Egitim-Dünyası

2015 YGS Öncesi Öğrencilere Tavsiyeler

2015 YGS Öncesi Öğrencilere Tavsiyeler

2015 YGS’ye katılacak Olan öğrenci Arkadaşlarımıza tavsiyler;

YGS sonucu itibari ile Toplam sınavın yüzde 40 gibi bir bölümünü belirleyecek, bu nedenle oldukça önemli bir sınav, site olarak biz de size bu konuda tavsiyeler içeren bir yazı paylaşıyoruz;

YGS Öncesi tavsiyeler;
Sınav günü yanınızda bulundurmanız gereken belgeler şunlardır: Sınav Giriş Belgesi ve Nufüs Cüzdanınız

Yanınızda başka neler getirebilirsiniz ? Sınavdaki kalem, silgi gibi ihtiyaçlarınız ÖSYM tarafından verileceğinden, yanınızda sadece şeffaf pet şişede su getirebilirsiniz. Bozuk PARA, anahtarlık gibi maddeler sınav salonuna alınmaz.
Sınava bir kaç gün kala yapabileceğiniz şey, çalıştığınız konular ile aldığınız notları gözden geçirmek ve deneme sınavı çözmektir. Bu ana kadar açıklarınızın olduğu konuları tamamladığınızı düşüyoruz. Son bir kaç gün içerisinde kendinizi fazla yorucu aktivitelerden uzak tutmalısınız.
Sınav öncesi, uykunuza bir düzen getirmeye çalışın. Geç saatlerde yatıyorsanız, biraz erken saate çekin nitekim uykusuz gireceğiniz sınavda dikkat eksikliği yaşayabilirsiniz.
15 Mart 2015 sınav sabahı aç olmasanız dahi kahvaltı edin, daha önce yemediğiniz yiyeceklerden uzak duracağınız sade bir kahvaltı olsun. Çayı ise fazla kaçırmamaya dikkat edin, 160 dakikalık sınavda tuvalet molası olmadığını biliyorsundur .
Rahat giyinin, sınav günü modadan biraz olsun uzaklaşma şansınız vardır. Genellikle sınavlara vücudu sıkan dar kıyafetlerden çok spor kıyafetlerle gidilmektedir.
Sınav yerine erkenden ulaşın, sınavın yapılacağı yere 45 dk erken gitmek stresinizi biraz olsun üstünüzden atmanızı sağlayacaktır.

Sınav anında neler yapılmalı
Şıklardan önce soruları okuyun, altı çizili kısımlara özellikle dikkat edin. Soru basit olsa bile soruyu anlamadığınızda bunun bir önemi olmayacaktır.
Uzun paragraf sorunlarından çekinmeyin, uzun sorular her zaman zor değildir ve sorunun cevabını genellikle içlerinde barındırırlar.

İki şık arasında kaldıysanız makul olanı işaretlemenizi öneriyoruz. Eğer hiç bir fikriniz yoksa soruyu boş bırakabilirsiniz.

Sınav sorularını çözer çözmez işaretleme yapabileceğiniz gibi testlerin ardından da kodlama kağıdına geçirebilirsiniz. Seçim size kalmıştır, kaydırma yapmamak için dikkatli olunuz. Boş sorular nedeniyle işaretlemelerde kaydırma sorunu sık görülebiliyor.
Sürekli saate bakmayın elbette hızlı olmanız gerekiyor ancak saate veya diğer öğrencilerin neler yaptığına bakmak dikkatinizi dağıtacaktır. Sınav merkezi görevlisi, sınavın bitimine 30 dakika kala size haber verecektir.
Sınava girecek bütün öğrenci arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ