Egitim-Dünyası

2015 Öğretmen Atamasında Performans Faktörü

2015 Öğretmen Atamasında Performans Faktörü

Şubat ataması yapıldı öğretmenler kpss zulmünden sonra yine karşılarına gelen sorunlarla karşı karşıya,  Öğretmenlik gittikçe zorlaşan bir meslek olma yolunda emin adımlarla yürümeye devam ediyor.

Şubat’ta Atanan Öğretmenlerin Performasnları Kontrol Edilecek.

Şubat atamaları ile atanan öğretmenleri de kapsayacak uygulamaya göre stajyer öğretmenlik uygulaması devam ederken, öğretmenler bir yıl performans değerlendirme sistemine takılacaklar

Stajyer öğretmenlik ortadan kalktı mı ?
“Stajyer öğretmenliğin kalkması yönünde alınmış bir karar söz konusu değil” diyen yetkililer, 14 Mart 2014 sonrası atanan öğretmenler için yeni bir uygulama başlatılacağını söyledi.

Performans değerlendirme süreci hakkında bilgiler:
“Aday öğretmenler en az bir yıl fiilen çalışmak ve performans değerlendirmesine göre başarılı olmak şartlarını sağlamak kaydıyla, yapılacak yazılı ve yazılı veya sözlü sınava girmeye hak kazanacak. Sözlü sınavların ne şekilde yapılacağı hazırlanacak yönetmelik ile belirleneceğinden ilçe/il merkezlerinden hangisinde yapılacağına yönetmelikte yer verilecek.”

 

Sistem daha önce nasıldı ?
Eski sistemde Öğretmenler atandıktan sonra bir yıl stajyer öğretmen olarak temel, genel ve uygulamalı toplam 240 saat eğitim alırken. Temel ve genel eğitimden yıl sonunda yazılı sınava giriyorldı. Bu sürecin ardından Bakanlık tarafından stajyerlikleri kaldırılıyor. Bu eğitimlerini tamamlamayanların ve sınavı geçemeyenlerin stajyerlikleri devam ediyordu. yani sistem bu şekidle yürüyordu

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ