Egitim-Dünyası

KPSS Olmadı Bakkal Oldu !

KPSS Olmadı Bakkal Oldu !

 KPSS ile atanamayınca bakkal dükkanı açtı.

Aslında eğitim hayatının ve sonunun kötü bittiğini gösteriyor, ama işte bir hayat , lisans öğretimi sonrası atanamayan bir genç kendine bakkal dükkanı açtı işte ayrıntılar;

Diyarbakır’da 2010 yılında girdiği KPSS’de yüksek puan almasına rağmen atanamayan 4 yıllık üniversite mezunu Remzi Büçge, uzun süre iş bulamayınca bakkal dükkanı açtı. Bununla da yetinmeyen Büçge, çeşitli kampanyalar düzenleyerek hem süpermarketlere kafa tutuyor hem de hayalindeki marketler zincirine ulaşabilmek için yoğun çaba sarf ediyor.

 

Müşterilerine 100 liralık alışverişe karşılık 10 liralık bedava alışveriş imkanı sunan Büçge, alışveriş yapan her müşterisine de fiş keserek, vatandaşlık görevini yerine getiriyor. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan 1982 doğumlu Remzi Büçge, açtığı bakkal dükkanı ile süpermarketlere kafa tutuyor. 2010 yılında KPSS’ye giren ancak 500 kişinin birinci olduğu sınavda iyi bir puan almasına rağmen atanamayan Büçge, uzun süre işsiz kalınca hayatını idame ettirebilmek için çareyi bakkal dükkanı açmakla buldu. Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Büyükalp Caddesi üzerinde bulduğu bir dükkanı tutan Büçge, kısa süre önce burayı bakkala dönüştürdü. Ancak süpermarketler yüzünden iş yapmakta zorlanan Büçge, çeşitli kampanyalar düzenleyerek, müşteri çekmeye başladı. 100 liralık alışveriş yapan müşterilerine 10 liralık ücretsiz alışveriş imkanı sunan Büçge, işlerinin yoluna girmesiyle ikinci bakkal dükkanını açtı. 18 yaşından küçüklere sigara satmayan ve irili-ufaklı demeden alışveriş yapan her müşterisine fiş kesen Büçge, düzenlediği kampanyalarla büyüyerek, kendi markasını oluşturmayı ve marketler zinciri kurmayı hayal ettiğini anlattı.

“KAMPANYALARLA AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Bingöl doğumlu olduğunu ifade eden Büçge, KPSS’den sonra atanamayınca esnaf olmaya karar verdiğini belirtti. Bir yerden başlaması gerektiğini düşündüğünü ve bakkal dükkanı açarak işe koyulduğunu kaydeden Büçge, “Ancak büyük sermayeler karşılığında sıkıntılar içindeyiz. Sistemin bize bıraktığı zorlukları yaşıyoruz. Bunun içerisinde hayatta kalmaya çalışıyoruz. Büyük sermayeler karşısında ayakta kalabilmenin bir koşulu da cazip kampanyalar düzenlemek. Bunları zaman zaman yapıyoruz. Şu anda da yine yaptığımız kampanyalar var. Mesela 100 liralık alışveriş yapan her müşteriye 10 liralık alışverişi bedava veriyoruz. İhtiyaçları doğrultusunda insanlara hizmet sunmaya çalışıyoruz” dedi. Çok büyük sermayeler karşısında küçük sermayelerin pek fazla şansının olmadığına dikkat çeken Büçge, “Büyük marketler bir ürünü bazen aldıkları fiyatın bile altında satıyorlar. Geçenlerde bir marketin benim burada sattığım yağın aynısını alış fiyatının çok altında verdiğini duydum. Böyle bir ortamda onlarla yarışmanız çok zor. İnsanları kendilerine çekmeye çalışıyorlar. İşimiz zor. Biz de onlarla yarışabilmek için kampanyalar düzenliyoruz. Yarışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“KÜÇÜK ESNAF İÇİN DEVLET DESTEKLİ KREDİLER OLMALI”

Vergi, Bağ-Kur primleri ve benzeri gibi sorumluluklarının olduğunu, kazandıklarını bunlara ödediklerini vurgulayan Büçge, “Büyümek için elimizde sermayemiz kalmıyor. Kredilerden yana da çok fazla şansımız yok. Devlet destekli ya da özel sektörün esnafa özel kredilerine olsa büyüme şansımız olacak. Belki büyük marketlerle yarışır duruma gelebileceğiz” şeklinde konuştu. Hayalinin kendi markasını oluşturup, marketler zinciri kurmak olduğuna işaret eden Büçge, “Şu an ikinci yerimi aldım. Böyle kampanyalar düzenleyerek, büyümeyi ve kendi markamı oluşturmayı düşünüyorum. Küçük esnaf, büyük sermayeye karşı ezilmeyecek, dimdik ayakta duracak” dedi.

BURAK EMEK-MEHMET PİŞKİN Kaynak: İHA

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ