Egitim-Dünyası

Bitlis Eren Üniversitesi Kayıt tarihleri ve kayıt belgeleri 2014

Bitlis Eren Üniversitesi Kayıt tarihleri ve kayıt belgeleri 2014

Bitlis Eren Üniversitesi Kayıt Tarihleri 2014 2015,  Bitlis Eren Üniversitesi Kayıt İçin Gerekli Belgeler, 2014 Üniversite Kayıt tarihleri ne zaman, Ön Kayıtlar, Bitlis Eren üniversite Kayıt esnasında istenen belgeler evraklar , Ön Kayıt Tarihleri,  Bitlis Eren kayıt tarihi ve kayıt belgeleri, Kesin Kayıt İşlemleri  hakkında detaylı bilgi yazımızın devamındadır.

Bitlis Eren Üniversitesi Kayıt tarihleri ve kayıt belgeleri 2014Öncelikle eğitim-dunyasi.net olarak yeni üniversiteli arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve üniversite hayatlarında da başarılar diliyoruz .

Üniversitelerine kayıt yaptırmaya gidecek arkadaşlar için genel olarak hazırladığımız kayıt işlemleri ile ilgili ve Ayrıca  ÇOK ÖNEMLİ UYARILAR VE BİLGİLENDİRMELER içeren bu başlıktaki yazımızada bir göz atmanızı öneriyoruz yazı için tıklayın :https://www.egitim-dunyasi.net/universite-kayit-icin-gerekli-belgeler-ve-uyarilar-2014-2015.html

Aşağıda Bitlis Eren Üniversitesi tarafından istenen genel bilgiler tarihler ve kayıt koşulları yer almaktadır. Ayrıca Bitlis Eren üniversitesinin Akademik takvimide linkini vereceğimiz adreste mevcuttur. Üniversitenin akademik takviminde ön kayıt tarihleri varsa bu tarihler kesin kayıt tarihleri, öğrencilerin ders kayıt tarihleri sınav tarihleri gibi neredeyse bir yıllık plan bulunmaktadır. Bitlis Eren Üniversitesi 2014-2015 Akademik takvimi :https://www.egitim-dunyasi.net/bitlis-eren-universitesi-akademik-takvim-2014-2015-detayli.html

 

BİTLİS ERE N ÜNİVERSİTESİ

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAYIT DUYURUSU

ÜNİVERSİTEMİZE KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKAT İNE!

TEBRİKLER 2014 ÖSYS sonucunda BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ’NE yerleşmiş bulunmaktasınız. Kayıtlarda problem yaşamamanız ve kaydınızı rahat bir şekilde yapabilmeniz için aşağıda belirtilen hususlara dikkat etmelisiniz:

A)   ÖN KAYIT: ÖSYS Sonucunda yerleştirildiğiniz programa 01-05 Eylül 2014 tarihleri arasındaki belirlenen kesin kayıt günlerinden önce mutlaka ön kayıt yapmalısınız.

Ön Kayıt Nasıl Yapılır?

25 A ğustos – 5 Eylül 2014 tarihleri arasında Üniversitemiz web sitesinde yayınlanacak olan Ön Kayıt linkine tıklayarak, açılan Ön Kayıt ekranına TC Kimlik Numaranızı. Baba Adınızı ve Doaum Tarihinizi doğru girerek sisteme giriş yaptıktan sonra öğrenci bilgi formunu doldurmalısınız.

Öğrenci bilgi Formu çıktısını alarak ilgili yeri imzaladıktan sonra, kesin kayıt günlerinde diğer belgelerle birlikte kayıt memuruna teslim etmeniz gerekir.

B)   KESİN KAYIT:

2014 ÖSYS Kesin Kayıtlarının E-Devlet üzerinden yapılması amacıyla YÖK’ün çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışmalar Kesin Kayıtların E – Devlet üzerinden yapılabileceği şeklinde sonuçlanması halinde; 2014 ÖSYS ile Üniversitemize yerleşen öğrenciler E – Devlet üzerinden Kesin Kayıt yapılabilecektir.Detaylı Bilgi yazımızın sonundadır

Not 1: Bulunduğunuz yerleşkenin PTT Şubelerinden birinde E-Devlet şifrenizi temin edebilirsiniz.

Not 2: E-Devlet ONLINE İşlemlerinde başvuru yapamayan öğrenciler iç in 01 – 05 Eylül 2014 tarihinde Bitlis Eren Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine şahsen başvuru yaparak gerekli evraklarla Kesin kaydını yapabilecektir.

B.1. Kesin Kayıt Yerleri ve Tarihi

*              Kayıt Yeri Bitlis Eren Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde yapılacaktır.

*                 Kayıt Tarihi 01.09.2014 – 05.09.2014 arasında gerçekleşecektir.

1-               Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde kaydolacağı yere şahsen başvurması zorunludur.

2-         Bu        süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

B.2.Kayıt İçin Gerekli Belgeler

a)    Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b)   Aday 0,15 katsaysından veya ek puandan yararlanarak ya da sınavsz geçişte yerteştirilm iş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c)    6 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d)    Öğrenim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge (Banka dekontu)

e)    Nüfus cüzdan fotokopisi

f)     Askerlik durumu ve Sabıka kaydı yazılı beyanı

Askerlik durumları, üniversite tarafından https://kamu.turkiye.gov.trinternet adresinde görülebilmektedir(İlgili alanda yapılan sorgulamada “Kayıt Yapmasında Sakınca Yoktur” diye çıktığında üniversitemize hemen kaydı yapılacaktır. Ancak “Askerlik Şubesine Müracaatı Gerekmektedir” gibi durumlarda ise öğrenci askerlik şubesinden üniversite kaydı için belge getirdiği takdirde kaydı yapılacaktır.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubesine, kendi konusunda ayrıntılı bilgi için de Üniversite Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, yerleştiği Fakülte/Yüksekokul/Meslek Y üksekokulu veya Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

B.3. Kayıtla İlgili Önemli Konular

a)    Adayların kayıt için şahsen başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.

b)   Kayıt iç in istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez. Ancak aslının getirilmesi suretiy le Üniversite tarafın dan onaylı örneği kabul edilir.

c)    Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

d)    Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

 

C) ÖĞRENİM ÜCRETİ

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında ÖSYS sonucunda Üniversitemize yerleşen öğrenciler . Ziraat Bankasının herhangi bir ATM veya İnternet Bankacılığı aracılığıyla Öğrenim Ücretini Öğrenci Numaralarıyla en geç kesin kayıt gününe kadar yatırarak alacakları banka dekontu ile birlikte kesin kayıt için 1-5 Eylül 2014 tarihlerinde belirlenen kayıt gününde istenen diğer evraklarla birlikte Bitlis Eren Üniversitesinin deki kayıt yerine şahsen başvuru yapacaklardır.

Öğrenci Numaranızı öğrenmek için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız…

(http://obs. beu .edu.tr/oi bs/ogrsis/no query.aspx)

Ye ni Öğrenci Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödeme 25.08.2014 05.09.2014
Ye ni Öğrenci Kayıtları 01.09.2014 05.09.2014

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİ M YILI ÖĞRENİM ÜCRETİ MİKTARLARI

FAKÜLTELER_YÜKSEKOKULLAR VE MESLEK YÜKSEKOKULLAR İKİNCİ VE UZAKTAN ÖĞRETİM
Fen Edebiyat Fakültesi (Sosyal Programlar) 481 TL
Mühendislik Mimarlık Fakültesi 765 TL
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 578 TL
Sağlık Yüksekokulu 578 TL
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 385 TL
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 385 TL
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 385 TL
Hizan Meslek Yüksekokulu 385 TL
Tatvan Meslek Yüksekokulu 385 TL
Adilcevaz Meslek Yüksekokulu 385 TL
Ahlat Meslek Yüksekokulu 385 TL

FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL/ MESLEK YÜKSEKOKUL TELEFON NUMARALARI

FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL/ MESLEK YÜKSEKOKUL bölümlerin baglI olduğu yerleş ke TELEFON

NUMARASI

Fen-Edebiyat Fak ültesi Üni versite Kampusu B İTLİS (0434) 228 31 27
Mühend islik-M im arlık Fakültesi
Sağlık Yüksekokulu
Hizan Meslek Yük sekokulu
Ahlat Meslek Yüksekokulu Ahlat İlçesi Meslek Yüksekokulu Mü dürlüğü (0434) 412 40 90
T atvan Meslek Yüksekokulu Tatvan İlçesi Meslek Yüksekokulu Mü dürlüğü (0434 ) 825 17 60
Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Adilcevaz İlçesi Meslek Yüksekokulu Mü dürlüğü (0434) 311 26 40
Sağlık Hizmetleri Meslek Yük sekokulu Hüsrevpaşa Mahallesi Sosyal Konutlar BİTLİS (0434) 228 50 45
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (0434) 228 50 01
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (0434) 228 50 01

E – Devlet İş lemleri Altında Kesin Kay ıt İşlemleri İçin De taylı Bilgiler

  1. Kayıtlar 01-05 Eylül arasında e-devlet kapısı üzerinden elektronik olarak yapılacaktır.
  2. Online kayıt öğrenci iç in zorunlu olmayıp iste ğe bağlıdır.
  3. Online kayıt iş lemi 2014-2015 öğretim dönemi için ÖSYM den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsayacaktır.
  4. Online kayda ikinc i öğretim ve ö zel yetenek programlarına yerleşe n öğrenciler harç ödemeleri ve diğer hususlar sebebiyle bu sene dahil edilmeyecektir.
  5. Yerle şen adaylar e-devlet şifreleri ile https ://www. turkiye. gov.tr/adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bö lümünden kayıt işlemlerini yapabileceklerdir.
  6. Online kayıtta öğrencinin yerle şme bilgileri ÖSYM verisinden otomatik olarak gelecektir. Asker Alma Dairesinden askerlik durum bilgisi ve Milli Eğitim Bakanlığında mezun olup olmadığına dair bilgi de aynı ekranda yer alacaktır. Askerlik durumu kayıt olmalarına engel olmayacaktır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamaya n öğrenciler online kayıt yapamayacak ve yerleştiği Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir.
  7. Kaydını tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gös terir barkodlu çıktı da alabileceklerdir.
  8. Kayıt olanlara ait bilgiler YÖKSİS üzerinden günlük olarak alınabilecektir.
  9. Kayıt iş lemini online yapa n öğrenciler web sitenizde duyurduğunuz tarihlerde ders kaydına gelecekler ve duyuruda belirttiğiniz belgeleri sunmaları ve diğer şartla rınızı sağlamala rı durumunda ders kaydı yapabileceklerdir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. fesih dedi ki:

    Iyi günler ben ek tercih sonucunda bankacılık ve Sigortacılık yuksekokul bölümünde kayıt yapmaya hakkazandim kayıt için gerekli olan evraklar neler yazarmisiniz

BİR YORUM YAZ