Egitim-Dünyası

Nevşehir Üniversitesi Kayıt tarihleri ve kayıt belgeleri 2014

Nevşehir Üniversitesi Kayıt tarihleri ve kayıt belgeleri 2014

Nevşehir Üniversitesi Kayıt Tarihleri 2014 2015,  Nevşehir Üniversitesi Kayıt İçin Gerekli Belgeler, 2014 Üniversite Kayıt tarihleri ne zaman, Ön Kayıtlar, Nevşehir üniversite Kayıt esnasında istenen belgeler evraklar , Ön Kayıt Tarihleri,  Nevşehir kayıt tarihi ve kayıt belgeleri, Kesin Kayıt İşlemleri  hakkında detaylı bilgi yazımızın devamındadır.

Nevşehir Üniversitesi Kayıt tarihleri ve kayıt belgeleri 2014Öncelikle eğitim-dunyasi.net olarak yeni üniversiteli arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve üniversite hayatlarında da başarılar diliyoruz .

Üniversitelerine kayıt yaptırmaya gidecek arkadaşlar için genel olarak hazırladığımız kayıt işlemleri ile ilgili ve Ayrıca  ÇOK ÖNEMLİ UYARILAR VE BİLGİLENDİRMELER içeren bu başlıktaki yazımızada bir göz atmanızı öneriyoruz yazı için tıklayın :https://www.egitim-dunyasi.net/universite-kayit-icin-gerekli-belgeler-ve-uyarilar-2014-2015.html

Aşağıda Nevşehir Üniversitesi tarafından istenen genel bilgiler tarihler ve kayıt koşulları yer almaktadır. Ayrıca Nevşehir üniversitesinin Akademik takvimide linkini vereceğimiz adreste mevcuttur. Üniversitenin akademik takviminde ön kayıt tarihleri varsa bu tarihler kesin kayıt tarihleri, öğrencilerin ders kayıt tarihleri sınav tarihleri gibi neredeyse bir yıllık plan bulunmaktadır. Nevşehir Üniversitesi 2014-2015 Akademik takvimi :https://www.egitim-dunyasi.net/nevsehir-universitesi-akademik-takvim-2014-2015-detayli.html

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde eğitim alacak olmanız nedeniyle sizleri tebrik ediyoruz;

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemize kayıtlar 01 – 05 Eylül 2014  tarihleri arasında aşağıda belirtilen adreste yapılacaktır. İlk kayıt işlemleri ile ilgili her adımı titiz bir şekilde yerine getirirseniz yapacağınız kayıt sorunsuz bir şekilde tamamlanmış olacaktır.

ÖN KAYIT İŞLEMLERİ

–     Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi Sistemi (ÜBS) siz sevgili öğrencilerimizin öğrenimleri süresince idari hizmetlerden rahat ve çabuk olarak faydalanmanız açısından tasarlanmıştır.20.08.2014 tarihinden itibaren http://ubs.nevsehir.edu.tr adresinden ön kayıt işlemlerinizi yapabileceksiniz.

–     http://ubs.nevsehir.edu.tr sisteme giriş yapmak için tıklayınız. Açılan sistemden “Öğrenci No Sorgula” butonuna tıklayınız.

 

 

 

 

 

–          T.C Kimlik numaranız ve doğum tarihinizi girdikten sonra sistem size öğrenci numarası verecektir.

 

–          Sistemden aldığınız öğrenci numarasını eğitim hayatınız boyunca kullanacaksınız. Öğrenci numaranızı aldıktan sonra sisteme giriş butonuna tıklayınız.

 

–          Açılan sayfada kullanıcı adı kısmına “Öğrenci Numaranızı” şifre kısmına ise “T.C Kimlik Numaranızı” yazarak sisteme giriniz.  Açılan “ÖN KAYIT ANKETİ’Nİ” kontrol edip eksik olan bilgilerinizi Türkçe karakter kullanarak doldurunuz. İşleminiz bittikten sonra “ONAYLA” butonuna basarak ön kayıt işlemini sorunsuzca tamamlayabilirsiniz.

 

 

 

ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ (Sadece İkinci Öğretim Öğrencileri)

–  Yükseköğretim kurumlarında cari hizmet maliyetlerine Öğrenci Katkısı olarak bilinen Katkı Payları ile Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Esaslar, her yıl Bakanlar Kurulunca belirlenmektedir. Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu katkı payları ile öğrenim ücretleri miktarlarını ve güncellemeleri http://www.nevsehir.edu.tr/ internet adresinde yayınlanan duyurulardan takip edebilirsiniz.

–  25 Ağustos 2014 Pazartesi gününden itibaren size en yakın Halk Bankası şubesine giderek, TC numaranız ile İkinci Öğretim Öğrenim Ücretinizi ödeyebilirsiniz. Ödeme işlemini gerçekleştirdikten sonra banka görevlisinden 2 (iki) adet dekont almanız gerekmektedir. (dekontlardan biri kayıt sırasında teslim alınacak, diğeri ise sizde kalacaktır.)

 

 

KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

–     Kesin kayıt için gerekli belgeler;

  • Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi.
  • 6 adet 4,5 x 6 cm boyutunda fotoğraf. (Fotoğraflar son altı ay içinde, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.)
  • Öğrenim ücretini yatırdığına dair belge. (Sadece İkinci Öğretim Öğrencileri)
  • 1991 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak askerlik durum belgesi.
  • Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik bölümüne kayıt için tam teşekküllü resmi bir hastaneden eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen sağlık kurul raporu.
  • Avanos Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma programına kayıt için tam teşekküllü resmi bir hastaneden bu mesleği yapmayı engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını, erkek adayların 1.75m’den , kız adayların 1.65m’den kısa olmadığını belgeleyen heyet raporu ve sabıka kaydı olmaması.
  • Herhangi bir Yükseköğretim Programına devam eden öğrenciler devam ettikleri Yükseköğretim kurumundan alacakları onaylı lise diploması ve öğrenci belgesi. (Önlisans programlarında okuyan öğrenciler Lisans bölümlerine; Lisans  bölümlerinde okuyan öğrenciler Önlisans programlarına kayıt yaptırabilirler.)

 

–     Kesin  kayıt  için  belgeleri   tamamladıktan   sonra  ön   kaydınızı   internet  üzerinden  gerçekleştirip  kayıt  tarihinizde üniversitemizin kayıt bürosuna başvurarak kesin kaydınızı tamamlayabilirsiniz.

 

   

                          KAYIT TARİHLERİ

 

KAYIT TARİHLERİ

KAYIT OLACAK FAKÜLTE-Y.OKUL-MESLEK Y.O

KAYIT YERİ

01.09.2014

Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu,Turizm Fakültesi,

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi,

İlahiyat Fakültesi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü Merkez Yerleşkesi

02.09.2014

Fen-Edebiyat Fakültesi,Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu,

 

03.09.2014

İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiMeslek Yüksek Okulu

04.09.2014

Eğitim FakültesiHacıbektaş Veli Meslek Yüksek Okulu

Avanos Meslek Yüksek Okulu

05.09.2014

Gülşehir Meslek Yüksek Okuluİncekara Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu

 

DERS KAYITLARI

–     Yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz  08-12 Eylül 2014 tarihleri arasındahttp://ubs.nevsehir.edu.tr adresinden  kullanıcı adınız (öğrenci numaranız) ve şifrenizi girerek ders kayıt işleminizi tamamlayabilirsiniz.

–     2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemiz tüm birimlerinde dersler 15 Eylül 2014 tarihinde başlayacaktır.

 

 

NOT

–     Üniversitemize kayıt yaptıracak olan engelli öğrenciler için herhangi bir gün sınırlaması yoktur.

–     Üniversitemize kayıt yaptıracak olan engelli öğrencilerin şehir içi ulaşımlarında üniversitemizce araç görevlendirilmesi yapılacaktır.  Araç talep telefon no: 0 (384) 228 10 20

 

ÖNEMLİ NOTLAR

–     Üniversitemize kayıt yaptırmaya gelmeden önce ön kaydınızı yapmayı sakın unutmayınız.

–     Yükseköğretim kurumlarında cari hizmet maliyetlerine Öğrenci Katkısı olarak bilinen İkinci Öğretim Ücretlerini herhangi bir Halk Bankası Şubesine giderek havale masrafı ödemeden yatırabilirsiniz. (Sadece İkinci Öğretim Öğrencileri)

–     08-12 Eylül 2014 tarihleri arasında Üniversite Bilgi Sistemi (ÜBS) ‘ne öğrenci ders kayıtlarınızı yapmayı unutmayınız.

 

–     Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümüne ve Avanos Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Programına kayıt yaptıracak adayların tam teşekküllü bir hastaneden eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen Sağlık Kurulu raporu getireceklerdir.

–     Avanos Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma programına kayıt için tam teşekküllü resmi bir hastaneden bu mesleği yapmayı engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını, erkek adayların 1.75m’den , kız adayların 1.65m’den kısa olmadığını belgeleyen heyet raporu ve sabıka kaydı olmadığına dair belgeleri getirmeleri gerekmektedir. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ