Egitim-Dünyası

2015 YGS Soruları ÖSYM Tarafından Yayınlandı, Tıkla Öğren

2015 YGS Soruları ÖSYM Tarafından Yayınlandı, Tıkla Öğren

2015 YGS Soru ve Cevapları açıklandı.
15 Mart 2015 Pazar Günü saat 10:00’da gerçekleşen Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın soru ve cevaplarının yüzde 20’si yayınlandı. Soruların tamamını sadece sınava katılan adaylar görüntüleyebilecektir. 25 Mart’a kadar ais.osym.gov.tr adresine giriş yaparak, sınav sorularını  öğrenciler görebilecek.

ÖSYM daha önce açıkladığı gibi ve sitemizde de daha önce haber yaptığımız gibi  soruların sadece yüzde 20 gibi bir kısmı yayınlandı, ayrıntılar haberin devamında;

YGS Sorularını görüntülemek için buraya tıklayınız.

ÖSYM tarafından, 2 milyon 46 bin 583 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen YGS’nin sorunsuz bir şekilde tamamlandığı belirtildi.

Sınav sorularından rastgele seçilen soru ve cevapların yüzde 20’si, “osym.gov.tr” adresinden yayınlandı.

Adayların sonuç açıklama sonrasında, sınavda yer alan soruları, kendi soru kitapçıklarındaki sırada olmak üzere ”ais.osym.gov.tr” adresinden erişebilecekleri bildirildi.

Ygs-Lys nedir ?

Ygs (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) açılımıdır.2010 yılında değişmiştir tek sınavdan iki sınava geçiş yapılmıştır.Eskiden de böyleymiş sistem ama değişmiş tek sınava düşürülmüştü.Bu sınav 2 aşamalı olmuştur kendimce + ve – yönlerini bulmaya çalıştım şöyle sıralayayım..

1-Tek sistemli sınavda çok öğrenci katıldığı için kazanmak zordu iki aşamalı sınavda ise ilk aşamada bir çok kişi eleneceği için açık kalacağı için kolay olucak yerleşmek

2-İki yıllık üniversiteler ygs sınavından tercih edileceği için kontenjan açığı olucaktır.

3-Meslek liseleride bu sınava girmek zorunda kalacağından iyi oldu

4-Bilgiyi yoruma geçirmek tarzı sorular olacağından dolayı bilgiyi bilen geçebilecek

Sınav barajı 180 dir.14-15 net arası yapabilen barajı geçmektedir bilginize

 

 

Lys Nedir?

LYS yani Lisans Yerleştirme Sınavı. 2010 Öss ile birlikte hayatımıza girecek olan bir tabir. Aslında artık ona 2010 Öss demek ne kadar doğru olur bilemiyorum. Çünkü artık o 2010 YGS ve 2010 LYS neyse işimiz bu kavramlar arasında boğulmak değil bu kavramların ne olduğuna dair sizleri yani 2010 Öss öğrencilerini yani ilk LYS ve YGS öğrencileri bilinçlendirmek.

Eski sistem olarak düşünürsek LYS sınavın ikinci bölümü. Yani daha çok bilgi ve ezber gerektiren kısmı. LYS toplam 5 sınavdan oluşacak ama durun durun panik yok. Çünkü herkes bu 5 sınava girmeyecek eğer dil öğrencisiyseniz 1, eşit ağırlık-sayısal-sözel öğrencisiyseniz iki sınava gireceksiniz.

Peki kim hangi sınava girecek?

Matematik-Fen bölümü (Sayısal) LYS(1) ve LYS(2) gruplarını çözecek.
Türkçe-Matematik bölümü (Eşit Ağırlık) LYS(1) ve LYS(3) gruplarını çözecek.
Türkçe-Sosyal (Sözel) bölümü ise LYS(3) ve LYS(4) gruplarını çözecek.
Dil bölümü ise LYS(5) grubunu çözecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ