Egitim-Dünyası

Gümüşhane Üniversitesi Kayıt tarihleri ve kayıt belgeleri 2014

Gümüşhane Üniversitesi Kayıt tarihleri ve kayıt belgeleri 2014

Gümüşhane Üniversitesi Kayıt Tarihleri 2014 2015,  Gümüşhane Üniversitesi Kayıt İçin Gerekli Belgeler, 2014 Üniversite Kayıt tarihleri ne zaman, Ön Kayıtlar, Gümüşhane üniversite Kayıt esnasında istenen belgeler evraklar , Ön Kayıt Tarihleri,  Gümüşhane kayıt tarihi ve kayıt belgeleri, Kesin Kayıt İşlemleri  hakkında detaylı bilgi yazımızın devamındadır.

Gümüşhane Üniversitesi Kayıt tarihleri ve kayıt belgeleri 2014Öncelikle eğitim-dunyasi.net olarak yeni üniversiteli arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve üniversite hayatlarında da başarılar diliyoruz .

Üniversitelerine kayıt yaptırmaya gidecek arkadaşlar için genel olarak hazırladığımız kayıt işlemleri ile ilgili ve Ayrıca  ÇOK ÖNEMLİ UYARILAR VE BİLGİLENDİRMELER içeren bu başlıktaki yazımızada bir göz atmanızı öneriyoruz yazı için tıklayın :https://www.egitim-dunyasi.net/universite-kayit-icin-gerekli-belgeler-ve-uyarilar-2014-2015.html

Aşağıda Gümüşhane Üniversitesi tarafından istenen genel bilgiler tarihler ve kayıt koşulları yer almaktadır. Ayrıca Gümüşhane üniversitesinin Akademik takvimide linkini vereceğimiz adreste mevcuttur. Üniversitenin akademik takviminde ön kayıt tarihleri varsa bu tarihler kesin kayıt tarihleri, öğrencilerin ders kayıt tarihleri sınav tarihleri gibi neredeyse bir yıllık plan bulunmaktadır. Gümüşhane Üniversitesi 2014-2015 Akademik takvimi :https://www.egitim-dunyasi.net/gumushane-universitesi-akademik-takvim-2014-2015-detayli.html

 

Sayın Öğrencimiz;

Üniversitemizi tercih ettiğinizden dolayı sizleri kutlar, öğrenim hayatınızda başarılar dileriz. Kesin kayıt sırasında ve sonrasında sizlere yardımcı olacak işlemlerin özeti aşağıya çıkarılmıştır.

  1. KAYIT İŞLEMLERİ

2014- YGS ve LYS sonucunda üniversitemizin herhangi bir bölüm/programına yerleştirilen adayların kesin kayıt işlemleri aşağıda yazılı ilkeler doğrultusunda yapılacaktır.

  1. Kesin Kayıtlar; 01 – 05 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu süre içerisinde kayıt için bizzat başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan aday kayıt hakkını kaybedecektir.
  2. Kesin kayıt için bizzat başvurulacaktır. Posta ile kayıt yapılmaz.
  3. Kesin kayıt belgelerinin birer adet fotokopilerini yanınızda bulundurunuz. Yurt kaydı, burs başvurusu v.b işlemler için bu belgeler istenmektedir.
  4. Kayıt yaptıramayacaklar;

S 1111 sayılı Askerlik kanunu hükümlerine ve bu konuda Milli Savunma Bakanlığınca yayınlanan prensip emirlerine göre askerlik hizmetlerini erteletme hakkını kaybedenler,

S İki veya üç yıllık bir yükseköğretim programını bitirmiş olup dört yıldan daha az süreli bir başka yükseköğretim programına girmek isteyenlerden askerliğini yapmamış olanlar (İki veya üç yıl süreli bir yükseköğretim programından mezun olup askerliğini yapmamış olan adaylardan dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim programına kayıt olacaklar hariç.),

S Dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim programını bitirmiş olanlardan askerliğini yapmamış olanlar.

S Tek Ders Sınavından dolayı mezun olamayanlar. Bu öğrencilerin kayıt hakkı saklı olup, ilk tek ders sınavından mezun olduklarında kontenjana bakılmaksızın kesin kayıtları yapılacaktır.

  1. ÖN KAYIT_____________________________________________________

“Ön Kayıt’ menüsüne T.C. Kimlik numarası, baba adı ve doğum tarihinizle birlikte girerek ilgili alanları

doldurduktan sonra bu formun çıktısını alarak yukarıda belirtilen tarihler arasında aşağıda belirtilen evraklarla birlikte kesin kayıt yaptırmaya gelinecektir.

NOT : Formdaki “Durum Bilgileri” kendinize aittir. Engel Durumu vs.

  1. KESİN KAYIT BELGELERİ

1)      Ön Kayıt Formu

2)       ÖSYM sınav sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,

3)       Öğrenim Belgesi;

S Lise veya Dengi Okul Diploması(Lise diplomasının aslı, diplomasını kaybedenler ise mezun oldukları okuldan alacakları “DİPLOMASINI KAYBEDENLERE MAHSUS ÖĞRENİM BELGESİ”)’nin aslı.

S Geçici Mezuniyet Belgesi(2013-20014 öğretim yılında orta öğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerden diploması hazırlanmamış olanların lise müdürlüklerinden alacakları yeni tarihli mezuniyet belgesinin aslı)

4)       Öğrenim Ücretini Ödediğini Gösterir Banka Dekontu (İkinci Öğretim Öğrencileri için).

(2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı için Bakanlar Kurulunca belirlenen öğrenci katkısının 1. taksiti Öğrenci Numarası ile birlikte (Öğrenci Numarası, T.C. Kimlik Numarası ile birlikte “oidb.gumushane.edu.tr” adresindeki “Öğrenci Numarası Sorgulama” menüsünden öğrenilecektir.) Halk Bankasının Türkiye’ de bulunan herhangi bir şubesine yatırılacaktır. (Her öğrencinin ödeyeceği miktar banka kayıtlarına aktarılmıştır.) Karşılaştığınız bir sorun varsa mutlaka aşağıda belirtilen iletişim telefonlarından Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına ulaşınız.

Not : Gündüz öğrencileri herhangi bir öğrenim katkı payı ödemeyecekler.

5)      8 adet renkli vesikalık fotoğraf (4,5 x 6 ebadında, son altı ay içinde, önden, sakalsız şekilde çekilmiş)

6)      Aşağıda belirtilen bölümler için Sağlık Raporu:

S Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi Programı’na kayıt yaptıracak adayların;

1)     Boy ve kilosunu gösterir herhangi bir sağlık kuruluşundan alınacak onaylı belge. (Boy ve kilo ayrıca Üniversitemizde ölçülecek, şartları sağlamayanların kesinlikle kaydı yapılmayacaktır.)

2)     ÖSYS Kılavuzundaki Bakınız 848’deki koşula uygun olarak Devlet Hastaneleri veya Tıp Fakültelerinden alınacak sağlık durumunu gösterir rapor.

S Gümüşhane Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun ilk ve Acil Yardım Programı na kayıt yaptıracak adayların Devlet Hastaneleri veya Tıp Fakültelerinden sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor.

7)           Özürlü Öğrenciler İçin Sağlık Raporu (Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyanlar için)

NOT : 1) Dikey Geçiş Sınavı sonucu kayıt yaptıracak adaylar lise diploması yerine Önlisans diplomasını getireceklerdir.

2) Ders muafiyetinin ve sınıf intibakının yapılabilmesi için, transkriptini ve ders içeriklerini dilekçe ekinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim edeceklerdir. (Dilekçe örneğini http://oidb.gumushane.edu.tr/file/1331adresinden indirebilirsiniz.)

  1. KAYIT YERLERİ VE TARİHLERİ

Kayıt işlemleri aşağıda yazılı yükseköğretim programlarına yerleştirilen tüm adaylar için 01 – 05 Eylül 2014 tarihleri arasında ve belirtilen kayıt merkezinde yapılacaktır.

1. Kayıt Merkezi: Gümüşhane Üniversitesi Gümüşhanevi Kampüsü – İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Zemin Kat Okuma Salonu (Bağlarbaşı Mah.)

>             Mühendislik Fakültesi

>             İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

>             İletişim Fakültesi

>             İlahiyat Fakültesi

>             Edebiyat Fakültesi

>             Turizm Fakültesi

>             Sağlık Yüksekokulu

>             Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

>             Gümüşhane Meslek Yüksekokulu

>             Gümüşhane Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

>             Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu

>             Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

>             Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu

>             İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu

>             Kürtün Meslek Yüksekokulu

  1. DERSLERE YAZILIM

Üniversitemize kesin kaydınızı yaptırdıktan sonra; birinci yarıyıl derslerine devam edebilmeniz için derse yazılımınız doğrudan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca yapılacaktır. Takip eden yarıyılların ders kayıtları öğrenciler tarafından yapılacaktır.

  1. WEB ŞİFRE

Öğrenim süresince kullanacağınız web şifreniz; kullanıcı adı olarak öğrenci numaranız, şifre olarak T.C.Kimlik numaranızın ilk beş hanesidir.

  1. YABANCI DİL HAZIRLIK

Hazırlık Sınıfı Yeterlilik Sınavı: 17 Eylül 2013 tarihinde yapılacaktır.

Yabancı Dil Hazırlık Sınıfından muaf olmak isteyen öğrenciler Yeterlilik Sınavına girmek zorundadır. Bu sınavda başarılı olanlar, zorunlu yabancı dil hazırlık eğitimine devam etmeden, asıl bölümlerinin birinci sınıfına devam edecektir.

HAZIRLIK SINIFI^ OLAN PROGRAMLARİlahiyat (I. ve II. Öğretim)

Sağlık Yüksekokulu

❖            Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü (I. ve II. Öğretim)

Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu

❖            Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (I. öğretim)

Lisans İngilizce Seviye Tespit Sınavı: Üniversitemizin diğer lisans bölümlerine kayıt yaptıran öğrenciler; isterlerse, 17 Eylül 2013 tarihinde yapılacak “Lisans İngilizce Seviye Tespit Sınavı”na girebilirler. Bu sınavda yeterli not ortalaması alanlar öğrenimleri süresince okutulan yabancı dil derslerinden muaf sayılırlar. Aldıkları notlar yarıyıl ve genel akademik not ortalamalarına katılır.

İZİN/KAYIT DONDURMA

Kesin kayıttan sonra, öğrenimine sağlık, askerlik, maddi ve ailevi nedenler ile devam etmek istemeyen öğrencilerden, bir veya iki yarıyıl izin isteyenler, gerekçelerini belgeleyerek 01 – 19 Eylül 2014 tarihleri arasında bir dilekçe ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvuracaklardır. (Dilekçe örneğini http://oidb.gumushane.edu.tr/file/923web adresinden indirebilirsiniz.)

İzin gerekçeleri kabul edilerek izinli sayılan öğrenciler 2014-2015 eğitim-öğretim yılının güz ve/veya bahar yarıyılında derslere devam edemezler. Varsa derse yazılımları iptal edilir.

  1. MUAFİYET

Daha önce bir başka yükseköğretim programında öğrenim gören öğrenciler, isterlerse burada başarılı olduğu derslerden muaf olmak isteyebilirler. Bunun için 15 – 19 Eylül 2014 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına transkript ve ders içerikleri ile birlikte başvurulması gerekmektedir. Bu süre içerisinde başvuruda bulunmayanların daha sonraki başvuruları değerlendirmeye alınmaz. (Muaf olunan dersler not ortalamasına katılmaz.)

IX. NOTLAR

Her eğitim-öğretim yılı başında Bakanlar Kurulunca belirlenen öğrenci katkı payı (Tekrara kalmış öğrenciler için) ve ikinci öğretim ücretlerini, üniversitemizin fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarına kayıt yaptıran tüm öğrencilerimiz akademik takvimde belirlenen süreler içerisinde ödemek zorundadırlar.

Üniversitemiz 2014-2015 eğitim-öğretim yılı 15 Eylül 2014 Pazartesigünü başlayacaktır.

İLETİŞİM:

Telefon   :    0 456 233 78 36

Faks      :    0 456 233 78 36

Web       :    http://www.gumushane.edu.tr

Ayrıca Sorunlarınız İçin [email protected]adresine mail gönderebilirsiniz.

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ
2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KATKI PAYLARI (TL) 

NOT : Aşağıda belirtilen katkı payı ve öğrenim ücreti miktarları 2013-2014 Öğretim Yılına Ait Olup Bakanlar Kurulu Tarafından Herhangi bir artış yapılacaksa bu fark ikinci döneme yansıtılacaktır.

BİRİNCİ ÖĞRETİM

FAKÜLTE/ YÜKSEKOKUL/M YO/ ENSTİTÜ  02.09.2010/27690 R.G 2010/815 Bakanlar Kurulu Kararı ile Belirlenen 

NORMAL ÖĞRENİM SÜRESİNİ OKUYAN ÖĞRENCİLER

 

MÜTEAKİP YILLAR (TEKRAR ÖĞRENCİLER) 
1. TAKSİT 2. TAKSİT
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 387,00 0,00 0.00 193,50
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 313,00 0,00 0.00 156.50
İLETİŞİM FAKÜLTESİ
İLAHİYAT FAKÜLTESİ 284,00 0,00 0.00 142,00
EDEBİYAT FAKÜLTESİ
TURİZM FAKÜLTESİ
SAĞLIK YÜKSEKOKULU
SAĞLIK HİZMETLERİ M YO 190,00 0,00 0.00 95.00
MESLEK YÜKSEK OKULLARI
LİSANSÜSTÜ 258,00 0,00 0.00 129.00

İKİNCİ ÖĞRETİM ÜCRETLERİ (TL)

FAKÜLTE / M YO BKK ile Belirlenen 1. TAKSİT 2. TAKSİT MÜTEAKİP YILLAR (TEKRAR ÖĞRENCİLER)
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 1.529,00 764.50 764.50 764,50
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 1.155,00 577,50 577.50 577,50
İLETİŞİM FAKÜLTESİ 962,00 481,00 481,00 481,00
İLAHİYAT FAKÜLTESİ
EDEBİYAT FAKÜLTESİ 1.027,00 513,50 513.50 513,50
TURİZM FAKÜLTESİ
MESLEK YÜKSEK OKULLARI 770,00 385,00 385.00 385.00
SAĞLIK HİZMETLERİ M YO
SAĞLIK YÜKSEKOKULU 1.155,00 577,50 577.50 577,50

 

AÇIKLAMALAR
> Öğrenci katkı payı/ikinci öğretim ücreti iki eşit taksitte ödenir.
> Katkı payını/ikinci öğretim ücretini süresi içinde ödemeyen öğrencilerin kayıtları yapılmaz ve yenilenmez.
> Kayıt dondurulan/izinli sayılan bu süre ile ilgili daha önce ödenmiş olan katkı payı/ikinci öğretim ücreti iade edilmez.
> Örgün öğretimden İkinci  öğretim programlarına yatay geçiş yapan öğrenciler ikinci öğretim ücreti öderler.
> 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybedenlerin çocukları ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki malullerin çocuklarından öğrenci katkı payı alınmaz.
> Disiplin cezası alan öğrenciler hariç, kayıt donduran/izinli sayılan öğrencilerden kayıt dondurduğu dönemler için katkı payı/ikinci öğretim ücreti alınmaz.
> İlk yarıyıl sonunda mezun olan öğrencilerden ikinci yarıyıl için katkı payı/ikinci öğretim ücreti alınmaz.
> BKK; Bakanlar Kurulu Kararını, ÜSK; Üniversite Senato Kararını ifade eder

NOT : İkinci Öğretim Öğrencileri Harçlarını Türkiyenin herhangi biryerindeki Halk Bankasına 25.07.2014 Cuma gününden itibaren yatırmaya başlayabilirler.

3) Bu Sayfanın Sol Alt Köşesindeki “ÖĞRENCİ NO SORGULAMA” Menüsüne T.C. Kimlik Numaranızı Girerek Öğrenci Numaranızı Öğreniniz. (Bu sayfada ayrıca varsa ödeyeceğiniz harç miktarı görülmektedir.)

4) Bu Sayfanın Sol Alt Köşesindeki “ÖN KAYIT” Menüsünden T.C. Kimlik Numaranızla Birlikte Ön Kaydınızı Yaparak Çıktısını Alıp, Kayda Gelirken Yanınızda Mutlaka Getiriniz. (Eksiksiz doldurulması gerekmektedir)

NOT : Eğer ön kayıt formunu açamıyor veya yazdıramıyorsanız aşağıdaki işlemleri yapınız.

a) Windows Internet Explorerden “Araçlar” menüsüne girip “Uyumluluk Görünümü Ayarları” menüsünü seçtikten sonra gelen pencereden “Tüm Web Sitelerini Uyumluluk Görünümünde Göster” kutucuğunu işaretleyiniz.

b) Yine “Araçlar” menüsünden “Internet Seçenekleri” menüsüne girerek, “Gizlilik” menüsüne girip “Açılır Pencere Engelleyicisi”ni kaldırınız.

İRTİBAT TELEFONU : 0 456 2331130

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ