Egitim-Dünyası

Dershane Öğretmen Atama Tarihleri 2015

Dershane Öğretmen Atama Tarihleri 2015

    Seçim yaklaştıkça Açıklamalar Sıklaşmaya Başladı 

    Türkiye’de oldukça büyük bir sorun haline gelmeye devam eden öğretmen ataması sorunu ile ilgili son günlerde çalışmalar hızlanmaya başladı, seçimlerin yaklaşması ve gündemin ısınması üzerine birbirini üzerine  açıklamalar yapılıyor

   Dershane öğretmenleri için öğretmen atama tarihleri 

Öğretmen atama sayısı belli oldu tarih belli olmasada nisan ve eylül ayı arasında atama tahminleri yapılıyor, dershanelerin kapatılması üzerine açıkta kalacak binlerce dershane öğretmeni de öğretmen atamasından fayadalanacak , daha önce verilen bilgiler ışığında atanma sayısı ve zamanının en kısa zamanda belli olacağı açıklaması yapıldı.

Dershane Öğretmenlerinin atama sayısı konusunda net bilgi verilmezken atamaların direkt gerçekleştirileceği bildirildir, ayrıntıları haberin devamında yer alıyor.

Dershanelerin kapatılma kararının ardından MEB’de çalışmaya başlayacak olan öğretmenler, MEB’den atama tarihlerini içeren kılavuzu bekliyor. Daha önceleri Nabi Avcı, dershane öğretmen atamaları için kılavuzun Mart ayında yayınlanacağını belirtmişti.

Hangi dershane öğretmenleri  bu konuda başvuru yapabilir?

MEB, dersane ve öğrenci etüd merkezlerinin dönüşümü için yayınladığı 13. maddelik genelgenin 7. maddesi dersane ve öğrenci etüd merkezlerinde çalışan eğitim personelini ilgilendiriyor. Kanuna göre, 14/3/2014 tarihinde çalışmakta olan ve 1/1/2014 tarihi itibariyle de en az 6 yıllık sigortalılığı bulunanlar atanmak için başvuru yapabilecek. Kılavuzun Mart ayı içerisinde yayınlanması beklenirken başvurular 1 Temmuz- 1 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

Eğitim-Dünyası olarak her türlü eğtim ve güncel haberleri size ulaştırmaya devam edeceğiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ