Egitim-Dünyası

PTT 1200 Memur Alacak 2015

PTT 1200 Memur Alacak 2015

PTT 1200  Personel Alacak!

Ptt memur olmak isteyen gençlere ve iş arayanlara müjde haberimizin ayrıntılar bilgiler yer almaktadır.

Sonunda PTT memur adayları için müjdeli haber verdi. Memur adaylarını sevindirecek açıklama PTT Genel Müdür Vekili Özay tarafından yapıldı. PTT’nin 2015 yılı içerisinde bin 200 personeli kadrosuna katacağını açıklayan Özay Atbaş memur adaylarının yüzünü güldürdü.

PTT AŞ’nin 2012 yılına ait bilanço ve netice hesapları TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu’nda açıklandı. Komisyon üyelerine konuşma yapan PTT Genel Müdür Vekili Özay Atbaş, PTT’nin 1840’tan bugünlere kadar, 4 bin 480 şubesi ile posta, banka, lojistik alanlarında faaliyetlerine devam ettiğini dile getirdi. Banka şubesi bile olmayan bin 563 yerleşim alanında sadece PTT şubesi olduğunu dile getiren Atbaş, şirket olarak bu güne kadar halkın ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak üzere belirlenen politikalar doğrultusunda bir yandan mevcut hizmetlerin kalitesini artırırken diğer yandan da yeni hizmetleri aşama aşama devreye aldıklarını belirtti.

Özay Atbaş 2014 yılında İstanbul ALTIN Rafinerisi AŞ (İAR) ile yapılan protokolle gram altın çeşitlerinin “Pttaltın” adı altında işyerleri ve Pttmatik’lerden satışa sunulduğunu belirtti. Bunun yanı sıra Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) ile bir protokol imzaladıklarını dile getiren Özay Atbaş, bu protokol sayesinde ücretli geçiş yapılan otoyol ve köprülerdeki beklemelerin önlenmesi ve vatandaşların hizmeti en kısa sürede ve en ucuz şekilde alabilmesi amacıyla Hızlı Geçiş Sistemi’nin (HGS) 17 Eylül 2012’de ülke çapında devreye alındığını söyledi. Özay Atbaş, Şirket haricinde anlaşmalı bankalar, GSM şirketleri kanalı ve petrol istasyonları aracılığı ile de HGS ürünlerinin satış ve dolum işlemlerinin yapıldığını ifade etti. Bu satışlarda fiyatların Kart Tipi Etiket için 15 lira ve Yapışkan Tipi Etiket için 5 lira olarak belirlendiğini hatırlattı.

Atbaş, 2014 yılı Yatırım Programı kapsamında 140 milyon liralık ödeneğe karşılık 134 milyon 15 bin lira harcama gerçekleştiğini dile getirdi. 2015 yılında ayrı ayrı 5 proje yapmayı planladıklarını belirten Atbaş, bu projeler için 140 milyon liralık YATIRIM yapmayı planladıklarını dile getirdi.

HGS cezalarıda VAR 

PTT Genel Müdür Vekili Özay Atbaş’a, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’da bir takım sorular sordu. Akar’ın PTT Kargo’da kaliteyi artırıp maliyeti azaltmak için neler yapıldığı sorusunu yanıtlayan Atbaş, gönderinin fazla olduğu yerlerde otomatik ayrım makinalarını devreye aldıklarını ve personel sayısını artırdıklarını söyledi. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının HGS hizmetini PTT’ye neden verdiğini anlayamadığını dile getirerek, bu projenin PTT için yanlış bir proje olduğunu, bu projede maliyetin yanlış hesaplandığını ve hala maliyetlerin çıktığını söyledi. İnsanların başına ciddi cezalar çıktığını hatırlatan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar buna hakkınız yok dedi. HGS gişelerinde 2013 yılında 10 milyon 463 bin aracın kaçak geçiş yaptığını ve 1 milyar 162 milyon lira para cezası kesilmesinin doğru olup olmadığı sorusunu sordu ve yazılı olarak cevap verilmesini istedi. Bu sorunun cevabını ise PTT Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan Karaca verdi. Karaca, çok yüksek maliyetli olan OGS’den bu yüzden HGS’ye geçildiğini dile getirdi.

Karaca, HGS’de 8 milyon 800 bin aboneye etiket satıldığını dile getirerek, buradan elde edilen 130 milyon liralık bakiyenin Ziraat Bankası’nda değerlendirildiğini belirtti. Karaca, PTT’nin yazılım konusunda dışarıdan, sadece danışmanlık hizmeti aldıklarını belirterek, 250 teknik personelin şirket bünyesinde yazılımcı olarak görev yaptığını söyledi. Bu anlamda üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini söyleyen Karaca, önerileri ve yenilikleri de değerlendirdiklerini kaydetti. Bu yıl HGS’de 1 milyon 750 bin adet ceza tebligatının gönderilmesini beklediklerini söyledi.

KGM Cezaları Takip ediyor

Genel Müdür Vekili Özay Atbaş, KGM’nin HGS sistemindeki cezaları ve tebligatları takip ettiğini söyleyerek, HGS’de fiyatlandırma ve cezaların OGS’ye göre yapıldığını anlatan Atbaş, OGS’de giriş istasyonun belirlenememesi nedeniyle en uzun mesafenin dikkate alındığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ