Egitim-Dünyası

2015 Şubat Öğretmen Atamalarında Gözde Bölümler

2015 Şubat Öğretmen Atamalarında Gözde Bölümler

Atamalarda hangi bölümlerin şansı yüksek?

 

Öğretmen atamalarında  atama günü yaklaştıkça heyecan artıyor binlerce öğretmen yine atama heyecanı içinde o mutlu haberi bekliyor.

 

Hamza Aydoğdu’nun yaptığı açıklama ile birlikte bu soruyada bir cevap bulundu,  Evet Türkiye’de atama yüzünden oldukça sıkıntı yaşayan bölümlerle birlikte oldukça rahat bir şekilde atanan bölümlerde var.
MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nce, Sakıp Sabancı Basın Merkezi’nde düzenlenen “Basın Merkezi Toplantıları”na MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu katılarak, gazetecilere yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

En çok ve en az ihtiyaç duyulan 10 alanı belirlediklerini kaydeden Aydoğdu, en çok İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi, özel eğitim ve rehberlik, ilköğretim matematik, sınıf öğretmenliği, Türkçe, okul öncesi, beden eğitimi ve fen bilimleri branşlarına ihtiyaç bulunduğunu bildirdi.

Aydoğdu, felsefe, tarih, konaklama seyahat hizmetleri, halıcılık kursu gibi alanlarda ise fazlalık bulunduğunu ifade etti.

Öğretmenlerin yaş gruplarına göre dağılımı hakkında da bilgi veren Aydoğdu, öğretmenlerin yaklaşık yüzde 70’inin 21-40 yaş arasında olduğunu, 51-60 yaş arası 70 bin 910 öğretmenin hizmet verdiğini kaydetti. Aydoğdu, öğretmenler arasındaki yaş ortalamasının gittikçe düştüğünü ifade etti.

Aydoğdu, geçen yıl 5 kez ilk atama gerçekleştirdiklerini, öğretmen yer değiştirmeleri için yapılan 505 bin başvurudan 175 bin 414’ünü gerçekleştirdiklerini anlattı.

 

Öğretmen atamaları ve diğer birçok eğitim haberi için  eğitim  sitemizi takip edin.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ