Egitim-Dünyası

Ygs Giriş Belgeleri Yayımlandı 2015

Ygs Giriş Belgeleri Yayımlandı 2015

YGS Giriş Yerleri Açıklandı Tıkla Öğren

Ygs (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) nedir?
Yükseköğretime Geçiş Sınavı ya da kısaca YGS, Türkiye’deki yükseköğretime geçiş sisteminin ilk sınavıdır. Yükseköğretim Kurumu tarafından 2010 yılından beri uygulanıyor.
Yükseköğretime Geçiş Sınavı; Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel matematik ve fen Bilimleri olmak üzere 4 bölümden oluşur. Her bölümden 40 soru olmak üzere toplamda 160 soru sorulmaktadır. Sınav süresi, tek oturumda 160 dakikadan oluşmaktadır. lisans Yerleştirme Sınavı’na girmeye hak kazanabilmek için herhangi bir puan türünde 180 puanın geçilmesi gerekir.
Sınava giren adayın sınav sonuçları; YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6 olmak üzere 6 farklı puan olarak açıklanır.
Adaya Özgü Soru Kitapçığı
2011-YGS’den itibaren her aday için üzerinde ayaların resmi bulunan tek tip kitapçıklar hazırlanmaktadır. Böylece haksızlıkların önüne geçilmesi planlanmaktadır. Fakat sistemin ilk kez uygulandığı 2011-YGS sınavında sınav sorularının çoğunun, bazı kitapçık türlerinde sabit bir algoritmayla doğru çözülebileceği düşünülmektedir. Gündemdeki tartışmalar üzerine ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, sınava girmiş tüm adaylara bir mektup göndermiştir. Sınavın hazırlanması, yapılması ve değerlendirilmesi sırasında öğrencileri rahatsız edecek hiçbir oluşumun söz konusu olmadığı açıklanmıştır.
Ygs’nin amacı nedir?
Nisan ayında yapılacak olan YGS sınavı ikinci sınava girecek adayları seçmek, açık öğretim programları, ön lisans programları ve meslek lisesinin devamı olarak kabul edilen lisans programlarına yerleştirmede kullanılacak puanları üretmek için yapılan bir sınavdır.

Ygs’de hangi testler olacak?
Test: Türkçe Soru Sayısı: 40
Test: Matematik Soru Sayısı: 28
Test: Geometri Soru Sayısı: 12
Test: Tarih Soru Sayısı: 17
Test: coğrafya Soru Sayısı: 14
Test: fizik Soru Sayısı: 14
Test: kimya Soru Sayısı: 13
Test: biyoloji Soru Sayısı: 13
YGS’de puan türleri ve dağılımı nasıl olmaktadır?
YGS sonucunda adayların 6 tür YGS puanları hesaplanacak. Bunlar;
YGS-1: Türkçe’nin ağırlıgı yüzde 20, Temel Matematik’in ağırlıgı yüzde 40, Sosyal’in ağırlıgı yüzde 10, Fen’in ağırlıgı yüzde 30 olarak belirlendi.
YGS-2: Türkçe’nin ağırlıgı yüzde 20, Temel Matematik’in ağırlıgı yüzde 30, Sosyal’in ağırlıgı yüzde 10, Fen’in ağırlıgı yüzde 40 olarak belirlendi.
YGS-3: Türkçe’nin ağırlıgı yüzde 40, Temel Matematik’in ağırlıgı yüzde 20, Sosyal’in ağırlıgı yüzde 30, Fen’in ağırlıgı yüzde 10 olarak belirlendi.
YGS-4: Türkçe’nin ağırlıgı yüzde 30, Temel Matematik’in ağırlıgı yüzde 20, Sosyal’in ağırlıgı yüzde 40, Fen’in ağırlıgı yüzde 10 olarak belirlendi.
YGS-5: Türkçe’nin ağırlıgı yüzde 37, Temel Matematik’in ağırlıgı yüzde 33, Sosyal’in ağırlıgı yüzde 20, Fen’in ağırlıgı yüzde 10 olarak belirlendi.
YGS-6: Türkçe’nin ağırlıgı yüzde 33, Temel Matematik’in ağırlıgı yüzde 37, Sosyal’in ağırlıgı yüzde 10, Fen’in ağırlıgı yüzde 20 olarak belirlendi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ