Egitim-Dünyası

2015 Sandık Görevlisi Başvuruları

2015 Sandık Görevlisi Başvuruları

Sandık Görevlisi Başvurusu 2015 Sandık Görevlisi Başvurusu yapılıyor

Seçim  yaklaşıyor ve en önemli nokta olan ve birçok kişi ve kurumda sıkıntı yaratan seçim sandıkları için başvurular başlıyor,

Sandık kurulu görevlilerinin eğitimi kursları açılacak! Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile YSK Başkanlığının ortak çalışmasıyla Türkiye genelinde “SANDIK KURULU GÖREVLİLERİNİN EĞİTİMİ ” konulu sertifika programı başlamıştır.

NEDEN EĞİTİM ALMALISINIZ ?

“Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi” konulu sertifika programı kapsamında sandık kurullarında görev almak isteyen sandık başkan ve üyeleri, Türkiye genelinde bulunan tüm halk eğitim merkezlerinde açılacak 1 gün (8 saat) sürecek olan “Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi” kurslarına katılarak sertifika alacaklar. Seçim kurullarında görevli hakimler, seçim müdürleri ve seçim zabıt katipleri tarafından verilecek eğitimlerin ardından, kursa katılarak sertifika alanlar sandık kurullarında görev alabilecek, sertifikası olmayanların önümüzdeki seçimlerde sandık kurullarında görev alma şansları azalacak. Seçim takviminin açıklanmasının ardından,7 Haziran Genel Seçimlerinde sandıklarda görevli personelin ve sandık başkanlarının alacakları ücretlerin belli olduğu, Sandık kurulu görevlilerinin ücretleri 64 TL ile 219 TL arasında değiştiği öğrenildi. Kurs verilen sandık kurulu başkanlarına =219 TL Kurs verilmeyen sandık kurulu başkanlarına =146 TL Devlet memuru olan ve eğitim verilen üyeye =128 TL Eğitim verilmeyen sandık kurulu memur üyeye =64 TL Siyasi parti üyelerine = 64 TL olarak ücret verileceği öğrenildi. 7 Haziranda yapılacak Genel Seçimlerin sorunsuz ve şaibesiz geçebilmesi bakımından bu uygulamanın faydalı olacağı belirtilirken, siyasi partilerin de bu kurslara yakın ilgi göstermesi bekleniyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ