Egitim-Dünyası

AÖL Kayıt Yenileme 2.Dönem 2015

AÖL Kayıt Yenileme 2.Dönem 2015

2014 – 2015 Açık Lise II.Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri

2014 – 2015 Açık Lise II.Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri başladı haberin devamında ayrıntıları görebilirsiniz.
Açık Öğretim Lisesi 2014-2015 eğitim öğretim yılı II. dönem kayıt yenile işlemleri başladı. 2014-2015 eğitim öğretim yılı II. dönem kayıt yenileme işlemleri 16 Şubat – 06 Mart 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt yenileme işlemi yapam öğrencilerimiz derslerinide hemen seçebilirler. Seçtiği derslerde veya gireceği sınav merkezinde değişiklik olan öğrencilerimiz 10 Nisan 2015 tarihine kadar sınav yerlerini güncelleyebilirler. Hatalı bir  işlemde bulunmamak için kayıt  lütfen yenileme kılavuzunu okuyunuz.

Kayıt yenileme kılavuzu için tıklayın.

AÖL İLE İLGİLİ SON BİLGİLER

Milli eğitim Bakanlığının (MEB) açık öğretim ortaokulu (AÖL)  öğrencilerine yönelik aritmetik ortalama ile sınıf geçme yöntemini getiren  mevzuat düzenlemesi ile 55 bin öğrenci mezun oldu. 14 Kasım 2014’te  Resmi gazete’de yayımlanan MEB Açık Öğretim Ortaokulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması ile Yönetmelikle ortalama ile sınıf geçme  notu 50’den 45’e indirilerek aritmetik ortalama ile sınıf geçme yöntemi  uygulamaya başlanmıştı
Böylelikle sınıfının bütün derslerinin sınavlarına girerek,  aralarında Türkçe dersinin olmaması ve derslerin başarı puanlarının aritmetik ortalaması en az 45 puan olmak kaydıyla en fazla 2 başarısız dersi olanlar için  aritmetik ortalama ile ders geçme kolaylığı sağlanmıştı ve bu konuda oluşan  mağduriyetlerin azalması sağlanmıştı.
Yönetmelikte yapılan değişik ile yaklaşık 55 bin öğrencinin mezun olduğu  açıklandı. 65 bin kayıt yeniledikten sonra mezun olacak öğrencinin bulunduğu  açıklanırken, ayrıca 220 bin öğrencinin de kayıt yeniledikten sonra bir üst  sınıfa geçmeye hak kazanacak duruma geldiği ifade edildi.
Açık Öğretim Okulları, çeşitli nedenlerle öğrenimini tamamlayamayarak  örgün öğrenimin dışına çıkmış bireylere öğrenimlerini tamamlama hakkı  sağlayan kurumlardır. Bu kumlardan biride Açık Öğretim Ortaokulu 1998 yılında  kurulmuştu ve kurulduğu tarihten bugüne kadar 1 milyon 289 bin 201 vatandaş kayıt  oldu ve kayıt olan bu öğrencilerden 517 bin 617’si öğrenci mezun verdi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ