Egitim-Dünyası

Bayburt Üniversitesi Kayıt tarihleri ve kayıt belgeleri 2014

Bayburt Üniversitesi Kayıt tarihleri ve kayıt belgeleri 2014

Bayburt Üniversitesi Kayıt Tarihleri 2014 2015,  Bayburt Üniversitesi Kayıt İçin Gerekli Belgeler, 2014 Üniversite Kayıt tarihleri ne zaman, Ön Kayıtlar, Bayburt üniversite Kayıt esnasında istenen belgeler evraklar , Ön Kayıt Tarihleri,  Bayburt kayıt tarihi ve kayıt belgeleri, Kesin Kayıt İşlemleri  hakkında detaylı bilgi yazımızın devamındadır.

Bayburt Üniversitesi Kayıt tarihleri ve kayıt belgeleri 2014Öncelikle eğitim-dunyasi.net olarak yeni üniversiteli arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve üniversite hayatlarında da başarılar diliyoruz .

Üniversitelerine kayıt yaptırmaya gidecek arkadaşlar için genel olarak hazırladığımız kayıt işlemleri ile ilgili ve Ayrıca  ÇOK ÖNEMLİ UYARILAR VE BİLGİLENDİRMELER içeren bu başlıktaki yazımızada bir göz atmanızı öneriyoruz yazı için tıklayın :https://www.egitim-dunyasi.net/universite-kayit-icin-gerekli-belgeler-ve-uyarilar-2014-2015.html

Aşağıda Bayburt Üniversitesi tarafından istenen genel bilgiler tarihler ve kayıt koşulları yer almaktadır. Ayrıca Bayburt üniversitesinin Akademik takvimide linkini vereceğimiz adreste mevcuttur. Üniversitenin akademik takviminde ön kayıt tarihleri varsa bu tarihler kesin kayıt tarihleri, öğrencilerin ders kayıt tarihleri sınav tarihleri gibi neredeyse bir yıllık plan bulunmaktadır. Bayburt Üniversitesi 2014-2015 Akademik takvimi :https://www.egitim-dunyasi.net/bayburt-universitesi-akademik-takvim-2014-2015-detayli.html

 

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ 2014 / 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

Üniversitemizde eğitim görmeye hak kazanan adaylar, kesin kayıt için gerekli belgeleri

hazırlayarak ilan edilen kesin kayıt tarihlerinde bizzat kendisi gelerek kayıtlarını yaptıracaklardır.

KESİN KAYIT ÖNCESİ YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER

  • 11/08/2014 tarihinden itibaren http://ubs.bayburt.edu.tr/ogrenci/ogr0209/Default.aspx adresine giriş yapılıp; T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi doğru bir şekilde girildiğinde, adayın resminin bulunduğu giriş sayfası gelecektir.
  • Bilgilendirme yazısı okunarak “Devam” düğmesine basılacak ve işlemlere devam edilecektir.
  • Sözleşme metni okunarak, “Kabul Ediyorum” düğmesine basıldığında, internetten ilk kayıtlanma işlemleri başlamış olacaktır.
  • Tüm adımlar her sayfada belirtilen kurallar ve uyarılar doğrultusunda eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır.

ÜNİVERSİTEMİZE KESİN KAYIT YAPTIRMAK ÜZERE GELECEK OLAN ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR

  • Kesin kayıt zamanı, adayın bizzat kendisi gelerek kayıt yaptırabilir veya noterden vekâletname getirildiği takdirde bir başkası adayın yerine de kayıt yaptırabilir.
  • Yukarıda belirtildiği şekilde kayıt işlemlerinden önce internet sayfamız üzerinden yapılması gereken bilgi giriş işlemleri yapılmamış veya bilgilerin eksik bırakılmış olması durumunda, adaydan bu işlemleri tamamlanması istenecektir. Dolayısıyla kesin kayıt günü bu işlemleri yapabilmek için zaman kaybedilecek ve işlemlerin tamamlanması zaman alacaktır. Bu nedenle mutlaka yukarıda anlatılan özlük bilgi giriş işlemlerinin kesin kayıt gününden önce tamamlanmasına dikkat edilmelidir. Eksik kayıt belgesiyle yapılan başvurular kabul edilmeyecek ve kayıt yapılmayacaktır.
  • Zamanında kayıtlanmayan adayların yerleri boş kontenjan olarak ÖSYM’ye bildirilecektir.
  • Belgelerin asılları ile kayıt yapılacaktır.
  • Diploma ve mezuniyet belgelerinin asılları ile işlem yapılacağından dolayı, fotokopileri ve noter onaylı tasdikleri ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir

KESİN KAYIT İÇİN GETİRİLMESİ ZORUNLU BELGELER

  • Adayın mezun olduğu liseden aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesinin aslı (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz)
  • Askerlik Durum Belgesi (29 yaş ve üzeri erkek öğrenci adayları ile askerlik durumunu Muaf olarak beyan eden öğrenci adayları için)

ÖĞRENİM ÜCRETİ İŞLEMLERİ

  • Halk Bankasının herhangi bir şubesine kayıt işleminden önce öğrenim ücretlerini yatırmaları gerekmektedir.
  • İkinci Öğretimler için Halk Bankası Bayburt Şubesi : 0254 – 06000008
  • 2014-2015 eğitim-öğretim yılı l.taksiti, “Halk Bankasının Türkiye’ de bulunan herhangi bir şubesine Öğrenci numaranızla birlikte başvurarak yatırılacaktır.
  • Her öğrencinin ödeyeceği miktar banka kayıtlarına aktarılmıştır.(Öğrenci Numarasına neredenulaşabilirim?)

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ
2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÖĞRETİM ÜCRETLERİ (TL)

NOT : Aşağıda belirtilen katkı payı ve öğrenim ücreti miktarları 2013-2014 Öğretim Yılına Ait Olup Bakanlar Kurulu Tarafından Herhangi bir artış yapılacaksa bu fark ikinci döneme yansıtılacaktır.______________________________________________

FAKÜLTE / MYO BKK ile Belirlenen 1. TAKSİT 2. TAKSİT
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 1.529,00 764,50 764,50
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 1.155,00 577,50 577,50
İLAHİYAT FAKÜLTESİ 1.027,00 513,50 513,50
EĞİTİM FAKÜLTESİ
MESLEK YÜKSEK OKULLARI 770,00 385,00 385,00
SAĞLIK HİZMETLERİ MYO

AÇIKLAMALAR________________________

>   Öğrenci katkı payı/ikinci öğretim ücreti iki eşit taksitte ödenir.

>   Kayıt dondurulan/izinli sayılan bu süre ile ilgili daha önce ödenmiş olan katkı payı/ikinci öğretim ücreti iade edilmez.

>   Örgün öğretimden İkinci öğretim programlarına yatay geçiş yapan öğrenciler ikinci öğretim ücreti öderler.

>   3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybedenlerin çocukları ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki malullerin çocuklarından öğrenci katkı payı alınmaz.

WEB ŞİFRE

  • Öğrenim süresince kullanacağınız web şifrenizi kesin kayıt işleminden sonra; http://ubs.bayburt.edu.tr/UniFrame/lostpassword/default.aspx adresinde istenilen bilgileri yazarak şifrenizi alabilirsiniz.
  • Öğrenim süresince akademik plan, not ve derse kayıtlanma işlemlerinde öğrenci web şifrenizi kullanacaksınız

DERSLERE KAYITLANMA

  • Üniversitemize kesin kaydınızı yaptırdıktan sonra; birinci yarıyıl derslerine devam edebilmeniz için derse kayıtlanmanız doğrudan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca yapılacaktır. Derslerin gün ve saatini okuyacağınız bölümlerden öğrenebilirsiniz.

ZORUNLU YABANCI DİL MUAFİYET SINAVI

  • Yabancı Dil Muafiyet Sınavı 27 EYLÜL 2014 tarihinde saat: 14:00’de Bayburt Eğitim Fakültesinde yapılacaktır. Bu sınava girmek isteyen öğrenciler, ön kayıt esnasında belirtmek zorundadır. Bu sınavda yeterli not ortalaması alanlar öğrenimleri süresince okutulan yabancı dil derslerinden muaf sayılırlar. Aldıkları notlar yarıyıl ve genel akademik not ortalamalarına katılmaz. Notları Muaf olarak işlenir.
  • İlahiyat Bölümü öğrencileri için zorunlu Arapça muafiyet sınavı 19 EYLÜL 2014 tarihinde saat: 10:00’da İlahiyat Fakültesi’nde yapılacaktır.

KAYIT DONDURMA

  • Öğrenimine sağlık, askerlik, ekonomik ve sosyal nedenler vb. (Bayburt Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim – Öğretim Yönetmeliği Madde 36) ile devam etmek istemeyen öğrencilerden, kayıt dondurmak isteyenler, kesin kaydını yaptırdıktan sonra, gerekçelerini belgelemek suretiyle 22-26 EYLÜL 2014 tarihine kadar bir dilekçe ile Fakülte/MYO Bölüm Sekreterliğine başvuracaklardır.

MUAFİYET

  • Daha önce bir başka yükseköğretim programında öğrenim gören öğrenciler, ders muafiyeti için 22-26 EYLÜL 2014 kadar programların bulunduğu Fakülte/MYO Bölüm Sekreterliklerine transkript ve ders içerikleri ile birlikte başvuracaklardır.
  • İlgili fakülte, yüksekokul yönetim kurulu kararı ile yeni programına eşdeğer sayıldığı dersler tespit edilerek, muaf sayılan derslerin kredi toplamına göre öğrenime başlayacağı yeni sınıfı belirlenir. Muaf sayılan dersler mevzuat gereği üniversitemiz mezuniyet not ortalamasına katılmaz, üniversitemizde okuyup başardığı derslerin notları esas alınarak mezuniyet derecesi belirlenir. (Bayburt Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim – Öğretim Yönetmeliği Madde 13)

 

BİLGİ

  • Üniversitemiz 2014-2015 eğitim-öğretim yılına; 22 EYLÜL 2014 tarihinde başlayacaktır.

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ 2014/2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KESİN KAYIT TAKVİMİ

Kayıt Tarihi Kayıt Yeri
01.09.2014-05.09.2014 BAYBURT EĞİTİM FAKÜLTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ

Bayburt Üniversitesi Dede korkut Kampüsü Bayburt Eğitim Fakültesi Merkez / BAYBURT

01.09.2014-05.09.2014 MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Bayburt Üniversitesi Dede korkut Kampüsü Mühendislik Fakültesi Merkez / BAYBURT

01.09.2014-05.09.2014 İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Bayburt Üniversitesi Dede korkut Kampüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Merkez / BAYBURT

01.09.2014-05.09.2014 BAYBURT MESLEK YÜKSEKOKULU

BAYBURT SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Bayburt Meslek Yüksekokulu A Blok Esentepe Mah. Lojmanlar Cad. No:54 Merkez /BAYBURT

Önemli Not: Kesin kayıt işlemlerinden önce http://ubs.bayburt.edu.tr/ogrenci/ogr0209/Default.aspx

internet adresi üzerinden yapılması gereken bilgi giriş işlemlerini tamamladıktan sonra belirtilen tarihler arasında kesin kayıt işlemlerinizin yapılabilmesi için istenilen evraklarla birlikte kayıt yerlerinde bulunmanız yeterli olacaktır.

İLETİŞİM:

Telefon : 0 458 2111153/4114-4118 İnternet : http://www.bayburt.edu.tr Mail: [email protected]ÖİDB: Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. İsmail Oruç dedi ki:

    baybur üniv. için ön kayıt şartmı ?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      normalde ön kayıt var gözüküyor ama şuna asıl kayıt dönemine girildiği için kaldırılmış olma ihtimali var biran önce üniversitenizin öğrenci işleri irtibata geçerek bilgi alın.

BİR YORUM YAZ