Egitim-Dünyası

AÖF Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

AÖF Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

AÖF sınavı yapıldı peki sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yüzbinlerce öğrencinin girdiği Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise belli oldu sitemizde bunla alakalı tarih yer almaktadır işte açıklanacak tarih ve haberin ayrıntıları;

AÖF Sınav Sonuçları Açıklandı Mı ? Ne Zaman Açıklanacak ?
Ara sınav sonuçları 9 Mayıs tarihinde açıklanacaktır. .

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim ara sınav sonuçları henüz açıklanmamıştır 18-19 Nisan’da yapılan sınavlar için belirtilen açıklanma süresi 20 gündür.

Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak ?

Ara sınav sonuçları 9 Mayıs tarihinde açıklanacaktır. .

Sınav sonuçlarını hangi sayfadan görüntüleyebilirim ?

Sınav sonuçları http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinde yayımlanmaktadır ve öğrenciler T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sonuçlara ulaşabilmektedir.

Sınav Sonuçlarına itiraz edebilir miyim ?

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 5 gün içerisinde itiraz edebilirsiniz. Detaylı bilgi için lütfen AÖF büroları ile görüşünüz.

Finaller ne zaman yapılacak ?

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 23 – 24 Mayıs 2015
2014-2015 Tek Ders Sınavı: 27 Haziran 2015

Finaller için sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak ?

Final sınavları için giriş belgeleri, sınav gününden 10 gün önce açıklanacak ve sitemizde yer alacaktır.

 

AÖF sınav ve değerlendirme sistemleri

1. Yıllık Mutlak Sistem

Yıllık mutlak sistemde dersler dönem esasına göre değil, yıl esasına dayalı olarak belirlenmektedir. Sisteme kayıt yaptıran veya kayıtlı olup kayıt yenileten öğrenciler bir öğretim yılında sorumlu olduğu derslerden ara ve yıl sonu sınavlarına girerler. Yıl sonu sınavında başarısız olan öğrenciler bütünleme sınavına girerler.

Öğrencilerin bir dersten başarılı olabilmeleri için önceden belirlenen not ölçüsüne ulaşması beklenmektedir. Bir başka deyişle, mutlak değerlendirmede ulaşılması gereken standartlar önceden belirlenmektedir. Öğrencinin aldığı notların, belirlenen bu standartlara ulaşması gerekmektedir. Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde daha önceki öğretim yıllarında yıllık mutlak sistemde öğretim yapılan programlarda geçme notu; ara sınavın %30’u yıl sonu veya bütünleme sınavının %70’nin toplamının en az 50 puan olması gibi bir ölçüt önceden belirlenmektedir.

Geçme notunun anlamı, alınan puanın belirlenen standart ile aynı ya da yüksek olmasıdır; kalma notunun anlamı ise alınan notun belirlenen standardın altında olması demektir. Dersin zorluk derecesi, öğrencinin potansiyeli, ilgi, yetenek ve beklentilerine bakılmaksızın, öğrencilerden her dersten önceden belirlenen başarı sınırına ulaşması beklenir. Bir öğrencinin başarısı, başka bir öğrencinin başarısından bağımsızdır.

2. Dönemlik-Kredili Sistem

Kredili sistem olarak uygulanan sistem literatürde değişik adlarla anılmaktadır. Bunlar; ders geçme, kredili sistem, bireyselleştirilmiş sistem, seçmeli sistem gibi. Tüm bu sistemlerin ortak yanı öğrenciyi merkeze almaları ve öğrencinin yararını ön planda tutan yaklaşımlara dayandırılmış olmalarıdır. Kredili sistemin özellikleri şu şekilde sıralanabilir; Öğrenci merkezlidir.

Her öğrenci potansiyeli oranında başarılı olur. Her öğrencinin her dersten aynı öl-çüde başarılı olması beklenmez. Öğrenciler, ilgileri, yetenekleri, amaçları ve beklentileri doğrultusunda kendi öğre-nimlerini gerçekleştirirler. Öğrenme bireyin sorumluluğundadır.

Program, birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü sınıf dersleri olarak ayrılmaz, ancak dersler ile ilgili koşullar vardır. Kredili sistemin amacı, her öğrencinin kendi ilgi, istek ve yeteneğine göre yönlendirilme-sine, geliştirilmesine, belirli alanlarda yetiştirilmesine ve başarısızlıktan çok, başarının değerlendirilmesine olanak sağlamaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ