Egitim-Dünyası

2015 Bilsem Sonuçlarını Öğrenmek İçin TIklayınız

2015 Bilsem Sonuçlarını Öğrenmek İçin TIklayınız

2015 BİLSEM Sınav Sonuçlarını (MEB 2. 3. ve 4. Sınıf)

MEB bilsem sonuçlarını açıkladı bilsem sonuçları haberin devamında;

MEB BİLSEM sınavının sonuçlarına bazı okuyucularımızın ulaşmakta zorluk çektiklerini öğrendik. MEB’in duyurular sayfasının sol alt tarafında bununla ilgili bir bölüm var. Aşağıdaki linke tıklayarak bu sayfaya ulaşabileceksiniz. MEB 2,3 ve 4. sınıf öğrencileri için BİLSEM sınavını 22 Mart Pazar günü gerçekleştirmişti.

Tüm yurtta belli sınav merkezlerinde gerçekleştirilen sınav 64 il/ilçe merkezinde gerçekleştirilmişti. Ter döktükleri BİLSEM Sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ederlerken sonuçlar nihayet açıklandı.

MEB 2015 BİLSEM 2. 3. ve 4. Sınıf Sınav sonuçlarını Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Genel Müdürlüğü üzerinden yayınlandı. Meb’in sayfasında BİLSEM 2. 3. ve 4. Sınıf sınav sonuçları yayınlandı. MEB BİLSEM Sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusu binlerce öğrenci ve veli tarafından merak ediliyordu.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Türkiye’nin 64 il ve ilçe merkezinde gerçekleşen sınavla ilgili herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadı. Sınavda sorulan sorular iki kitapçık olarak sınıflandırıldı. Sınavda A ve B kitapçığı kullanıldı. daha fazla kitapçık türüne gerek duyulmadı. Sınavda sorulan soru sayıları ve tanınan süre ile ilgili farklılıklar uygulandı.

BİLSEM sınavında 2. sınıflar için sorulan soru miktarı 30 soru oldu. 30 soru karşılığında da tanınan süre 60 dakika yani 1 saat oldu. 3. sınıflara sorulan soru miktarı ise 40 soru olatak belirlendi ve bunun karşılığı olarak da 75 dakika (1 Saat 15 dakika) süre tanındı. 4. sınıflar da ise hem soru miktarı hem de tanınan süre miktarı daha fazla oldu. 4. sınıflara BİLSEM sınavında 50 soru soruldu ve karşılığında da 90 dakika (bir buçuk saat) gibi bir süre tanındı.

MEB sınav sonuçlarına büyük hassasiyet gösteriyor. Bunun için de sınava giren adayların kağıtları 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından okunacak. Yani çift kontrol sistemi uygulanacak. Gözden herhangi bir cevap kaçmasın ve herhangi teknik bir sorun yaşanmasın diye.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ