Egitim-Dünyası

2015 Şubat formasyon Başvurusu?

2015 Şubat formasyon Başvurusu?

Şubat formasyon başvurusu, 2015 şubat formasyon, 2015 şubat pedagojik formasyon, Şubat formasyon ek kontenjan, şubat formasyon tarihleri ile ilgili detaylı bilgiler yazımızın devamındadır.

Öğretmen olmak için binlerce adaya sevindirici bir haber Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Yekta Saraçtan tan yılbaşı döneminde sosyal medya üzerinden geldi.

YÖK Başkanı Yekta Saraç 2014 yılında üniversitelere verilen pedagojik formasyona ilave olarak Şubat ayında da ek kontenjan açılabileceğini paylaştı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 2014’te üniversitelere verilen pedagojik formasyonlara ilave olarak gerekli olursa, 2015 Şubat döneminde yeterli şartlara sahip olan üniversitelerin mezun ve son sınıfta okuyan öğrencilerini kapsayacak şekilde ek kontenjan açılacağını paylaştı.

 Şubat 2015 te açılması beklenen ek kontenjanlarla alakalı dikkat çeken durum ise bu sefer sadece mezun ve son sınıf öğrencilerinin başvurabileceğinin belirtilmesi, yani 2014 kasım ayındaki diğer alt sınıfların başvurularından söz edilmiyor.

2015 Şubat ayında formasyon başvurusu ile ilgili konuda kendilerine öğrencilerden yoğun talep geldiğini söyleyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç talepleri değerlendireceklerini açıkladı. Gerekli görüldüğü taktirde Şubat ayında pedagojik formasyon için ek kontenjan açacaklarını belirten Saraç koşulları sağlayan her üniversiteye formasyon için ek kontenjan verileceğini söyledi.

Buradaki açıklamadan çıkardığımız kadarı ile 2015 şubat formasyon başvurusunda ,2014 kasım ayında olduğu gibi 30.000 kişiye yakın kontenjan ve neredeyse tüm üniversiteleri kapsayan bir bir formasyon kontenjanı açılmayacak. Bizim tahminimize göre En yoğun talep olan yerlerdeki üniversitelerde belli bir kontenjan açılacak zaten açıklamada geçen “ek kontenjan” kavramından da böyle düşünüyoruz.

Detaylar ve başvuru tarihleri açıklandığında detaylı bilgilendirme gene sitemizde olacaktır

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 126 YORUM
  1. Merve dedi ki:

    Hocam merhaba ben peyzaj mimarlığı mezunuyum senelerce formasyon bekledim şimdi veriliyor basvurulari kacirdim ziraat fakultesinin verdigi formasyon universteleri icin yardimci olur musunuz ?

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      merhaba şuan bir çok üniversitede formasyon eğitimi başladı, bir daha ki başvuruları beklemenizi öneriyorum iyi günler.

  2. mujde dedi ki:

    Hocam mrblar..Ben peyzaj mimarligi son sinif ogrencisiyim..Formasyon hakki kazandim..Sertifikayi aldiktan sonra sadece bahcecilik ve tarim teknolojileri ogretmenligi mi yapabilecegim? Tskler

  3. sevcan dedi ki:

    son sınıf gıda mühendisliği öğrencisiyim başvuru tarihleri geçti mi?

    1. genel olarak bir çok üniversite bitirdi ama bazı üniversiteler boş kalan kontenjanları için tekrar başvuru açmışlardı bunları takip etmenizi öneririz, iyi günler

      1. hatice dedi ki:

        nereden takip edecez bilgi alabilirmiyim

  4. R.Berati Tugan dedi ki:

    İstatistik mezunu olarak formasyon alma şansım var mı acaba?

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      merhaba sorularınızın en kolay yanıtı için sitemizde daha önce yaptığımız araştırmalardan faydalanabilirsiniz iyi geceler
      https://www.egitim-dunyasi.net/formasyon-alabilen-bolumler-2014-2015.html

  5. burak idikut dedi ki:

    hocam iktisat mezunuyum bu tarihten sonra pazarlama ve perakende veya muhasebe ve finansman dallarında formasyon alabileceğim devlet veya özel üniversite var mı?

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      merhaba lisans mezunları için hangi bölüme formasyon verildiğini aşağıdaki haber linkimizden öğrenebilirsiniz iyi geceler

      https://www.egitim-dunyasi.net/formasyon-alabilen-bolumler-2014-2015.html

      1. burak idikut dedi ki:

        hocam ilginize teşekkür ederim ancak sorum şu ki; bu tarihten sonra birçok üniversitenin formasyon programı bitmiş durumda bilginiz dahilinde bildiğiniz üniversitelerde alım devam eden formasyon programı var mı?

  6. Elif Öztürk dedi ki:

    Merhaba ben Kocaeli Üniversitesi Konaklama İşletmeciliği son sınıf öğrencisiyim.Formasyon alabileceğim üniversiteleri öğrenebilir miyim acaba.listede formasyon verdikleri,kontenjanları yazıyor falan benim alanıma veren okullar nelerdir ?

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      merhaba üniversitelerin bir çoğu sonuçlarını açıkladı, yedek listeler yayınlanıyor, son sınıf olduğunuz için okulunuzuda araştırmanız faydanıza olacaktır iyi geceler

  7. hanim tas dedi ki:

    Merhaba hocam ben ziraat fak bahce bitkileri bokumunden basvurarak usak universitesi kayit hakki kazandim fakat labaratuvar hizMetleri olarak yaziyor listede ben formasyon alirsam bu sekilde ne olarak atanicam almama deger mi cunku benim icin baya zahmetli olucak izmir de yasiyorum .yolda gececek zamanim ama ogretmen olup atanma ihtimalimi bilmiyorum degeckse tabi ki seve seve gidip gelicem acil cevaplarsaniz cok tesekkur ederim

  8. murat sahiner dedi ki:

    Saygılar hocam AÖF kamu yönetimi 4. sınıfim hocam benim sorum adalet öğretmenliği formasyonunu aldığım zaman öğretmen olmak için kpss den hangi alandan hangi puan türlerinden yeterli puanı almamız gerekiyor.

  9. can dedi ki:

    Hocam isletme mezunuyum. Dikkat ettim basvurmayin demiyorsunuz.ama atamalari takip edin varmi yok mu diye diyorsunuz.atama olup olmadigini hangi siteden takip etmeliyiz?

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      merhaba başvurup başvurmama şahısların isteğine kalmış bir durumdur, geçmişteki atamalara bakıp atama sayınızın ne olduğunu tahmin edebilirsiniz, iyi akşamlar

  10. ziriv dedi ki:

    mrb hocam gıda mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim subat ayında formasyon için kayıt yapabileceğim uzaktan eğitim veren üniversite varmı bilginize ihtiyacım var teşekkürler.

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      merhaba verdiğimiz linkten genel bilgilere ulaşabilirsin, iyi akşamlar
      https://www.egitim-dunyasi.net/formasyon-uzaktan-egitim-veren-universiteler-2015.html

  11. murat sahiner dedi ki:

    Saygılar hocam AÖF kamu yönetimi 4. Sınıfı okuyorum bende formasyon almak istiyorum hangi bölümlerden formasyon alabiliyoruz.

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      merhaba formasyon bölümleri ortaktır, iyi günler

  12. yıldız ince dedi ki:

    merhaba bende 2009 tarihinde kayıt yaptırmıstım saglık sorunlarım yuzunden devam edemedim şimdi tekrar kayıt yaptırabilirmiyim kayıt sildirmedim

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      merhaba, formasyon için öncelikle okuduğun o okula görüşmen şart iyi günler

  13. İlyas yılmaz dedi ki:

    mrba hocam ben aöf sosyal hizmetler den aöf sosyoloji bölümüne geçtim.3 sınıftayım.yök ün genelgesinde sosyoloji için 16 kredi felsefe 16 kredi psikoloji kredi mantık aldığını gösteren belge isteniyor.Fakat bu kredilerin çoğu 1 ve 2 sınıflarda verildiğinden ben muaf tutulmuşum.Kredili sisteme geçişte de eksik krediyle alakalı sorun olmuş ama bu verilen bir belgeyle çözülmüş.Sizin görüşünüz nedir bu konuda hocam.Bir de her üniversite de okutulan dersler aynı değil mi YÖK neden böyle bir şey istiyor bu durum sosyoloji öğrencileri arasında ikilik yaratmaz mı hocam.Cevabınızı bekliyorum teşekkür ederim.

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      merhaba sorun şuan genel bir sorun olma yolunda hızla ilerliyor, bunun için gerekli kurumlara şikayetlerde bulunmalısınız iyi akşamlar.

  14. gamze dedi ki:

    Merhaba, gıda mühendisine formasyon veren üniversiteler diye bir kavram gelişmiş. üniversiteler başvuru tarihlerini verirken alacakları bölümleri de mi söylüyor? yoksa genel olarak bir formasyon programına başvurabiliyor muyum?
    2. olarak basvurular yapıldıktan sonra basvurulan kişilerin bölümlerine göre bir oranlama yapılarak bölüm kontenjanlarının belirlendiğini yazan yerler var, doğru mudur?
    3. sü ise formasyon eğitim süresi 2 dönem midir?

    Çok teşekkürler şimdiden.

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      merhaba, üniversiteler her bölüme formasyon verir duruma geldi, atanma sayısı veya ihtiyaç üniversiteyi ilgilendirmiyor artık, sadece formasyon belgesini verip kendine ek kaynak sağlıyor,başvuru yaptıktan sonra her bölüm kendi puan sıralaması üzerinden formasyon alır, yani bir edebiyat mezunu ile bir biyoloji mezunu sıralamada birbiriyle yarışmaz, geçen formasyon süresi ortalama 6 aydı, ama şuankiler hazirana bitirmeyi düşündüğünü için 4-5 ay arasında formasyon bitecek iyi akşamlar.

      1. gamze dedi ki:

        Hocam komik olacak belki ama yine de sormak istiyorum, formasyonu aldik diyelim mayista bitti ve haziranda bir atama oldu. Formasyonu almadan önce öğretmen olmadigimdan ve dolayisiyla eğitim bilimlerine girmediğimden bu atamada tercih yapamiyorum doğru mudur?

        1. Cenk Hoca dedi ki:

          merhaba, maalesef haziranda bir atama olursa şansınız yok , fakat şubatta bir atama durumunda girebilirsiniz iyi akşamlar

  15. büş dedi ki:

    MERHABA, ben sağlık bilimleri fakültesi 2.sınıf öğrencisiyim. Seneye düşünüyorum formasyon eğitimini. BENİM ASIL SORUM ; okul diploma notum kac olmalı bunu öğrenmek istiyorum.

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba, öncelikle lisans son sınıflar ve mezunlar formasyon alabiliyor şuan ki kurallara göre, puanlar değişiyor üniversiteden üniversiteye , bunun için bir puan sınırı yok, notunuzu yüksek tutmaya bakın yeterli olacaktır. iyi günler.

  16. EsmaTaşkakan dedi ki:

    hocam merhabalar turizm işletme okuyorum ağustosta mezun olacağım başka üniversiteden formasyon almak istiyorum önümüzde ki sene formasyon açıldığında başka üniversiteye başvurabilir miyim? ekstradan girmem gereken bir sınav var mı konuyla alakalı şimdiden teşekkür ederim.

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      merhaba şuan ki formasyon kurallarına göre istediğiniz her şehirden formasyon alabiliyorsunuz, diploma notu tek başına yeterli oluyor şuanda iyi günler.

  17. aylin dedi ki:

    Merhaba,

    AÖF Kamu Yönetimi mezunuyum. Formasyon alıp, KPSS sınavından da yeterli puan alırsak, bölümümle ilgili öğretmen atamalarında, bir öncelik sırası var mı? Yani şu şu şartları taşıyanlar önce atanır, şu şu şartlardakiler sonra atanır gibi bir sıra var mıdır? Yoksa puanı yüksek olan atabilir mi?
    Teşekkürler

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba, şuan ki sisteme göre tek sıralama yöntemi puan, gerekli bölümlerden gerekli şekilde mezun olduğunuzda sadece puanlama yarışında bulunursunuz, iyi günler

      1. aylin dedi ki:

        Çok teşekkür ederim hocam,

        Bir konuda daha fikrinizi rica ediyorum. Ben tüm enerjimi bu işe yoğunlaştırıp, KPSS den yüksek bir puan alıp öğretmen olma hedefindeyim. Bildiğim kadarıyla bölümümden sadece Adelet öğretmenilği oluyor. Şubat atamasında 28 kişi atanmış. Önümüzdeki yıl bu alanda alım olur mu? Boş bir hayal midir? Olabilir mi? karar veremiyorum. Boşuna uğraşmış mı olurum acaba? Şimdiden teşekkürler.

        1. Cenk Hoca dedi ki:

          Merhaba öncelikle azminizi kaybetmeyin çalışmanızı bırakmayın, bakanlığın ve o dönem ki şartların ne olacağı belli olmaz, şuan bizde tahminde bulunduğumuz için size net bir açıklama yapamıyoruz, ama öğretmen ihtiyacının her geçen gün düştüğü gerçek buna rağmen atanamayan öğretmen sayısının rekor kırdığı da bi gerçek bunları düşünmenizi buna göre bir yön belirleminizi tavsiye edebilirim, iyi günler.

  18. özgür.k dedi ki:

    hocam iyi çalışmalar ben kamu yönetimi 3.sınıftayım seneye formasyon eğitimini hangi branşlardan almam gerekiyor adalet öğretmenliği var sanırım daha başka hangi branşlar var

  19. melike dedi ki:

    mrb ben psikoloji mezunuyum ve formasyon başvurumu yaptım özel bir üni. ye rehberlik alanını işartledim. eğitimi aldıktan sonra pdr ci olarak atanabilirmiyim?

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      merhaba, evet formasyon aldıktan sonra Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen ve Meslek Dersi Öğretmeni olarak atanabilirsiniz, iyi günler

    2. aylin dedi ki:

      Çok teşekkür ederim hocam,

      Bir konuda daha fikrinizi rica ediyorum. Ben tüm enerjimi bu işe yoğunlaştırıp, KPSS den yüksek bir puan alıp öğretmen olma hedefindeyim. Bildiğim kadarıyla bölümümden sadece Adelet öğretmenilği oluyor. Şubat atamasında 28 kişi atanmış. Önümüzdeki yıl bu alanda alım olur mu? Boş bir hayal midir? Olabilir mi? karar veremiyorum. Boşuna uğraşmış mı olurum acaba? Şimdiden teşekkürler.

  20. tuğba dedi ki:

    sayın hocam ben açıköğretim sosyoloji bölümü 2. sınıfta okuyorum. formasyon için 16 kredi felsefe 16 kredi psikoloji 8 kredi mantık istiyor ama malesef kredi felsefede eksik kalıyor. şimdi biz formasyon alamayacakmıyız.

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba, öncelikle bu sitemin geçerliği olmadığı üniversite var mı bunu araştırın, çünkü mağdur durumda gözüküyorsunuz, daha önce bu sıkıntıları olan başka arkadaşlarda oldu, çözüm için formasyon veren üniversiteleri aramaya devam edin ,iyi akşamlar

  21. Pelin dedi ki:

    merhaba ben sosyal hizmetlerden sosyolojiye geçiş yaparak mezun oldum.
    fırat üniv.formasyon ilanı vermiş ama şöyle bir sorun var;
    Sosyoloji Bölümü (En az 16 kredi Felsefe, 16 kredi Psikoloji, 8 kredi Mantık aldığını belgelendirenler)
    böyle bir ibare geçiyor ve bu dersler 1.ve 2. sınıf müfredatında var
    ben sosyal hizmetlerden geçiş yaptığımda muaf oldum bu derslerden.
    sadece mantık dersini gördüm son sınıfta.
    acaba başvuru yapabiliyor muyum?
    bu konuda bana bilgi verir misiniz?

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba bu konuda en net bilgi başvuracağınız okul idaresi tarafından verilebilir. iyi akşamlar

  22. ali bayrak dedi ki:

    hocam formasyon dersleri hangi günler veriliyor acaba ? bu yeni dönem için şubatta olan egitm için

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba bu konuda okulların ders verdiği günler değişiyor, fakat hafta içi ders olduğu için birçok okulda hafta sonu dersler oluyor, bunun için net bilgiyi okuldan alabilirsiniz iyi akşamlar

  23. teach dedi ki:

    hocam iyi günler. önümüzdeki güz döneminde formasyon alımları devam edermi ? 2015- 2016 döneminde başvurabilirmiyiz..

    1. İyi günler.Bu güz döenmindede bir formasyon alımı beklemekteyiz, açılırsa başvuru yapabilirsiniz elbette, sitemizde formasyon hakkında güncel haberler devamlı yayınlanmaktadır. Sitemizi Takipte kalınız Bkz. Formasyon Haberleri

  24. istanbullu dedi ki:

    HOcam iletişim fakültesi halkla ilişkiler ve tanıtım 2011 mezunuyum … uzaktan formasyon eğitimi veren özel bir üniversitede formasyon alabilirmiyim… hali hazırda özelde çalışıyorum.. uzaktan eğitime ve sınavlara mani olurmu ??

    ikinci sorumda inkılap tarihi yüksek lisans mezunuyum..formasyon alabilsem de tarih öğretmeni olarak atabilme şansım olurmu ??

    1. Bölümünüz formasyon alabilen bölümler arasında ise alabilirsiniz ama her üniversite uzaktan eğitim vermiyor maalesef, uzaktan eğitim veren üniversiteleri ise formasyon başvuruları başlamış üniversitelerin duyurularından kontrol ederek ona göre başvuru yapabilirsiniz. bir çok üniversitenin bahar dönemi başvurusu başladı. buradan takip edebilirsiniz. 2015 Formasyon Başvurusu Başlamış Üniversiteler (Bahar Dönemi)

  25. Elif Gün dedi ki:

    Merhaba,Aof sosyal hizmetler on lisanstan mezun olduktan sonra bu sene 3.sinif sosyoloji bölümüne doğrudan gecis yaptım.Sosyoloji bolumu mezunlarının mebde rehber öğretmen olarak çalışabilecekleri bilgisini aldım,lakin pedegojik eğitim alabilmemiz için 16 kredi felsefe,16 kredi psikoloji ve 8 kredi mantık derslerini aldığımıza dair belge istiyorlar ve ben bu dersleri almak istiyorum 3. sınıf olmama rağmen bu derslerden 1 kredim bile yok sizce ben ne yapmalıyım, vermedikleri ders talebinde nasıl bulunabilirim yada boyle bir hakkım varmı…bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.

  26. azer kıtay dedi ki:

    Merhaba hocam,işletme bolumu mezunuyum yukarida bir kac arkadas benzer sorular sormus (aöf) isletme mezunlari formasyon sonrasi ogretmenlik yapabilir mi ? MEB isletme bolumunden atama yapmiyor formasyon alirken de ona gore dusunun demissiniz.Benim anlayamadigim atama yapmiyorsa neden formasyon veriyor ve isletme bolumu mezunlari Parakende ve pazarlama derslerine girebiliyor diye gordum en son okudugum duyurularda.Hocam cevabiniz benim icin cok onemli lutfen kafam cok karisti herkes bir sey soyluyor.Tesekkurler..

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba, sürekli olarak eğitim sisteminde değişim yaşanıyor, bu değişime ayak uydurmak zor, takip edebildiğimiz kadarıyla formasyon birçok bölüme atama olmamasına rağmen veriliyor, MEB ihtiyaçlara göre atıyor, atama olmamasına rağmen bir çok arkadaşımızda formasyon almak için uğraşıyor, kişisel tercihler ve istekler konusunda bir şey diyemeyiz, ama size tavsiyem araştırmanızı bu bölümden alım yapan üniversitelerle birebir görüşerek yapabilirsiniz, iyi günler.

  27. sevcan dedi ki:

    Merhaba, gazetecilik mezunuyum, ingiliz dili ve edebiyatı bölümünde de öğrenciyim. şu anda formasyon alsam bu sertifikayla ingilizce öğretmeni olarak da atanabilir miyim acaba? Yoksa bu bölümün son sınıfını mı beklemem gerekiyor? Teşekkürler.

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba, evet lisans son sınıf ve mezunlar formasyon alabiliyor, iyi günler.

  28. enes dedi ki:

    IMerhaba sosyoloji öğrenci siyim 7. Dönem derslerini aldim ama ikinci sınıf alttan bir dersim var bahar döneminde sadece onu almam gerek formasyon a basvuru yapabilir miyim

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba son sınıfta iseniz formasyon başvurusunda bulunabilirsiniz iyi akşamlar.

  29. bele dedi ki:

    çevre müh. mezunuyum.öğretmenlik için yaş sınırı kalktı mı? formasyon alabilir miyim? nasıl alabilirim?
    formasyon alırsam öğretmen olabilme ihtimalim var mı? yardımcı olursanız sevinirim.

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba öğretmenlik yaş sınırı ile alakalı haberimiz şu https://www.egitim-dunyasi.net/ogretmenlere-yas-siniri-kalkti.html
      Formasyon alabilen lsitesinde ise bölümünüz , sitemizden formasyon veren üniversiteleri takip edebilirsiniz,iyi akşamlar

  30. şahin dedi ki:

    merhablar cenk hocam acaba bu şubat formasyon başvuruları ne zaman sonlanacak

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba tarihler belli bunun için üniversitelerin sayfasını takip etmeni öneririm iyi günler.

BİR YORUM YAZ