Egitim-Dünyası

2013 Öğrenim Kredisi ve Burs Ücretleri – Başvuru ve ödeme tarihleri

2013 Öğrenim Kredisi ve Burs Ücretleri – Başvuru ve ödeme tarihleri

kyk_yurtkur_burs_ve_ogrenim_kredisi_basvuru_sonuclari_aciklandi2013 Burs ücretleri, Burslar ne kadar arttı 2013, Burs başvurusunda bulunabilmek için ne gerekli, kredi alabilmek için  taahhüt senedi nasıl alınır,2013 kyk burs ücreti, 2013 Burs fiyatı ne kadar, 2013 kredi ücreti ve taahhüt senedi hakkında tüm detaylı bilgiler yazımızın devamındadır.

 

7 Ocak 2013 tarihinden itibaren verilmeye başlanacak öğrenim kredisi ve burs ücretleri zamlı olan fiyatları belli olmuştur. Buna göre geçen sene 260 tl olan bu ücret, %8 artış ile 280 TL‘ye çıkarıldı. küçük bir artış olsada öğrencilerin yüzü gülecek gibi

  • Burs veya kredi hesabınıza her ay 280 tl yatırılacaktır.
  • Kredi ve burslar Ziraat Bankasından alınabilir.
  • Bu arada kredi ve burs almadan önce noterden taahhüt senedi almalı ve bölgenizdeki Yurtkur’a götürmelisiniz.(belgenin alımı yazının devamında detaylıca açıklanmıştır)
  • Belgenin iletilmesi için son tarih: 28 Şubat 2013

 

Yurtkur’dan (KYK) Burs ve öğrenim kredisi kazanan öğrenciler Noter’den kendi adlarına Taahhüt Seneti çıkarmalı ve Yurtkurun bölgedeki herhangi bir yurduna veya posta adresine bu belgeyi ulaştırmalıdırlar.

Taahhüt Senetlerini Nereden Alabilirim ?

Yakınınızdaki bir noterden. Bulunduğunuz çevredeki noterleri ve telefon numaralarını öğrenmek için buraya tıklayınız.

Belgenin iletilmesi için son tarih: 28 Şubat 2013

Taahhüt Senetini kime göndereceğim ?

Kurumun Bölge ve/veya Yurt Müdürlüklerine elden teslim edilebilir, Bölge ve Yurt Müdürlüğü bulunmayan yerlerde ise Kurumun “Söğütözü Mah. 2176 Sok. No:25 Çankaya/ANKARA ” adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına posta ile gönderilecektir.

Taahhüt Seneti göndermezsem ne olur ?

Burs-Kredi Taahhüt Senedini noterde tanzim ve tasdik ettirmeyenler ile belirlenen süreye kadar Kuruma vermeyenlere burs, kredi verilmeyecek olup,ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

Burs veya Krediler ne zaman ödenecek ?

Burs veya öğrenim kredisi ödemeleri, öğrencilere her yılın Ocak ayından başlamak üzere her ayın 7 sinde aylık olarak yapılacaktır.

BURS-KREDİ TAAHÜT SENETLERİNİ 25 ARALIK 2012 TARİHİNE KADAR VERENLERİN BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ ÖDEMELERİ 08 OCAK 2013 TARİHİNDE, 25 ARALIK 2012 TARİHİNDEN SONRA VERENLERİN İSE 08 ŞUBAT 2013 TARİHİNDE TC ZİRAAT BANKASI ŞUBESİNDEN YAPILACAKTIR.

TARİHLERİN DİKKATLİ OKUNMASI VE İŞLEMLERİN SON GÜNE BIRAKILMAMASINI HATIRLATMAK İSTERİZ. SON GÜN HEM BİR AŞIRI YOGUNLUK OLACAK HEMDE YOĞUNLUKTAN DOLAYI YETİŞTİREMEME GİBİ BİR TALİHSİZLİK

HESABINA 1040 TL YATAN ÖĞRENCİ LERİN  DURUMU

 YAŞABİLİRSİNİZKYK, Avrupa Birliği Burs projesi kapmasında birtakım yeni uygulamalara gitti. Şöyle ki bursu kesilen son sınıf öğrencilerine Aralık ayı itibari ile ödeme yapacak. 10 bin kız ve 10 bin erkek olmak üzere toplamda 20 bin öğrenciye Aralık ayı itibari ile ödeme yapılacak. Aralık ayı ödemesi + Avrupa Birliği fonundan gelen 3 aylık ödeme olan bu özel durumdaki öğrenciler bir sonraki ödemesini Nisan 7′de “260 TL+ yeni yıl zammı” olarak alacak. Zira 1040 TL / 4 ay = 260 TL / ay şeklinde olduğu da bu durumu doğrulamaktadır.

Bu nedenledir ki “Ocak ayında ödeme yapılacak mı?” sorusunun cevabı “HAYIR” olup, ayağınızı yorganınıza göre uzatmaniz tavsiyedir…

bu 1040tl konusuna ek olarak bundan sonraki nisandaki ödeme

arkadaşlar ab fonunda kredisi bursa dönüşenler için: Söz konusu bursunuz Kasım-2012 ayından itibaren başlatılmıştır. Tarafınıza daha önce öğrenim kredisi olarak ödenen Kasım-2012 ayı ödemesi bursa dönüştürülmüş olup, Aralık-2012, Ocak-Şubat-Mart 2013 ayları peşin olarak (260×4=1.040-TL) hesabınıza yatırılmıştır.

Adınıza yapılacak ikinci ödeme, Nisan-2013 ayında gerçekleştirilecek olup, ödenecek tutar Nisan-Mayıs-Haziran 2013 aylarını kapsayacak şekilde (260×3=780- TL) yine peşin olacaktır. kyk sitesinden alıntıdır.

burs fiyatları 2013 ile ilgili merak ettikleriniz ve sorularınızı aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz…

[stextbox id=”info”]2013-2014 Yılı Burs, Öğrenim Kredisi ve Yurt başvuru tarihleri ile şartları[/stextbox]

[stextbox id=”info” bcolor=”1208f6″]
  • egitim-dunyasi.net olarak sizin için hazırladığımız yazımızla ilgili sorularınızı ve merak ettiklerinizi aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz
[/stextbox]
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 359 YORUM
  1. oğuz aygün dedi ki:

    alttan dersim kaldıgı ıcın dönemım uzadı ve para alamıyorum devletten kpatılmıs ve cok paraya ıhtıyacım var 2 yıllık okuyorum ama 2 yılı bıtırdım 1 sene uzadıı ve uzatma şansım varmı varsa ne yapmam gerek ?

  2. aycan dedi ki:

    açık öğretim fakültesine kayıt yaptırdım. laborant ve veteriner sağlık bölümüne 1 hafta oldu kaydımı sildirirsem yatırdım harç paramı tekrar alabilir miyim

  3. seher özkaner dedi ki:

    HARÇLIK AVANS limitiniz kapatılmıştır.borç bakiyeniz bulunmamaktadır. böyle bir mesaj geldi ziraat bankasından
    nedir ?

  4. seher dedi ki:

    eylül ayı 280 tl burs yatmadı bu ayda yatmadı ayın 7 sinde yatardı noluyorr anlamadım :S

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      eger 2 yıllık okuyup süreniz dolduysa ondan alamayabilirsiniz ama 2 yıllıktan 4 yıılık bölüme geçiş yatıysanız bunu kyk ya bildirmeniz gerekmektedir dilekçeyle

  5. şaziye dedi ki:

    iyi akşamlar ben hazırlıkla birlikte 5 senelik bir bölümde okuyorum,şimdi son senem ama 07.10.2013 tarihdeki kredim yatmadı,hatta kimsenin yatmadı kredisi.bu konuyla ilgili bilgi alabilirmiyim? sözleşme 5 sene diye hatırlıyorum..

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      evet bazen olabiliyor
      zaten kyk sitesindeki açıklamadada böyle bölümlerin bize dilkçeyle bildirim yapmları gerekmektedir diye bir ibare vardı zamanında böyle durumlarda hemen öğrenci işlerinde gerekleri belgeleri alıp kyk müdürlüğüne dilekçe yazarak sorunu çözebilirsiniz

  6. kubra dedi ki:

    Iyi aksamlar ben kredi aliyordum ama bu ay para yatmamis 7 sinde yatmasi gerekiyordu neden yatmamis olabilir

  7. elif dedi ki:

    bu ay alamıyoruz dimi kredi eylül ayında bitti?

  8. oğuz dedi ki:

    Merhaba. Iki yillik universite okuyorum 1.sinifin ikinci doneminde yani 07.01.13 tarihinden itibaren 9 ay ogrenim kredisi aldim ve bu ay param yatmadi sisteme girdigimde kredi bitis tarihi 30.09.13 oldugunu yeni farkettim.Ve egitim hayatim devam ediyor toplam kykdan 9 ay ogrenim kredisi aldim. Ne yapmam gerek acaba. Kyk ile irtibata gecersem tekrardan devam edermi. Tesekkurler

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      evet bu durumlarda direk olarak kyk ile irtibata geçmeniz gerekmektedir…

  9. bayraktar dedi ki:

    merhaba ben ben 2012 de geri ödemeli burs almaya başladım fakat bugün gittiğimde param yatmamıştı sebebi nedir acaba yardımcı olurmusunuz ve ne zaman yatar??????????????????????????????????????

  10. Hüseyin dedi ki:

    Ben Ön lisans okuyorum ilk sene katkı kredisi almamıştım. Geçen sene katkı kredisi çektim her ay düzenli yatardı. Bu ay yatmadı acaba nedendir? Ayrıca Kredi Bitiş Tarihi: 30/09/2013 olarak görünüyor.

  11. Talha dedi ki:

    merhaba iyi günler
    KYK, Avrupa Birliği Burs projesi kapmasında birtakım yeni uygulamalara gitti. Diye başlayan yazınızın alt kısmını okudum yalnız şöyle bir durumum var. 2 yıllık okulum yüzeysel olarak bitmiş bulunmakta( sadece sınavlarım var). Herhangi bir iş kurumunda işe başladığım taktirde: Örneğin; Aralık ayının 7sinde alamadığım öğrenim kredisi tutarını alabilecek miyim? 2012 Ocak/ 2013 Eylül ayına kadar yattı geri kalan 3 ay yatacak mı ?
    son sorum olarak da m.y.o öğrenim kredisi kaç ay yatıyor ?

  12. havva dedi ki:

    2012 mezunuyum geri ödemeli kredi ödemeleri hangi tarihte başlıyor ve aylık şeklinde ne kadar yatırılacak cevaplarsanız cok sevinirim.

  13. nil dedi ki:

    Yani ocağa kadar yatması gerek miyor mu?

  14. nil dedi ki:

    merhabalar ben mezun olamayan bir öğrenciyim ve 11 820 tlye yakın imza attım.bunların içinde harçların kaldırılması durumuna bir sene denk gelmiş bulundum.bazı kaynaklardan mezun olamayan öğrencilerin kredilerinin 5.sınıfta mezun olmamalarına rağmen ‘alttan derslerinden dolayı kalan öğrenciler’ onlar kredilerinin yattığını söylediler.bana bu zamana kadar ödenen ise yaklaşık 10 800 civarı harçlar dışında kalan paranın tamamı faiz mi oluyor.ve tekrar krediden bir sene daha yararlanabiliyor muyum bunu sormak istedim.

  15. sevvalllll dedi ki:

    iyi gunler. ilk once sabrinizi takdir ediyorum.herkese tek basiniza canla basla yetismeye calisiyorsunuz. ben gecen sene kredi almaya basladim. tabii ilk odemem 7 ocakta yapildi. bu sene de mi ocagi bekleyecegim? bu krediler yilin kac ayi, hangi aydan aya yatar ? yardimci olursaniz cok sevinirim simdiden tesekkurler.

  16. tuğba dedi ki:

    2010 mezunuyum. 4 yıl burs aldım. e-devletten öğrenim kredisi aldığımı öğrendim. e-devlette borçlu gözüküyorum 444 19 61’i aradığım zaman yapılandırılmamış borcunuz yok diyor bunu nasıl netleştirebilirim? borçlu olduğumu kesin olarak nereden öğrenebilirim?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      önce kyk nın sitesinde bir sorgulatın oradada almamış gözüküyorsanız %100 emin olmak ve içinizin rahat etmesi için kredi ve yurtlar kuruma bir dilekçe yazınız cevap isteyiniz… daha sonra çıkabilecek sorrunlara karşıda elinizde bir evrak olur ..

  17. oğuz aygün dedi ki:

    ya geri ödemeli kredi aldım 2 bitti dönem uzadı ne zamana kadar kredi alabilirim ne zaman biter ? herkes eylül demişti bazılarıda ocak ta biter diyor bilgi verirmisiniz? ve ben 1 yıl daha uzatabılrmymm dönemim uzadıgı için ?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      ön lisansta okuyorsanız 2 yıldır ama 4 yıllık okuyorsanız 4 yıl alırsınız şöyleki üniversitenin örgün egitim süresi boyunca burs ve kredi alabilirsiniz…

  18. yasemin dedi ki:

    burs gece 12 den sonramı yatıyor

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      evet normalde öyle ama sabaha karşıda sistemden kaynaklanan sebeblerden dolayı yatabiliyor

  19. SERCAN dedi ki:

    MERHABA BEN 2 SENE BURS ALDIM. SONRA KREDİYE DÖNÜŞTÜ. MEZUN OLDUĞUMDA BURSU DA GERİ ÖDEYECEK MİYİM?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      sadece kredi miktarını….

  20. barış dedi ki:

    ben özel yetenek sınavından abant izzet baysal resm iş öğretmenliği kazandım ama bi yurda falan yerleşemedim. yarın dersler başlayacak ama bunlar daha sonuçları bile açıklamadı nerde kalacak ki özel yetenekli öğrenciler ? hem epsine yurt çıkıyor mu yetenekten kazanmışlara yoksa çıkmayanlar da oluyor mu ??

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      normalde belli kritere sahip olanlara çıkıyor şehit gazi … vs çocuklarına ama sizinde bu kategoride olmanız lazım kyk ya internet üzerinden dilekçe gönderin…

  21. MUHAMMET ALİ dedi ki:

    DERSLERİMDE FELAN SIKINTI YOK ACABA BU SENENİN YAPILANMASI FELANMI VAR@MUHAMMET ALİ

  22. MUHAMMET ALİ dedi ki:

    HOCAM 2012 YILINDA GERİ ÖDEMELİ BURS ALMAYA BAŞLADIM BURSUM BU AY İÇİNDE KESİNTİYE UĞRADI ACABA NEDENİ NEDİR

  23. emre dedi ki:

    ben çanakkale 18 mart univ kazandm kyk bursuna başvurdum ama başka başvurabıleceğim burs yerleri varmı acaba yardm edebilirmisiniz?

  24. elif dedi ki:

    ben bu sene mezun oldum eylül ayında kredi alacakmıyım ve zaman kadar alıcam 24 aylık imzalıyoruz ve ocakta allmaya baslıyoruz ocakta bitmesi gerekmiyor mu?

  25. mehmet dedi ki:

    Bu yıl haziran ayında yüksek lisansını tamamladım. Aldığım kredi bu eylül ayında da yatacak mı? Şimdiden teşekkürler

    1. abdulkerim dedi ki:

      evet yatacak

  26. erdinç dedi ki:

    öğrenim kredisi pardon 🙂

  27. erdinç dedi ki:

    bu yıl mezun oldum katkı kredisi alıyorum eylül ayında da alabiliyor muyum ? cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

  28. gamze dedi ki:

    bu yıl mezun oldum ve son verilecek agustos ayının geri ödemeli bursu mezun arkadaşlarımdan bazılarına yatarken bazı arkadaşlarımıza geri ödemeli oldugu halde yatmadı nedeni nedir

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      ön lisans mı okuyordu arkadaşlarınız…

  29. mehmet dedi ki:

    @gökhan
    biz hazırlık alanlar sistemde 2.sınıf olarak görünüoruz bu yüzden sene ye almıosun burs falan sistemde yanlışlık olmuş denildi kyk yı aradıgım da nasıl düzeltilir dediğimde genççlik spor bakanlığı ilgilenio bu konuyla ama telefonlar hep meşgul

  30. recep dedi ki:

    paranın tamaamını cekebiliyormuyuz 4 senede alacağımız paranın 2 milyara imza attık onun hepsini tede alabilme imkanı varmı

BİR YORUM YAZ