.

*Ön kayıt işleminizi http://obs.kirklareli.edu.tr/oibs/ogrsis/ogr_on_kayit_op.aspx adresine (24.08.2012 tarihinden itibaren) tıklayarak, T.C. Kimlik No, baba adı ve doğum tarihi bilgileriniz ile giriş yaptıktan sonra bulunduğunuz yerdeki en yakın T.C. Ziraat Bankası Şubesine gidip, aşağıdaki bağlantıdan öğreneceğiniz öğrenci numaranızı ve Üniversitemizin ismini vererek öğrenim ücreti/katkı payınızı yatırınız.

Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız (24.08.2012 tarihinden itibaren)

* Tüm eksik bilgileri doldurduktan sonra “Kaydet” butonuna basınız. Böylece internetten ön kayıt işleminiz tamamlanmış olacaktır. “Yazdır” butonuna basıp çıktısını alarak tarih ve imzanızı atınız. Bu belgeyi kaybetmeyiniz. 03-07 Eylül 2012tarihleri arasında yapılacak olan kesin kayıtlar için gelirken aşağıdaki evraklarla beraber söz konusu belgeyi Kayıt Bürosundaki görevlilere teslim ediniz.

KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER :

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

ç) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge [Ziraat Bankası Şubesine öğrenci numaranızı ve isminizi söyleyerek öğrenim katkı payını yatırabilirsiniz. Ücretinizi yatırırken banka görevlisine isminizi teyit ettiriniz. (Aldığınız dekontları kayıt esnasında kayıt görevlisine teslim etmeniz gerekmektedir.)]

d) Nüfus Cüzdan Fotokopisi,

e) İkametgahı ile İlgili Beyanı,

f)  Öğrenci Bilgi Formunu doldurunuz.

g)   ÖSYM Yerleştirme Belgesi (İnternet Çıktısı),

ğ)    Ön Kayıt Formu (İnternet Çıktısı),

h)  Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri MYO öğrencileri için ayrıca tam teşekküllü bir hastaneden heyet raporu gerekmektedir.
ı) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu “Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri” Programını kazanan öğrencilerimizin herhangi bir tam teşekküllü devlet hastanesinden ÖSYM Kılavuzunda belirtilen 761. maddedeki* gerekli şartlara haiz olduğuna ve sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir. Öğrencilerin aldıkları bu raporun mülakatta yanlarında bulunması gerektiği için raporun mülakat tarihinden önce alınması gerekmektedir.

i) ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafındanhttp://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir. Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir. . (1992 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için Askerlik Durum Beyanı)

Kazanan adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuçları adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.
j) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programına kayıt yaptıracak öğrenciler kayıt işlemlerinden önce 04 Eylül 2012 Salı günü Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Merkezi A Blok adresinde mülakata alınacaklardır. Mülakatta başarılı olan öğrencilerin kayıt işlemleri aynı gün, aynı adreste yapılacaktır.

* 761. madde: Bu programa başvurabilmek için Yükseköğretim Kurumunun aradığı bütün şartlara ek olarak 01 Ocak 2012 tarihi itibariyle 22 yaşından gün almamış olmak, reşit olmayanlar için veli göstermek, boyu 1.60 – 1.80 cm arasında olmak, boy ve kilo arasında aşırı farklılık olmamak. Yüksekokulun yönlendireceği sağlık kurumlarından sağlık durumunun uçuşa uygun olduğuna dair rapor almak, vücudunun herhangi bir yerinde dövme, iz, leke, piercing… vb bulunmamak, dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk bulunmamak, önkayıtta yüksekokulun belirleyeceği kurum/kuruluşlarla yapılacak psikolojik testler ve mülakatlardan olumsuz not almamak gerekmektedir. Bu programa girmeye hak kazananlardan adli sicil kaydı ve adli sicil arşivi kaydı sorgulaması istenecektir. Taksirli trafik suçları hariç adli sicil kaydı bulunanların kesin kayıtları yapılmayacaktır.egitim-dunyasi.net olarak sorularınızı ve merak ettiklerinizi yazımıza yorumlarınızı bekliyoruz

KAYITLA  İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR :

a)   Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
b)   Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez. Ancak aslının getirilmesi suretiyle üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir.

c)   Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

d)   Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

e)   Üniversiteler gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.
2012-ÖSYS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeleri durumunda bu adayların kayıtları yapılacaktır. Ancak, bu durumdaki adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi halinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir.egitim-dunyasi.net olarak sorularınızı ve merak ettiklerinizi yazımıza yorumlarınızı bekliyoruz

NOT: Katkı payları Bakanlar Kurulu Kararı ile açıklanacak olup, bu seneki katkı payları henüz açıklanmamıştır. Hesap numaraları ve yatırılması gereken ücretler karar açıklandıktan sonra buradan duyurulacaktır.

[stextbox id=”info” caption=”2012 Kayıt için gerekli belgeler ve kayıt işlemleri” collapsing=”false” collapsed=”false”]Kayıt Belgeleri ile detaylı açıklama ve bilgileri ve kayıt sırasındaki işlemlerin detayını yazımıza tıklayarak öğrenebilirsiniz[/stextbox]
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ