Egitim-Dünyası

Ek kontenjan (Yerleştirme) Şartları-Üniversite (lys-ygs) 2012-2013

Ek kontenjan (Yerleştirme) Şartları-Üniversite (lys-ygs) 2012-2013

Ek kontenjandan faydalanmak için gerekli şartlar,kimler ek kontenjandan faydalanabilir,ek yerleştirme şartları,ek yerleştirme tarihleri,ek kontenjan a başvurular,Kimler Ek Yerleştirme Tercihi Yapabilir,ek yerleştirme detayları ile ilgili detaylı bilgi yazımızn devamındadır.

Üniversiteyi kazanmış olanlar kayıt yaptırmaya başlamışken bir yere henüz yerleştirilmemiş vey tercih yapmamış öğrenciler için ek yerleştirme tercih hakkı devam ediyor. Muhtemelen kılavuzu Eylül ayının 15inden sonra yada ekim ayında yayımlanacak olan 2012 YGS LYS ÜNİVERSİTE Ek Kontenjan (Yerleştirme) Tarihleri ne zaman olduğu ile ilgii detaylı bilgiler linkteki yazımızda yer almaktadır.

evet şimdi gelelim ek kontenjandan yararlanabilmek için gereken koşullara...

 

  • Ek Yerleştirmeye başvurabilmek için ÖSYS’ye girmiş olmak gerekir (LYS ve/veya YGS)
  • ÖSYS Merkezi yerleştirmede bir üniversiteye yerleştirilen adaylar (açık öğretim kontenjansız programları hariç) ek yerleştirmede tercih yapamazlar.
  • Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için ÖSYS merkezi yerleştirilmesinde hiçbir yere yerleştirilmemiş veya açıköğretimin kontenjansız bölümlerine yerleştirilmiş olmak gerekir.
  • 1. Tercihi kaçıranlar veya herhangi bir nedenle yapmayanlar, ek yerleştirme tercihi yapabilir.
  • Merkezi yerleştirmede bir örgün yüksek öğretim programına yerleştirilen öğrenciler ile kontenjansız açık öğretime yerleştirilen öğrenciler Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin kontenjan sınırlaması olmayan bölümleri için ek yerleştirme başvurusu yapabililer.

Bunlara ek olarak aşağıdaki şartlarıda  ekleyebiliriz:

  • Yeni açılan yükseköğretim programları ile merkezi yerleştirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan yükseköğretim programlarını, ilgili puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebilir.
  • Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan lisans programlarını, o puana eşit veya yüksek puanı olanlar tercih edebilir. (Bu maddenin ayrıntısı için kılavuzu bekleyiniz.)
  • Özel yetenek sınavıyla bir üniversiteye yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirme tercihi yapabilirler.
  • Adayların yüksek öğretim programlarını tercih edebilmeleri için özel koşulları karşılamaları gerekir. (Kılavuzdaki tablolarda belirtilecektir.)
  • LYS ve YGS’ye girmeyerek sadece sınavsız geçiş için başvuranlar, sınava başvurduğu halde sınava girmeyenler tercih yapabilir. Ancak özel tabloları takip etmelidirler. Kılavuzun yayımlanmasını bekleyiniz.

 

  [stextbox id=”info”]egitim-dunyasi.net olarak sizin için hazırladığımız yazımızla ilgili sorularınızı ve merak ettiklerinizi aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz[/stextbox]

 

 egitim-dunyasi.net olarak sizin için hazırladığımız yazımızla ilgili sorularınızı ve merak ettiklerinizi aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ