Egitim-Dünyası

2015 Mezunları Kpss Tercihlerinde Yok

2015 Mezunları Kpss Tercihlerinde Yok

Kpss tercihlerinde 2015 mezunlarına kötü bir haber var, atamaların ve tercihlerin bu yıl daha erken yapılacağı gözönüne alındığında bu sene mezun olan binlerce öğrenci bu sınava girmelerine rağmen ataması yapılmayacak.

KPSS Tercihlerine 2015 Mezunları Katılamayacak

Her yıl Haziran’da yapılan KPSS tercihleri, bu yıl Nisan’a alınınca KPSS puanı olup da 2015 yılı sonunda mezun olacak adayların tercih sürecine katılmasını engelleyecek.

2015/1 KPSS tercihlerinde, başvuruların 16-24 Nisan tarihleri arasında alınacağı belirtilirken, sürecin erken tarihe alınması bazı adayların tercih imkanlarını ortadan kaldıracak.

Bu durum ayını şekilde EKPSS tercihleri için de geçerlidir. EKPSS Yerleştirme ve kura işlemleri için de, 16-24 Nisan tarihleri belirlenmiştir. Bu belirlemeden dolayı, Haziran ayından önce mezun olamayacak engelliler başvuru yapmayacaktır.

Bir çok aday durumu Ombudsmana taşıyacaklarını ifade etmekte olup, Devlet Personel Başkanlığınca sorunun çözümlenmesini talep etmektedir.

İnternet sitelerine yorumlar arasından bir yorum da adayların mağduriyetini göstermektedir.

“merhaba , kpss atamaları nisanda olacak diye bugün açıklama yapıldı ya haziranda mezun olacaklar tercih yapamayacak mı şimdi? bu nasıl bi mantık anlamış değilim”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ