Egitim-Dünyası

Üniversite Okurken Formasyon Almak 2014

Üniversite Okurken Formasyon Almak 2014

Formasyon-Müjdesiüniversite okurken formasyon almak,okurken formasyon alma şartları,okurken formasyon alınır mı,lisans öğrencisiyken formasyon,üniversite öğrencisi formasyon, son sınıfta formasyon, öğrenciyken formasyon almak okurken formasyon, ile ilgili detaylı bilgiler yazımızın devamındadır.

.

 

     Geçmiş yıllarda bildiğiniz gibi sadece not ortalamasına göre formasyon eğitimi üniversitelerin kendi bünyelerinde veriliyordu. Ama 2014 yılında YÖK ve ÖSYM nin bu işe el atmasıyla artık sayılı kontenjan ve bir nevi atama sistemi geldi, yazımızın ilerleyen kısımlarında bunlara ve henüz üniversite eğitimi almakta olan öğrencilerin formasyondan nasıl yararlanabileceğini anlatağız.

YÖK ün sitesinde Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programlarına Dair aralık 2013 te yaptığı açıklamalarla formasyon programın kesinleşen hali ile 2014 öğretim yılından itibaren adaylar pedagojik formasyon sertifika programlarında, alanlara göre kontenjanlar ayrılacak, ALES ve Diploma notu baz alınarak merkezi olarak ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır ve yapıldıda (Tercih Yapan Aday Sayısı: 65735, Kontenjan Sayısı: 30000, Yerleşen Aday Sayısı: 28763, Boş Kalan Kontenjan Sayısı: 1237) böylelikle henüz üniversite eğitimi almakta olanlar için formasyon eğitiminin önü tıkanmış oldu ama şubat sonlarında çıkan bir kararla bu engel ortadan kaldırıldı detayları ve son yapılan formasyon güncellemesini yazımızın devamına ekledik..

 

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ HAKKINDA DUYURU

17.04.2014

 

Yükseköğretim Kurulu tarafından geçtiğimiz haftalarda pedagojik formasyon eğitimi konusunda alınan yeni kararlar, kamuoyuna duyurulmuş; eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan üniversitelerde, lisans mezunları için açılan pedagojik formasyon eğitimi sertifika programları, hayat boyu öğrenme kapsamında bir kişisel gelişim programı olarak değerlendirilmiştir. Üniversitelerimizin imkanları ölçüsünde bu programların, talep edenlere lisans eğitimi sırasında da sunulmasına karar verilmiştir. Kurulumuza konuyla ilgili olarak yöneltilen bazı sorular nedeniyle söz konusu kararlarda yer alan bazı hususlara ilişkin açıklama yapma ihtiyacı duyulmuştur.

 

Pedagojik formasyon eğitimi sertifika programları, pedagojik formasyonla ilgili usul ve esaslar çerçevesinde, lisans eğitiminden ayrı olarak YÖK tarafından izin verilen üniversitelerde açılmaktadır. Lisans eğitimine devam eden öğrencilerle ilgili olarak önümüzdeki günlerde eğitim fakültesi bulunan üniversitelere YÖK tarafından gönderilecek bir forma göre programa katılmak isteyen lisans öğrencileri için ön kayıt yapmaları istenecektir. Daha sonra doldurulan bu formlar, YÖK’te değerlendirilecek ve açılması kesinleşen alan ve kontenjanlara bağlı olarak üniversiteler kesin kayıt yapacaklardır. Lisans öğrencilerinden programa başvuruda herhangi bir seçme yöntemi uygulanmamakla birlikte bazı üniversitelerin kapasitelerinin üstünde başvuru olduğunda belirleyecekleri bazı kriterlere göre sıralama yapabileceklerdir.

 

Lisans eğitimine paralel olarak yürütülecek programlar, mezunlar için açılan programlarla birlikte aynı usul ve esaslara tabidir. İlgili üniversiteler, programların yürütülmesinde kendi imkanlarına ve öğrenci ihtiyaçlarına göre, gündüz, akşam, hafta sonu gibi farklı alternatifler sunabilecek; bunların dışında yaz okulu uygulaması (uygulamalı dersler hariç), uzaktan öğretim (uygulamalı dersler hariç) ve gerek duyulduğunda açık öğretim fakültesinden yararlanabileceklerdir. Pedagojik formasyon eğitimi programlarıyla ilgili usul ve esaslar güncellenerek önümüzdeki günlerde YÖK’ün Web sayfasından ilan edilecektir. Bu konuda izlenecek süreç, aşağıda kısaca özetlenmiştir.

Halihazırdaki İlgili Lisans Mezunları

 

Mezunlar için pedagojik formasyon eğitimi programı açmalarına izin verilen üniversitelerde, kontenjanlar dahilinde Mayıs 2014’te ÖSYM tarafından hazırlanacak kılavuza dayalı olarak, Şubat 2014’te yapılan yerleştirmede herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen, yerleştiği halde kayıt yaptıramayanlar, başvurularını ve tercihlerini yenileyeceklerdir. Bu yerleştirmede kayıt hakkı kazanan öğrenciler, ilgili üniversitelere başvurarak 2014-2015 öğretim yılı yaz döneminden itibaren iki dönem olarak düzenlenecek bu programlara başlayacaklardır. Yaz dönemi açılamayan ilgili üniversitelerde programın ilk döneminde yer alan teorik dersler, ilgili üniversiteler ya da işbirliği yapacakları birimler ve kurumlar tarafından uzaktan ve açık öğretim yoluyla sunulacaktır.

Halihazırda Son Sınıfta Olan Lisans Öğrencileri

 

Halen üniversitelerin son sınıfında, yani sekizinci dönemde bulunan ve ilgili lisans programlarına devam eden öğrenciler, program açılmasına izin verilen üniversitelerde eğitim/eğitim bilimleri fakültelerine başvurarak açılacak programlara kayıt yaptıracaklardır. Bu öğrenciler için açılacak programlar, 2013-2014 öğretim yılı yaz dönemi ve 2014-2015 öğretim yılı güz dönemi olmak üzere iki dönem halinde düzenlenecektir.

 

Halen Üçüncü Sınıf Öğrencileri

Halen üniversitelerin üçüncü sınıfında, yani altıncı dönemde bulunan ve ilgili lisans programlarına kayıtlı olan öğrenciler, program açılmasına izin verilen üniversitelerde eğitim/eğitim bilimleri fakültelerine 2014-2015 öğretim yılı başında kayıt döneminde başvurarak kayıt yaptıracaklardır. Bu öğrenciler için açılacak programlar, 2014-2015 öğretim yılı güz dönemi ve 2014-2015 öğretim yılı bahar dönemi olmak üzere iki dönem halinde düzenlenecektir

 

Halen İkinci Sınıfta Olan Öğrenciler

Halen ilgili lisans programlarının ikinci sınıfında, yani dördüncü dönemde bulunan öğrenciler, program açılmasına izin verilen üniversitelerde eğitim/eğitim bilimleri fakültelerine 2014-2015 öğretim yılı başında kayıt döneminde başvurarak kayıt yaptıracaklardır. Bu öğrenciler için açılacak programlar, 2014-2015 öğretim yılı güz döneminde başlamak üzere dört dönem halinde düzenlenecektir.

 

Halen Birinci Sınıfta Olan Öğrenciler

 

Halen üniversitelerin birinci sınıfında, yani ikinci dönemde olup ilgili lisans programlarına devam eden öğrenciler, program açılmasına izin verilen üniversitelerde eğitim/eğitim bilimleri fakültelerine, 2014-2015 öğretim yılı başında başvurarak kayıt yaptıracaklardır. Bu öğrenciler için açılacak programlar, 2014-2015 öğretim yılı güz döneminde başlamak üzere altı dönem halinde düzenlenecektir. İzleyen öğretim yıllarında ise ikinci sınıfın üstündeki lisans öğrencilerinden yeni kayıt alınmayacaktır. Bu öğrenciler, istedikleri takdirde mezunlar için açılan programlara başvurabilecektir.

Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Programlarına Kayıtlı Öğrenciler

 

Öğretmenliğe başvurabilecek lisans alanları içinde yer alıp uzaktan ve açık öğretim programlarına

(Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya, Felsefe vb.) devam eden öğrenciler, örgün eğitim programlarına devam eden öğrencilerle aynı koşullarda kayıtlı bulundukları üniversitelerde pedagojik formasyon programları açılmışsa, bu programlara başvurabilirler

Eğitim/Eğitim Bilimleri Fakültesi Bulunmayan İllerdeki ve Üniversitelerdeki Öğrenciler

 

Bünyesinde eğitim/eğitim bilimleri fakültesi olmayan ve pedagojik formasyon programı açılmayan üniversitelerin lisans programlarına devam eden öğrenciler, aynı ildeki ya da başka bir ildeki program açılmasına izin verilen üniversitelere başvurabileceklerdir.

Özet Tablo

Nisan 2014 İtibariyle Öğrencilerin Durumu Programın Başlama Dönemi Programın Bitiş Dönemi Programın Normal Süresi
Lisans Mezunları 2013-2014 Yaz Dönemi 2014-2015 Güz Dönemi Sonu İki Yarıyıl
4. Sınıf Öğrencileri 2013-2014 Yaz Dönemi 2014-2015 Güz Dönemi Sonu İki Yarıyıl
3. Sınıf Öğrencileri 2014-2015 Güz Dönemi 2014-2015 Bahar Dönemi Sonu İki Yarıyıl
2. Sınıf Öğrencileri 2014-2015 Güz Dönemi 2015-2016 Bahar Dönemi Sonu Dört Yarıyıl
1. Sınıf Öğrencileri 2014-2015 Güz Dönemi 2016-2017 Bahar Dönemi Sonu Altı Yarıyıl

Formasyona ilişkin güncellenen usul ve esaslar önümüzdeki günlerde Yükseköğretim Kurulu web sitesinde yayınlanacaktır.

Üniversite (Lisans) Okuyanlar Pedagojik Formasyon Eğitimi Alabilir

 >>>>2015 Şubat formasyon Başvurusu? İle ilgili Detaylar için Tıklayın<<<<

Formasyon Alabilen Bölümler 2014-2015 ile detaylı tablo için tıklayın

YÖK’ün aldığı son karar ışığında Pedagojik formasyon eğitimini, lisans okuyan öğrencilerin de alabileceğini belirtti. Bu açıklamaya göre mezun olmadan pedagojik formasyon eğitimi alınabilecek ve öğrenciler mezun olduktan sonra birkaç yıl vakit kaybetmek zorunda kalmayacak.

YÖK’ten yapılan açıklama şöyle;

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’nun 20.02.2014 tarih ve 9 sayılı kararı ile belirlenen ve öğretmenliğe kaynaklık eden yükseköğretim programlarından mezun olanlar için geçerli pedagojik formasyon eğitimi sertifika programının, söz konusu yükseköğretim programlarına devam eden lisans (üniversite) öğrencileri için de açılarak;

(a) programın, bünyesinde eğitim/eğitim bilimleri fakültesi bulunan yükseköğretim kurumlarında açılmasına,

(b) bünyesinde eğitim/eğitim bilimleri fakültesi açılmamış yükseköğretim kurumlarının, program açma yetkisi bulunan bir üniversiteyle işbirliği yapmasına,

(c) derslerin, öğrenci tercihleri dikkate alınarak, yükseköğretim kurumlarının imkanları dahilinde, I. öğretim, II. öğretim, hafta sonu, yaz okulu, uzaktan ve açık öğretim gibi farklı alternatifler dahilinde verilebilmesine,

(d) sınıf içi uygulama gerektirmeyen teorik derslerin, öğrenci talepleri dikkate alınarak fakülte yönetim kurulu kararıyla, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nden kredi tamamlama şeklinde alınmasına imkan sağlanması için söz konusu üniversitenin yetkilendirilmesine,

(e) 2013-2014 Eğitim-öğretim yılında son sınıfta okuyan öğrencilerin programı tamamlamalarını sağlamak amacıyla, teorik dersleri Açık Öğretim Fakültesi’nde, uygulamalı dersleri de yukarıdaki esaslar (a, b, c) çerçevesinde 2014 yılı sonuna kadar tamamlamalarına imkan sağlanmasına,

(f) 2014-2015 Eğitim-öğretim yılında son sınıfı okuyacak öğrencilerin, programı iki yarıyılda tamamlamalarını sağlamak amacıyla, kayıtlarının yapılarak teorik dersleri Güz döneminde Açık Öğretim Fakültesi’nde, uygulamalı dersleri de yukarıdaki esaslar (a, b, c) çerçevesinde 2014-2015 Eğitim-öğretim yılı Bahar döneminde tamamlamalarına imkan sağlanmasına,

(g) programı talep eden öğrenci sayısı, üniversitelerin kontenjan talepleri ve öğretim üyesi yeterliliği dikkate alınarak pedagojik formasyon eğitimi sertifika program kontenjanlarının, her yıl için Yükseköğretim Kurulu tarafından planlanmasına,

(h) yukarıdaki konularla ilgili olarak ‘Pedagojik formasyon Eğitimi Sertifika Programlarına İlişkin Usul ve Esaslar’ı güncellemek üzere, gerekli düzenlemelerin yapılmasına,

karar verilmiştir.

YÖK, Ocak ayı içinde yaptığı açıklamada şöyle demişti:

“Açılacak bu programlar için akademik takvimin, 2013-2014 öğretim yılı bahar dönemi ve 2014-2015 öğretim yılı güz dönemi olmak üzere iki dönem olarak planlanmasına; bahar döneminde Pedagojik Formasyon eğitimi alacak 30 bin kişiye ilaveten, güz döneminde eğitime başlamak üzere 30 bin kişilik kontenjan ayrılmasına,”Bahar dönemine yönelik tercihler alındı, tercih sonuçları açıklandı. Bahar dönemi takviminin Ağustos ayı öğretmen atamalarına yetişip yetişmeyecği yönündeki sorulara ise yök “Yetişecek” şeklinde cevap vermişti.

İşte yök‘ün açıklaması

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programları ile ilgili her türlü bilgi Kurulumuzca hazırlanmış olan Usul ve Esaslarda açıklanmıştır. Söz konusu Usul ve Esaslara göre Pedagojik Formasyon Sertifika Programı açmak isteyen üniversiteler taleplerini 2014 Mayıs ayı içerisinde Yükseköğretim Kurulu’na bildireceklerdir. Buna göre Kurulumuzca yapılacak değerlendirmeden sonra en geç Ağustos ayı içerisinde program açılacak; üniversiteler ve kontenjanları ÖSYM’nin web sitesinde ilan edilecektir. Daha önceki sonuçlarda olduğu gibi öğrencilerin tercihleri alındıktan sonra en geç Eylül ayı içinde yerleştirme yapılacak ve 2014-2015 öğretim yılı güz döneminden itibaren dersler başlamış olacaktır.

Ocak 2014’te olduğu gibi yine 30 bin dolayında kontenjan verilecektir.

 

 üniversite okurken formasyon,üniversite okurken formasyon almak,okurken formasyon alma şartları,okurken formasyon alınır 

[stextbox id=”info” bcolor=”1208f6″] Güncellemeleri ve yeni yazılarımızı  Sayfamızdan,  Sayfamızdan                                      veya  google plus sayfalarımızdan takip edebilirsiniz.

 

egitim-dunyasi.net olarak sizin için hazırladığımız yazımızla ilgili sorularınızı ve merak ettiklerinizi aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz

 

[/stextbox]
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 307 YORUM
  1. gamze dedi ki:

    Merhaba hocam iibf son sınıfta formason alan öğrenciler 2. öncelikli mi bilgilendirirseniz sevinirim

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      merhabalar sadece İİBF demeyelim, formasyon almak isteyenler içinde öncelik mezunların ama belli bir yüzdeye kadar, ardından son sınıfların ardından alt sınıflara iniyor… şeklinde kısaca açıklayabiliriz.

  2. mine dedi ki:

    iyi günler .Ben trakya üniv. ikinci sınıf öğrencisiydim bir yıl önce okulu bıraktım sadece yarım dönemim kaldı .açıköğretime sınavsız geçiş yapabiliyormuyum yoksa yeniden sınava hazırlanmam gerekiyor mu okulum çok uzak ben Ankara da yasıyorum gitme durumum yok memur olarak çalıştığım için vakit bulamıyorum derslere katılamıyorum böle durumlara özel bir prasödür var mı bilgilendirirseniz sevinirim .Şimdiden teşekkür ederim ilginize.

  3. ayşe dedi ki:

    merhaba hocam. üçüncü sınıfta bir dersten kalan öğrenci 4 üncü sınıfta alttan kalan derse rağmen dördüncü sınıfta formasyon alabilir mi. alttan kalan ders formasyon almaya engel olur mu

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      şu sorunuza formasyon yasasına göre şu madde üzerinden cevap vermeye çalışayım, uzatan öğrenciler son sınıf öğrenci statüsünde değerlendirilirler… buradan yola çıkarak başvuru yapmanıza engel olmadığını düşünebiliriz, tabi son değişiklikle her üniversite kendine göre ufak tefek ek şartları getirme ihtimali olabileceğini de düşünmekteyiz…

  4. hilai dedi ki:

    hocam merhaba, ben 2009 da 2 yıllık el sanatları bölümünden mezun oldum. Daha sonra aöf işletme bölümünü 4yıllık olarak tamamladım. Formasyon alan bölümlere baktığımda el sanatları tasarımı ve üretimi var ben el sanatları bölümü için formasyon alamaz mıyım? yani 2yıllık bölüm okuyan formasyon alabilir mi hocam?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      MEB in belirttiği şartlardan bir tanesi ”Öğretmenliğe atanabilmek için üniversitelerin en az (4 yıllık) lisans düzeyinde bir programından mezun olmak gerekmektedir. Ön lisans mezunları öğretmen olarak alınmamaktadır.”

  5. Xyz dedi ki:

    Mezun durumunda olup formasyon almayı hak kazandıktan sonra, okulun uzaması problem oluşturur mu formasyon açısından?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      sorunuzdan anladığım kadarıyla halen öğrenci olduğunuz durumda formasyon başvurusu yaptınız ve formasyon alma hakkını elde ettiniz ama okul uzadı, hali hazırda halen öğrenci olduğunuzdan dolayı bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum çünkü uzatmış öğrencilerde son sınıf kategorisinde değerlendiriliyor..

  6. SÜLEYMAN dedi ki:

    hocam meraba ben devlet konservetuarı türk müziği 1. sınıf öğrencisiyim pedegojik formasyon eğitimine başlamak ve almak istiyorum. sizin yazılarınızdan okuduğum kadarıyla hakkım var fakat üniversitemiz birinci sınıflara formasyon eğtimi vermiyormuş bu neye göre belirleniyor ayrıca birinci sınıfta formasyon eğitimi veren başka üniversitelere başvuru yapa bilirmiyim ? teşekkürler..

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      kendi üniversitenizin kontenjanı önemli son sınıflar öncelikli olmak üzere yer kalırsa 3. sınıflardan başlayarak diğer sınıflarda alacak” şeklindeki açıklanan ifadelere dayanarak formasyon tercihlerinde mezunlara %25 lik ayrıldıktan sonra öncelik son sınıflara sonra 3. sınıflara daha sonra alt sınıflara göre kontenjan belirlendiğinden genelde 1 ve 2 lere yer kalmayabiliyor bu sebepten verilmiyor olabilir…

  7. gmz35 dedi ki:

    hocam, ben sbky bölümünde formasyon eğitimi alıyorum biz sadece adalet öğr olarak atanabiliyoruz bu yüzden çok riskli farklı branşlara atanma sansımız var mı adalet dersi sadece seçmeli olarak mı veriliyor bilgilendirir misiniz ?

  8. ELİF dedi ki:

    Hocam ben ELİF. 7 aralıkta yazdığım sorumu cevaplarsanız çok sevinirim. FORMASYON almak istiyorum .maliye den acaba işletme bölümünemi geçsem lütfen yol gösterin 5.dönemdeyim.

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      kusura bakmayın sitemize bazen çok yorum geliyor birde spam olarak gelenler var bazı yorumlar gözden kaçabiliyor o yorumunuza cevap verilmiştir…

  9. Beril dedi ki:

    İyi günler Hocam. Ben Antalya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe mezunuyum. Açıköğretimden İktisat yada İşletme programına dikey geçiş ile kayıt yaptırarark devam etmeyi düşünüyorum. Açoköğretime dikey geçiş ile kaydımı yaptırdıktan sonra Formasyon almak istiyorum. Formasyon alabilirmiyim ve ALES e de girmem gerekirmi. İzlemem gereken süreç tam olarak nedir? Cevaplayabilirseniz çok sevinirim. Kafam çok karıştı çünkü. Şimdiden teşekkür ederim.

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      iyi günler basit oalrak söylemek gerekirse formasyon başvurusunda o an okuduğunuz bölüm üzerinden başvuru yapabilirsiniz. yani öncesinde ne okuduğunuz çok önemli değil. Şu anki formasyon sistemi ile ilgili yazdığımız yazıyı okursanız kafanızdaki soru işaretlerini gidereceğini düşünüyorum ve bir yol haritası oluşturabilirsiniz..
      Yazımız: 2014 Güz Formasyon Başvuruları Ve Verilen Üniversiteler

  10. ELİF dedi ki:

    Hocam MALİYE BÖLÜMÜNDE okuyorum.FORMASYON almak istiyorum.Fakat alabilen bölümlerin içinde işletme iktisat olduğu halde maliye bölümü yok.Önümüzdeki yıl listenin değişme ihtimali yokmu Ne zaman değişir maliye bölümünüde listeye alsınlar.Maliye bölümüde iktisat fakültesi adı altında olduğu için iktisat bölümünden formasyon alma şansımız olabilirmi.

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      kusura bakmayın sitemize bazen çok yorum geliyor birde spam olarak gelenler var bazı yorumlar gözden kaçabiliyor.Birkaç üniversitelerin bu güz dönemi yayınladığı listelerde maliye bölümü mevcuttu yanlış hatırlamıyorsam ama o liste ÖSYM nin merkezi olarak yaptığı en son atamada kullanılan listedir. şuan ise üniversiteler başvuru tarihlerini felan kendileri yayınladılar. Buradaki yazımızı okursanız bu seneki sistem hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz..Yazımız: 2014 Güz Formasyon Başvuruları Ve Verilen Üniversiteler

  11. Kamil dedi ki:

    Hocam yukarıda 2015-2016 yazmışım yanlış olmuş. 2014-2015 sezonunda mezun olma ihtimalim var veya bu yıl yaz okulunda olacak doğrusu. 2014-2015’de mezun olursam iki yıl uzamış olacak. Merak ediyorum cevabınızı?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      evet son sınıf öğrenci statüsünde başvuru yapabiliyorsunuz…

  12. Kamil dedi ki:

    Hocam ben 2010 girişliyim 2014’de mezun olmam gerekiyordu uzadı. Bu yıl yani 2014-2015’de mezun durumundayım ama bir ders yüzünden yine uzama ihtimali var kesin olmamakla birlikte 2015-2016’da yada bu yıl yaz okulunda mezun olma ihtimalim var. Ben şuan başvuru yapabiliyor muyum bizim başvurular başlamadı daha. Yani başvurularımız Ocak’ta başlayacak benin formasyon alma hakkım var mı?

  13. GAFFER BİRTANE dedi ki:

    ben aöf işletme bölümü 4. sınıf öğrencisiyim pedogojik formasyon almam için ne yapmam gerekli tekrardan basvurular sonraki yıllarda da olurmu

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      şu aşamada da başvurusu devam eden üniversitelere başvuru yapabilirsiniz.

  14. elif dedi ki:

    merhaba hocam . ben ŞEHİR ve BÖLGE PLANLAMA bölümü son sınıf öğrencisiyim. bölümüme formasyon veriliyor ama hangi üniversiteler benim bölümüme formasyon veriyor bilmiyorum . bunu nasıl öğrenebilirim ??

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      merhabalar üniversiteler yaptıkları formasyon duyurularında, formasyon verilecek bölümleride yayınlıyorlar bunları takip etmeniz yeterli olacaktır..

  15. leyla dedi ki:

    Merhaba hocam şuanda ilahiyat okuyanlar formasyonlu mu oluyo yoksa almaları mı gerek ?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      merhabalar formasyon almaları gereklidir, okurken de formasyon alınabiliyor….

  16. Merve dedi ki:

    Hocam sağlık yönetimi bölümü 1. Sınıf öğrencisiyim formasyon almak istiyorum kendi üniversitemden olması şart mı ve almak için ne yapmalıyım eğer alırsam hangi derslere girebilirim sağlık meslek liselerinde?

  17. EBRU dedi ki:

    MERHABA BEN MALİYE OKUYORUM AÇIK ÖĞRETİM FORMASYON ALMA İMKANIM VAR MIDIR. PAYLAŞMIŞ OLDUĞUNUZ LİSTEDE MALİYE BELİRTİLMEMİŞ.

  18. Gözde dedi ki:

    Hocam ben arkeoloji bölümü 3.sınıf öğrencisiyim seneye arkeoloji bölümünden mezun olucakken tarih öğretmenliği için formasyon alabilir miyim ?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      Yök tarafından oluşturulmuş bir liste var sitemizdede mevcut(Formasyon Alabilen Bölümler 2014-2015) bu listede formasyon alabilen bölümlerin hangi öğretmenlik lanı için formasyon alabileceği belirtilmiş Yök ün bu listesini baz alırsak almanız çok zor diyebiliriz…

  19. esen dedi ki:

    birinci sınıfta formasyon alabilir miyim ve nasıl olucak lütfen açıklar mısınız

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      evet alabilirsiniz formasyon başvurusu devam eden üniversitelere başvuru yapabilirsiniz, tabii okuduğunuz veya çevrenizde size en yakın üniversiteleri seçmeniz faydanıza olur…

  20. Amine dedi ki:

    hocam ben felsefe bölümü 4. sınıf öğrencisiyim formasyonla ilgili bir bilgim yok ama bölümüm formasyon veriyor 5 kasımda önkayıt tarihi bitiyor fakat bu önkayıt işlemlerini nereden yaptırcam nereye göndercem bilmiyorum araştırdım bir bilgi edemedim yardımcı olurmusunuz

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      bu konuda başvuru yapacağınız üniversitenin öğrenci işleri ile irtibata geçerseniz daha detaylı bilgi alabilirsiniz….

  21. selin dedi ki:

    hocam iyi günler,ben rus dili ve edebiyatı öğrencisiyim,okulum uzadı gelecek sene yani 2016da bitiyor.en erken ne zaman formasyon alabilirim ,birde rus dili ve edebiyatı mezunuyken ingilizce öğretmenliği için formasyon alamıyormuyum ? çok teşekkürler,kolay gelsin .

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      Eğer bölümünüz formasyon alabilen bölümler içinde ise, Şuan formasyon başvurusu devam eden veya açılacak üniversitelere başvuru yapabilirsiniz..

  22. Elif dedi ki:

    Hocam meraba açıköğretim okuyanda okurken formasyon alabiliyor değil mi bide kaçıncı sınıf olmanın önemi olmadan formasyon başvurusu yapabilir miyiz?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      evet başvurulabiliyor ve kaçıncı sınıf olmanın önemi yok

  23. elifcik dedi ki:

    Hocam son sinif olupta alttan dersi olan basvurabiliyor mu

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      evet başvurabiliyor

  24. Zuhal dedi ki:

    Hocam Merhaba ben sosyoloji 1.sınıf öğrencisiyim bahar doneminde kaydım yenilenecek güz dönemini kaçırdım ben ne zaman formasyona başvurabilirim ayrıca 2 sene kayıt yenileme yapamadım bu durum engel teşkil eder mi teşekküret

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      kesin bir tarih söyleyemiyoruz ne yazıkki, kayıt yenileme yapmamanızın bu duruma bir engel teşkil edeceğini düşünmüyorum çünkü uzatanlar bile yararlanabiliyor, son formasyon sistemi ile alakalı buradaki yazımızı okuyabilirsiniz (2014 Güz Formasyon Başvuruları )

  25. saadet dedi ki:

    Hocam mrb sosyoloji 3. Sinifim formasyon alma şansım nedir?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      öncelikle buradaki yazımızı okursanız artık yeni formasyon başvuru sistemine göre kendinizde bir değer biçebilirsiniz 2014 Güz Formasyon Başvuruları Ve Verilen Üniversiteler

  26. asiye dedi ki:

    Hocam merhaba ben formsyon almaya hak kazandim asil listedeyim ama okulum uzuyor bi sknt olurmu?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      merhaba sıkıntı olacağını sanmıyorum çünkü halen okuyorak formasyon olan statüsünde olacaksınız, (birde geçen seferki YÖk ün duyurunda uzatmış olanlarda son sınıf kategorisinde değerlendirilmişti)

  27. Merve dedi ki:

    Hocam ben ön lisans turizm otel işletmeciliği bölümünü okuyorum.dgs ile işletme bölümünde lisans eğitimi almak istiyorum.sonrasında formasyon alıp öğretmen olmak istiyorum.sizce hangi branşlarda öğretmenlik yapabilirim?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      buradaki yazımızda detaylı olarak verilmiştir buradan inceleyebilirsiniz. Formasyon Alabilen Bölümler 2014-2015

  28. ESRA dedi ki:

    Hocam merhaba.ben simdi 2 yillik olan uygulamali ingilizce ve cevirmenlik okuyorum. Bu onlisans programindan mezun olduktan sonra dgs ye girip ingilizce ogretmenligi dusunuyorum insAllah. Eger dgs den istedigim basariyi elde edersem ogretmenlik icin kacinci siniftan basliycam?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      DGS den kazandığınız üniversiteye göre kısmen değişiklik göstermektedir, çünkü bazı derslerin bazıları üniversite müfredatında olmayabilir, veya geçerli saymayabilirler gibi bazı olumsuz durumlar oluşursa yüksek ihtimal ikinci sınıf diyebiliriz (ama şunu belirmekte fayda var çogu zaman DGS öğrencilerine üstten ders alma gibi kolaylıklarda sağlanabiliyor ), ama hiç bir sıkıntı olmaz ise direkt üçüncü sınıftan başlayabilirsiniz…

  29. serkan dedi ki:

    hocam merhaba.ben antrenörlük eğitimi 2010 mezunuyum.not ortalamam çok düşük (2,32)şansım çok mu düşük?yoksa başvuran kişilerin ortalamasına göre mi değişiyor.şimdiden teşekkür ederim.

  30. inci dedi ki:

    HOcam ben ingilizce işletme mezunuyum ingilizce öğretmenligi formasyonu alabilirmiyim.listede buna dair bi bilgi bulamadım hatta ingilizce işletme hic yazmiyordu

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      ingilizce öğretmenliği olarak kesin birşey söyleyemiyorum ama okuduğunuz alan işletme olarak geçtiği işletme kategorisinde formasyon alabilecek bölümde formasyon alabilirsiniz..
      buradan formasyon kategorinizi detaylı görebilirsiniz sayfada bölüm çok olduğundan CTRL+F ile bölümünüzü aratarak ismi geçen alanları bulabilirsiniz Formasyon Alabilen Bölümler 2014-2015 ile detaylı tablo

BİR YORUM YAZ