Egitim-Dünyası

AÖF KAYIT YENİLEME SORUNU 2015

AÖF KAYIT YENİLEME SORUNU 2015

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNE ŞOK HABER

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi kayıt yenilemek için sisteme giren AÖF Öğrencileri şok bir uyarı ile karşılaştı.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri bugün öğrenci sayfalarına girdiklerinde şok uyarı ile karşılaştılar. Karşılaştıkları ve anlam veremedikleri uyarı şu şekilde idi : “2014-2015 öğretim yılı güz döneminde ders değişikliği nedeniyle ÖĞRETİM GİDERİ : 200,93 oluşan borcu 14 Ekim 2014 tarihine kadar ödemeniz gerekmektedir. Ödeme yapmamanız halinde yasal faiz uygulanacaktır.”

Her öğrenci için belirlenen tutar birbirinden farklı olup 23.02.2015 tarihinde kayıt yenileme işlemleri başlayacak olan öğrenciler, gördükleri uyarı karşısında bu durumun nedenlerini sosyal medya üzerinden bulmaya çalıştılar. Konu ile ilgili yürüttükleri fikirler şu şekildedir :

Güz dönemi kayıt yenilemelerde borç olması mümkün değil internet üzerinden ders seçme işlemi yapıldıktan sonra öğrenim ücreti yatırılıp aöf bürolarından kitaplarımızı alıyoruz. PARA yatırılmadan kayıt yenileme yapılamaz.

İngilizce 3 yerine getirilen Girişimcilik ve İş Kurma dersi için bu ücret talep ediliyorsa ki bu güz dönemi kayıt yenileme yapılırken alınması gerekmekteydi. Güz dönemi kayıt yenileme de bu ücret talep edilmedi ve bahar dönemi kayıt yenilemelere bir gün kala bu ücreti talep etmeleri adil değil. Ayrıca her dönem alınan ders kredisi kadar öğrenim ücreti ödeniyor ki ders değişimi adı altında bu meblayı talep etmeleri hukuksuzluktur.
AÖF 2 yıllık bölümlerinde okuyanlar da dahi aynı uyarı söz konusu… ingilizce 3 dersi yerine Girişimcilik ve İş Kurma, İngilizce 4 dersi yerine ise Etkili İletişim Teknikleri dersleri getirilmiş olup söz konusu dersler 4. sınıf öğrencilerinin dersleridir. 2 yıllık okuyan öğrenciler, 4. sınıfa ait olan dersler için neden ücret ödesinler ki ?

Bazı öğrencilerin tepkisi şu şekilde :

Ben Sümeyra Meltem LEVENT verdiğiniz açıklamayı çok saçma buluyorum. Çünkü herkes güz dönemi borçlarını ödedi bu bizden PARA sömürme çabanızdan başka bir şey değil. Gerekirse herkes hakkını adli yollar ile arar. Üstelik her insana farklı bir BORÇ çıkarmanız fazlasıyla komik. Bu saçma olayı düzeltmenizi arz ederim.
Anadolu üniversitesi/Açıkögretim Fakültesi öğrencilerine son ödeme tarihi 6 ay geçmiş borç bildirgesi şoku! Kayıt ücretini yatırmadan sınava giremediğimiz gibi biten güz döneminin ardından gelen, geçmiş bahar dönemi tarihli faizli borç saçmalığı! Umarım hata yapmışlardır! En kötü ihtimalle sakladığımız dekontlarla dava açarız ve kazanırız.

Geçmiş bir tarih verilmiş ve bizim bilgimiz haricinde bir borç umarım yanlışlıktır.
Örgünler harç bile ödemezken açıköğretimliyiz diye yapılana bak, yazıklar olsun!
Sistem hatasıdır inşallah.
Değiştirdiğiniz tek ders için 205 tl ödememi bekliyorsanız avucunuzu yalarsınız..1. sınıfta ilk dönem vermediğiniz kitaptan sorumlu tutarak sınava soktunuz,zamanında gelmeyen kitaplar yüzünden eğitimime geç başlamak durumunda bırakıp daha düşük not almama neden oldunuz. Peki sizin bana olan borcunuz ne olacak??
Ders değişikliğinden yararlanmayan İngilizce’yi 1 ve 2 olarak geçer notla geçen girişimcilik dersi görmeyen kişiden neye dayanarak 152 tl ücret isteniyor.
Ders değişikliği nedeniyle öğretim gideri 205 TL borç ama ekim 2014 tarihine kadar ödeyin diyor. Her zaman ki gibi hatalı soru , cevap anahtarı hatası, yanlış şık, sorunun cevabı şıklar arasında yer almıyor.
Öğrencilerin duruma tepkilerinden bazıları bu şekildeydi. Hiçbir açıklama yapmadan sisteme böyle bir uyarı koyan ve öğrencileri şoka sokup telaşlandıran Anadolu Üniversitesi yetkililerinden bir açıklama bekliyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ