Egitim-Dünyası

İkinci öğretim harçları kalkacak mı? 2012

İkinci öğretim harçları kalkacak mı? 2012

İkinci öğretim harçları kalkacak mı 2012 140*140İkinci Öğretim Harçları kalkacakmı,2012 İkinci Öğretim Harçları Kalktı mı,2. öğretim harç ücretleri kalkıyor mu,ikici ögretim harç ücretleri niye kaldırılmadı gı hakkında detaylı bilgiler yazımın devamındadır

 

Daha önceki Üniversite harç ücretleri kaldırıldı başlık lı bir yazımızda harç ücretlerinin kaldırılacağı haberini ilk olarak değinen sitelerden biriydik şuan ikinci ögretim harç ücretleri ile ilgili bir polemik var piyasada bizde egitim-dunyasi.net olarak konuyu detaylıca araştırdık ve aşağıdaki gibi açıklama ve değerlendirmelere ulaştık ve siz değerli okurlarımıza sunuyoruz

  • Başbakan yardımcısı Bülent Arınç dün yaptığı açıklamada örgün öğretim ve açık öğretim harçlarının kalktığını bildirdi.
  • İkinci Öğretim Harçları Kalktı mı soruları sosyal medyada oldukça soruluyor.Lakin Bakanlar Kurulu sözcüsü Bülent Arınç harçlar yasada  eğitim ücreti olarak görüldüğünden harçlar yasada  eğitim ücreti olarak görüldüğünden kaldırılmamıştır. Peki neden 2. öğretimde harçlar kaldırılmadı ?

İkinci öğretimin ekonomik temeli tamamen harçlara dayalı olduğundan olası bir “İkinci Öğretimde harçların kaldırılması bir bakıma ikinci öğretimin kaldırılması” anlamına gelebilir. SETA Vakfı direktörü Bekir Gür‘e göre ikinci öğretim “yama” bir çözümdür. Birinci öğretime girişin kolaylaştığı ve ücretlerin kaldırıldığı bir sistemde İkinci Öğretim kaldırılabilir.

şeklindeki açıklamalara bakarak ikinici öğretim harç ücretlerinin kaldırılmadığını üzüntü ile belirtiyoruz

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ