Egitim-Dünyası

Besyo Atanma Sayısının Artmasını İstiyor 2015

Besyo Atanma Sayısının Artmasını İstiyor 2015

Birçok öğretmen atama sorunu yaşıyor ve birçok bölümün sorunu gittikçe artıyor, onlardan biriside Beden eğitimi bölümünün genel mezunları olan BESYO’lu öğrenciler, atamalardan bir türlü aslan payını alamayan bu memur adayları hem öğretmenlikte hem de normal görevlerinde atanma sorunu yaşıyorlar.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Meclis Komisyonunda Bakanlığın 2015 Yılı Bütçesi sunuşunda yapılan işlerden ve yapılacak çalışmalardan bahsetti ve 2014 yılına kadar yapılan yatırımlardan açılan tesislerden artan lisanslı sporcu sayısına deyindi. 2012’de lisanslı sporcu sayısı 300 Bin’e yaklaşırken bugün sayının 5.5 Milyon’a yaklaştığını söyledi. Peki bu kadar lisanslı sporcuyu kim nerede nasıl çalıştırıyor. Yeterince yetişmiş eleman yeterince eğitimini almış profesyonel sporcu eğitmenleri var mıdır veya kendi bakanlığı döneminde ne kadar alım yapılmıştır hiç bahsetmemişti. Bu bağlamda özellikle BESYO mezunlarının haklı isyanını dile getirmenin zorunlu olduğunu düşünüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı KPSS 2013/2 Merkezi alımında BESYO (Antrenörlük ve Spor Yöneticiliği Rekreasyon) mezunlarından 0 kişi, KPSS 2014/1 BESYO mezunlarına 1 kişi, KPSS 2014/2 BESYO mezunlarına 1 kişi atama yapılmıştır bu branştan. En son olimpiyatlarda kazanılan madalyaları düşününce neden orada da sıfır çekiyoruz belli oluyor. Peki bu kadar çok spor tesisi varken, bu kadar çok lisanslı sporcu varken halen alımlarda ciddi bir ilerlemenin gerçekleşmemiş olması oldukça manidardır. Gelecek nesilleri özellikle sportif alanda eksik bırakmamak ve yetiştirmek için atama sayılarında ciddi bir artışın olmasını tüm adaylar adına istiyoruz.

En az atama 2000 olmalıdır ilk etapta e bundan sonraki devam eden süreçte alımlar bu rakamların altında kalmamalıdır. Ciddi bir sportif etkinlik ve başarı bekleniyorsa bu kendiliğinden gelmez. Başarıya katkı sağlayacak eğitmenlerimiz iş beklerken ve bu kadar tesisle sporcu beklerken atamaların ciddi bir şekilde gerçekleştirilmesini ve çabalanmasını diliyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ