Egitim-Dünyası

Memur Hakları İçin Bakanlığa Başvuru Yapıldı 2015

Memur Hakları İçin Bakanlığa Başvuru Yapıldı 2015

Memurların yaşadığı sıkıntılardan dolayı bazı değişimler için verilen dilekçelerin türkiye kamusenin takibinde olduğun belirtti.

Türkiye Kamu-Sen, Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında hayata geçirilmesi için alınan kararların takibinde.

 

Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında, genel ve hizmet kollarına özgü hayata geçirilmesi için görüş birliğine varılan 161 konu vardır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ve Maliye Bakanlığı’na dilekçe gönderildi. Amaç; kurul toplantılarında alınan kararların ve hala hayata geçirilmeyen maddelerin bu yasama yılı içerisinde gerçekleştirilmesini sağlamak.

dilekçenin içerdiği 

Türkiye Kamu-Sen tarafından gönderilen dilekçede, konunun hassasiyetine dikkat çekilerek bu yıl yapılacak toplu sözleşmenin bir kısırdöngüye dönüşmesini engellemek için seçimlere kadar ilgili düzenlemelerin yapılması talep edildi. Ayrıca kamu çalışanlarının kazanılmış hakları üzerinde yeniden tartışmaya zemin hazırlanmaması için bir an önce KPDK kararlarının hayata geçirilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığına Gönderilen Dilekçedeki Talepler

* 2005 yılından sonra göreve başlayanlara 1 derece verilmesi,

* 4/C’li personele kadro verilmesi,

* KİT’ler ve kamuda çalışan üniversite mezunu işçilerin kitlerde 2 sayılı cetvele diğer kamu kurumlarında çalışanların memuriyet kadrolarına geçirilmesi,

* Disiplin cezalarının affı,

* KİT’ler ve kamuda çalışan üniversiteli işçilerin memuriyet kadrosuna geçirilmesi,

Bu konularla ilgili yasal düzenlemelerin TBMM gündemde bulunan torba kanun tasarılarına eklenmesi için gerekli çalışmaların bir an önce yapılması istendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ