Egitim-Dünyası

2015 Öğretmen İhtiyacı Açıklandı.

2015 Öğretmen İhtiyacı Açıklandı.

Yapılan ve yapılacak atamalarla birlikte öğretmen ihtiyacının ne akdar olduğu açıklandı.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu Şu anda 114 bin öğretmen ihtiyacının olduğu ve atama bekleyen öğretmen sayısınınn ise son dönemlerde yapılan atamalar ile birlikte 278 bine düştüğü açıkladı.

 

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nce, Sakıp Sabancı Basın Merkezi’nde düzenlenen “Basın Merkezi Toplantıları”na MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu katılarak, gazetecilere yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

MEB İnsan Kaynakaları Genel Müdür Hamza Aydoğdu’nun o açıklaamları

Şu anda 114 bin öğretmene ihtiyaç bulunduğunu, atama bekleyen öğretmen sayısının da son atamaların ardından 278 bine düştüğünü kaydeden Aydoğdu, “Bu realiteyi herkesin görmesi gerekiyor. Burada bütün öğretmenlerimizle iletişim halindeyiz. Bu dönemde bütün öğretmenlere, MEB’in kapısı ardına kadar açılmıştır. Fakat elimizdeki imkanlarla atamaları yapmamız gerekiyor” dedi. Talim Terbiye Kurulunun ilgili kararıyla 118 alanın tespit edildiğini bildiren Aydoğdu, bölümler kapandığı için 10 alana kontenjan verilmediğini, bu nedenle 15 bin öğretmen atamasının, 108 alana yapılacağını kaydetti.

“Bekleyenlere göre değil ihtiyaca göre kontenjan” Hamza Aydoğdu, “108 alana atama yaptığımız zaman öncelikle ihtiyaca göre atama yapmamız gerekiyor. Mesela tarih öğretmenleri ’14 bin bekleyen var. Buna göre bize kontenjan verin’ diyorlar. Bekleyenlere göre değil ihtiyaca göre kontenjanı belirlememiz gerekiyor” diye konuştu. Tarih branşından örnek veren Aydoğdu, bu branşta 14 bin 288 adayın beklediğini ancak ihtiyacın bin kişi olduğunu söyledi. Kontenjanın da ihtiyaca göre belirlendiğini kaydeden Aydoğdu, “Yüzde yüz kontenjan da ayırsanız bu arkadaşlarımız tatmin olmayabilir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ