Egitim-Dünyası

2015 Şubat formasyon Başvurusu?

2015 Şubat formasyon Başvurusu?

Şubat formasyon başvurusu, 2015 şubat formasyon, 2015 şubat pedagojik formasyon, Şubat formasyon ek kontenjan, şubat formasyon tarihleri ile ilgili detaylı bilgiler yazımızın devamındadır.

Öğretmen olmak için binlerce adaya sevindirici bir haber Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Yekta Saraçtan tan yılbaşı döneminde sosyal medya üzerinden geldi.

YÖK Başkanı Yekta Saraç 2014 yılında üniversitelere verilen pedagojik formasyona ilave olarak Şubat ayında da ek kontenjan açılabileceğini paylaştı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 2014’te üniversitelere verilen pedagojik formasyonlara ilave olarak gerekli olursa, 2015 Şubat döneminde yeterli şartlara sahip olan üniversitelerin mezun ve son sınıfta okuyan öğrencilerini kapsayacak şekilde ek kontenjan açılacağını paylaştı.

 Şubat 2015 te açılması beklenen ek kontenjanlarla alakalı dikkat çeken durum ise bu sefer sadece mezun ve son sınıf öğrencilerinin başvurabileceğinin belirtilmesi, yani 2014 kasım ayındaki diğer alt sınıfların başvurularından söz edilmiyor.

2015 Şubat ayında formasyon başvurusu ile ilgili konuda kendilerine öğrencilerden yoğun talep geldiğini söyleyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç talepleri değerlendireceklerini açıkladı. Gerekli görüldüğü taktirde Şubat ayında pedagojik formasyon için ek kontenjan açacaklarını belirten Saraç koşulları sağlayan her üniversiteye formasyon için ek kontenjan verileceğini söyledi.

Buradaki açıklamadan çıkardığımız kadarı ile 2015 şubat formasyon başvurusunda ,2014 kasım ayında olduğu gibi 30.000 kişiye yakın kontenjan ve neredeyse tüm üniversiteleri kapsayan bir bir formasyon kontenjanı açılmayacak. Bizim tahminimize göre En yoğun talep olan yerlerdeki üniversitelerde belli bir kontenjan açılacak zaten açıklamada geçen “ek kontenjan” kavramından da böyle düşünüyoruz.

Detaylar ve başvuru tarihleri açıklandığında detaylı bilgilendirme gene sitemizde olacaktır

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 126 YORUM
  1. Eylül dedi ki:

    Bu yıl bir değişiklik olmuş ve Konaklama mezunları yiyecek İçecek Öğretmenliğine atanmaktadırlar gibi bir ibare okudum. Hangi branşta alınıyor? Kafam karıştı o yüzden danışmak istedim hocam.

  2. Eylül dedi ki:

    Hocam merhabalar. Konaklama işletmeciliği son sınıf öğrencisiyim. Bu bölümde formasyon alma şansım var mı?Şayet atama olursa hangi dal adı altında olacaktır? Şimdiden teşekkürler.

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      merhaba, bölümünüzle alakalı formasyon bazı üniversitelerimizde veriliyor, Meb, konaklama ve turizm Öğrt. adı altında Turizm liselerine atamanızı yapabilir, Tabi bunun için kontenjan açması şart, iyi günler

      1. Eylül dedi ki:

        Bu yıl bir değişiklik olmuş ve Konaklama mezunları yiyecek İçecek Öğretmenliğine atanmaktadırlar gibi bir ibare okudum. Hangi branşta alınıyor? Kafam karıştı o yüzden danışmak istedim hocam.

        1. Cenk Hoca dedi ki:

          Merhaba tabi her an değişen sınavları göz önüne alarak sistemin veya atama branşının değişmesini de normal olarak karşılayabiliriz, fakat referans ve atama kontenjanları olarak geçmiş bölümün sayılarına bakabilirsin iyi günler

  3. selin dedi ki:

    Hocam ben iktisat 4.sinif ogrencisiyim bende formasyon almak istiyorum ama bu konuda tam bilgi sahibi olamiyorum malesef heryerde farklı. HOCAM formasyon sonrasinda ogretmeblik hakkini kazanambiliyomuyuz bunun disinda baska bi sarrti varmi bazi sitelerde tezsuzyuksek lisans gibu bi sart gordum bazi yerlerdede iktisat ogrencilerinin yararlanamayacagini. Bilgilendiriseniz çok sevinirim.

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba, formasyon aldıktan sonra bölümünün ataması olursa atanırsın , üniversiteler kontenjan verirse formasyon alabilirsin bundan farklı olarak fazladan bir şey yapmana gerek yok, formasyon alımı kolaylaştı, fakat MEB atama yapmadıktan sonra bu sadece belge olarak kalıyor, bunları da düşünün, iyi günler

  4. HATİCE dedi ki:

    HALEN 3. SINIF ÖĞRENCİSİYİM HANGİ ÜNÜVERSİTE DEN FORMASYON ALABİLİRİM

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba, Yökün açıklamasına göre sadece son sınıflar ve mezunlar formasyon başvurusu yapabiliyor, iyi günler.

  5. yasemin dedi ki:

    Cenk hocam bir sorum daha olacaktı
    aöf sosyoloji öğrencisi mezun olunca sosyolog olarak atanabiliyor mu yoksa onun içinde belli bir takım şartlar arıyorlar mı ?

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba, AÖF öğrencilerinin örgün öğrencilerden bir farkı yoktur, onların yaptığı, aldığı bütün imkan ve ünvanları sizde alıyorsunuz bu konuda bir sıkıntınız olmasın, iyi günler.

  6. yasemin dedi ki:

    Cenk Hoca Merhaba
    Aöf öğrencileri formasyon alabiliyor mu?
    aöf sosyoloji bölümünde formasyon alabilmek için felsefe -psikoloji ve mantıktan belirli krediler almak gerekiyormuş ancak formasyon için üniversitenin bize verdiği krediler yetersiz (miş) bu durumda aöf öğrencileri nasıl formasyon alabilecek bu konuda bizi aydınlatırsanız çok memnun oluruz
    bir de ara sınıflar için formasyon açılacak mı ?
    Teşekkürler

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba, şuan ki yök kanunu ve maddesine göre ara sınıflar formasyon alamıyor, son sınıf ve mezunlar formasyon alabilir.
      lisans öğrencisi iken aldığınız derslerin eksik olduğu konusunda ki bilgiyi araştırmanızı tavsiye ederim, çünkü formasyonda böyle bir sorun daha önce yaşanmadı.
      AÖF Normal örgün öğrencileri gibi bütün haklardan yararlanır sizde onlar gibi (ara sınıf değilseniz) formasyon başvurusu yapabilirsiniz. iyi günler.

  7. yağmur dedi ki:

    merhaba ben sosyoloji 2.sınıf öğrencisiyim bahar dönemi için formasyon son sınıf ve mezunlar için verilebilmektedir şeklinde açıklamalar var şu anda formasyon alabileceğim istanbulda bulunan bir okul bulunuyor mu acabaa bu konuda yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkürler

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba, Yağmur Hanım şuan da Yök’ün uygulamasında son sınıflar ve mezunlar formasyon alır maddesi bulunuyor, ara sınıf olduğunuz için formasyon şansınız şuan yok, iyi akşamlar

  8. ahmet mert dedi ki:

    Mrb hocam..ben Gaziantep te 4.sinifim..siirtte formasyon aldm.we kaydimi yaptm.gaziantepte acilsa we baswursam bana ciksa yatirdigim parayi geri alip antebe kayit yaptirabilirmiyim? Tsk ederim. .

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba, para yatırdıktan sonra geri alım söz konusu değil, istersen okulu ara görüş fakat bu durum daha önceden kabul edilen bir durum değildi, iyi günler.

  9. enise dedi ki:

    Merhaba, ben mühendislik fakültesi mezunuyum. Formasyon almam durumunda mühendis ünvanım gidiyor mu acaba?

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      merhaba tabi ki hayır, kazanılmış haklar kaybedilemez ayrıca sen mühendisin yanında öğretmen de oluyorsun, iyi günler.

  10. EMRE BÜYÜK dedi ki:

    Hocam 4. sınıf iktisat ögrencisiyim. formasyon almak istiyorum. Durumla ilgili nereye başvurmam gerekiyor. Gaziantep üniversitesi buna imkan saglıyor mu ? Formasyonu fen-edebiyat ögrencileriyle mi alıyoruz ? Teşekkür ederim.

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      merhaba, formasyon dersleri aynı olmakla birlikte bölümlerin sınıfları farklı oluyor, okuduğun üniversite formasyon kontenjanını açıkladıysa başvuruda bulunabilirsin, iyi günler

  11. gamze dedi ki:

    Merhaba formasyon yapmam için ucret ne kadar

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      merhaba ücretler üniversitelere göre değişmekle birlikte 2000-2200 tl arasında bir ücret karşınıza çıkacaktır. iyi günler

  12. canan dedi ki:

    mrb.peyzaj mimarlığı bölüm mezunları formasyon alabilirlermi alırlarsa hangi üniversiteler bilgi verebilirmisiniz.

  13. Şeyma Yılmaz dedi ki:

    mrb ben 3. sınıf iktisat okuyorum formasyon alabilir miyim ?

    1. bu şubat yani haber döneminde sadece son sınıflar ve mezunlara başvuru hakkı tanınmıştır.

  14. Özkan dedi ki:

    Slm Cenk Hocam. Gazetecilik mezunuyum. Formasyon alırsam KPSS A grubu öğretmenlik sınavı ile Medya Okur Yazarlığı Dersine direkt olarak nasıl atanacağım. Diyelim ki Formasyonu aldım, Kpss ye girdim. Sonrası..?

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      merhaba formasyon aldıktan sonrası önemli zaten şuan bir çok üniversite kontenjan açıyor, fakat MEB atama yapmadıktan sonra bu belge sadece cvmizde kullanacağımız bir kağıda dönüşüyor, kısaca daha önceki ve şimdi ki atamaları kontrol edin MEB bundan sonra çok cuzi mktarda atama yapar yeni bölümlere, iyi günler, başarılar

  15. zehra dedi ki:

    Merhaba uluslararasi iliskilee bolumu formasyon alabiliyor mu. yardimci olabilir misiniz. tsklerlee simdiden.

  16. Gülşen dedi ki:

    Hocam merhabalar iktisat bolumu mezunuyum formasyon basvurumu yaptim kabul olur mu bilemiyorum ama formasyon alırsam muhasebe ve pazarlama alanlarındaki ögretmenliklerini kapsıyor peki bu alanların kpss ataması var mı yoksa bosuna formasyon alıp yine kpss engeliylemi karsilasirim tesekkur ederim.

  17. yunus budakoğlu dedi ki:

    merhaba cenk hocam ben anadolu üns.işletme bölümünü nokudum formasyon alabiliyormuyum hangi bölümler ve öğretmenlik olur mu cvp yazarsanız çok sevinirim.2yıldır vekil öğretmenlik yapıyorum

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba İşletme bölümü eğer ki üniversitelerde kontenjan açılırsa formasyon alabilir, ticaret liseleri başta olmak üzere bazı liseler bu (işletme) dersi veriyor, fakat MEB şubat ataması da dahil olmak üzere bu bölüme atama yapmıyor, atama olmadığını ve atama olmama durumunu düşünerek formasyon başvuru yapabilirsiniz, iyi akşamlar

  18. ŞENAY dedi ki:

    iyi günler ben aöf kamu yönetimi mezunuyum formasyon alabilmem için öncelikle ALES’e girmem mi gerekiyor yanlış bilmiyorsam son formasyon alımına bu sebeple giremedim. Birde formasyon için lisans not ortalamasının önemi var mı teşekkürler.

    1. Ales şartı daha önceki başvurularda kesin bir şekilde vardı ama son başvurularda genelde kullanılmadı, şua dönemdeki başvurularda ise üniversitelerin kendi yayınladığı başvuru koşulları içinde genel olarak Ales şartı yer almamaktadır. ama not ortalamasının seçim için önemli bir kriter oluşturduğunu düşünmekteyiz. örnek olarak duyurusunu şu ara yayınlamış siirt üniversitesinin belirttiği koşullara bakarak görebilirsiniz başarılar.

  19. AYSUN dedi ki:

    peki işletme bölümü mezunu formasyon eğitimi aldığında öğretmen olma ihtimali var mı ve aldığı formasyonla ne yapabilir. Bu soruları şu açıdan soruyorum orman mühendisi bir arkadaş formasyon aldı ve 6 yıldır sınıf öğretmenliği yapıyor. Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba ücretli öğretmenlik dışında sınıf öğretmenliği yapılamaz farklı bir bölümden, maalesef ücretli öğretmenlik içinde her bölüm “Geçici” olarak ve Atanma olmadığı durumlarda sınıf öğretmenliğne devam edebilir iyi akşamlar

  20. sümeyra dedi ki:

    Merhaba okudum cevaplarınızı ve merak ettim işletme mezunu formasyon aldığında hangi dalda öğretmenliğe hak kazanıyor? Ta da stajda alan belirleniyosa ordaki alternatifler nedir?iyi günler.

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      merhaba işletme mezunları bazı liselerde verilen işletme derslerine girebilir, eğer ki üniversiteler kontenjan açarsa bu bölümden formasyon alabilirsiniz, fakat şu da var MEB bu atama dönemi de olmak üzere bu derse atama yapmıyor, i

  21. ŞÜKRAN dedi ki:

    Merhaba gıda mühendısliği bolumu mezunuyum formasyon almak ıstıyorum arastırmalarım yetersız kalıyor mumkunse uzaktan egıtım veren unıversıtelerin hangılerı oldugunu ve gıdaya formasyon veren unıversıtelerın hangılerı oldugunu benımle paylasabılır mısınız?sımdıden tesekkurleer

    1. Şuan Üniversiteler duyurularını, ortalama başvuru tarihlerini vs gibi olayları artık kendileri yayınladığı ve başvuruları kendileri direkt aldığı için bu konuda kesin bir şey söyleyemiyoruz maalesef tüm formasyon veren üniversitelerin duyurularını takip etmeniz gerekecek. biz elimizden geldiğinde takip edip yayınlamaya çalışıyoruz ama maalesef bölüm bazlı değilde üniversite bazlı yayınlayabiliyoruz…
      başarılar dilerim..

  22. AYSUN dedi ki:

    birde şunu soraaktim.marmara üniversitesi formasyon duyurusu yapmiş.inceledim.ama sinif öğretmenliği yok.gerçekten bu konuda hiç bilgim yok.bu formasyon öğretmenlik için alinmiyormu. teşekürler

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba size söylediğim gibi sınıf öğretmenliği bölümü eğitim fakültesi bölümlerindendir ve en iyi sınıf öğretmenliği eğitimi orada verilir, biliyorsunuz ki sınıf öğretmenliği önemli bir bölümdür, sınıf öğretmenliği bölümü için formasyon yoktur, her formasyon alan istediği öğretmenliği yapamaz, herkes kendi branşından formasyon alır ve alandan sınava girer.
      Bir Matematik bölümü mezunu formasyon alarak matematik öğretmeni olur, kendi isteğine göre türkçe ya da sınıf öğretmeni olamaz, tekrardan iyi günler

  23. AYSUN dedi ki:

    lütfen bana yardim edin.kafayı yemek üzereyim.istanbul üniversitesi işletme bölümü meznuyum.sınıf öğretmenliği için formasyon almak istiyorum.her bölümün alacağı formasyon farklı mı oluyor.yani işletme mezunu ayrı pskolojı matematık mezunu ayrı mı dersler alıyor.yardımcı olursanız çok sevinirim .herkesin dileği olur inşallah.

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba, herkesin aldığı formasyon dersleri aynı tabiki ama sınıfı öğretmenliği için formasyon alamazsınız, zaten eğitim fakültesinde öyle bir bölüm var ve öğretmenlerini bu fakülteden temin ediyor. Formasyon dersleri geneldir, bütün bölümler aynı dersi alır, sadece staj alımında herkes kendi bölümüne göre staj yapar tek fark budur, iyi günler

  24. BURCU dedi ki:

    Merhaba, iktisat 4. sınıf öğrencisiyim formasyon almam mümkün mü?

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      merhaba, son sınıf olduğunuz için formasyon alabiliyorsunuz, bulunduğunuz okulun formasyon açıklamasını bekleyin ,iyi günler.

  25. Hatice dedi ki:

    merhaba iktisadi ve idari bilimler fakültesi ekonometri mezunuyum,formasyon alabilir miyim ?

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba, maalesef daha önce bölümünüzden formasyon alımı olmadı, Üniversitelerin kontenjanlarını bekleyip görelim, iyi akşamlar

  26. cemile dedi ki:

    merhaba ben sağlık kurumları yöneticiliği mezunuyum hangi üniversitelerin bize formasyon hakkı tanıdığını nasıl öğrenicem ? bütün üniversitelerin ilanlarına tek tek bakarak mı yoksa daha net bi yolu var mı?

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba, maalesef bütün üniversiteleri kontrol etmeniz gerekiyor, elimizden geldiğince üniversitelerin başvurularını sitemizde yayınlayacağız, takıpte kalın, iyi akşamlar.

  27. Ebru dedi ki:

    Sosyoloji 3.siniflar subat formasyonuna basvurabilirler mi ?

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba, ara sınıflar formasyon başvurusu yapamıyor, sadece mezunlar ve son sınıflar , iyi akşamlar

  28. tuğçe dedi ki:

    İstatistik bölümü öğrencilerine de (istatistik ve bilgisayar bölümü değil) formasyon verilicek mi?Ve hangi üniversitelerin verdiğini biliuor musunuz?

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      Merhaba, bölümünüzün bu seneki formasyon alımları hakkında bir bilgiye sahip değiliz, üniversiteler formasyon kontenjanlarını açıkladığı anda güncel olarak sitemizde bütün bölümelr yer alacaktır, iyi günler

  29. caner aydın dedi ki:

    Cenk hocam şubatta kesin formasyon vereceklermi b

    1. Egitim-Dünyası dedi ki:

      Yukarıdaki haberimizde de belirttiğimiz gibi YÖK başkanının açıklaması bu yöndeydi.

  30. ŞEYMA DEMİR dedi ki:

    İşletme son sınıf öğrencisiym ilk dönem olan formasyon başvurusunu ne yazık ki kaçırdım bu dönemde başvurular ne zaman olacak hangi sayfadan takip etmeliym bide başka üni.de formasyon eğitimi görmek istiyorum o okulun sayfasından mı takip etmeliyim yardmcı olun lütfen

    1. Cenk Hoca dedi ki:

      merhaba, Şeyma Hocam şubatta bir alım daha olacak hem bizim sayfamızdan hem de Üniversitelerin sayfalarından takip edebilirsin.

BİR YORUM YAZ