Egitim-Dünyası

Üniversite Ek Kontenjan (Ek Tercih) ÖSYM 2012

2012 ek kontenjan kılavuzu,2012 ek yerleştirme tarihleri,Ek Tercihler 2012,Ösym Ek Tercihler,2012 ek yerleştirme kılavuzu,2012 ek tercihler ne zaman başlar,2012 ek kontenjan kılavuzu hakkında detaylı bilgiler yazımızn devamındadır.

 

 

2012 Yılı agustos ayında LYS-LGS sonuçlarına göre ÖSYS nin yerleştirmeleri sonucunda boş kalan kontenjanlar için ÖSYM ilerleyen günlerde 2012 ek yerleştirme  kılavuzunu yayınlayacaktır.Geçen sene 3 ekim 2011 tarihinde başlayan ek tercihlerin bu senede yaklaşık olarak bu tarihe yakın tarihlerde başlaması bekleniyor.

Ek Kontenjanlar içinyapılacak tercihler ile ilgili belli şartlar vardır. tabikide tercih yapmayı düşünen adayların akıllarındada çeşitli soru işaretleri vardır. bunları aşagıda cevaplamaya çalıştık

İlk yerleştirmeler sonucu herhangi bir yüksek öğrenim programını kayıt hakkı  elde etmemiş iseniz ek tercih yapabilirsiniz.

 ÖSYS Yerleştirme sonuçları ile herhangi bir bölümü kazanmışsanız, ek yerleştirmelerde tercih yapamazsınız.

4 yıllık bölümler için taban puan 180, iki yıllık bölümler 140′dır.Tercih edebilirsiniz.AÖF bölümler için taban puan 140′dır.

Toplamda 80 bin civarı boş kontenjan olmakla beraber, bunların 26 bin kadar lisans devlet , 24 bin kadarı ön lisans devlet bölümleridir.Ayrıntılı dağılım şu şekildedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ