Egitim-Dünyası

2015 Ocak Ataması Bölümleri Belli Oldu .!

2015 Ocak Ataması Bölümleri Belli Oldu .!

Atanacak Öğretmenler İkinci Dönemde Görevlerine başlayacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, 15 bin öğretmen atama takviminin mevcut eş atamalarından sonra yapılacağını açıkladı.

2015 Yılı Ocak Ayı İl İçi ve İller Arası Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Sonuçları 14 Ocak’ta sonuçlar açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı ara tatilde öğretmenlerin il içi ve iller arası özür grubu yer değiştirme atamalarını yapılmış olacak. Şimdi ara tatil içinde öğretmen atamaları yapılması bekleniyor. Yeni atanan öğretmenler II. dönem başında görevlerine başlamış olacaklar.

Aydoğdu, Ekim’de yapılan norm güncellemesi sonucunda ihtiyaç duyulan 25 alanda: İngilizce, Din Kültürü VeAhlak Bilgisi, Türkçe, Sınıf Öğretmenliği, Rehberlik, İlköğretim Matematik,Okul Öncesi Öğretmenliği, Beden Eğitimi, Fen Bilgisi, Matematik, BilişimTeknolojileri, Türk Dili Edebiyatı, Biyoloji, Müzik, İmam Hatip MeslekDersleri, Sosyal Bilgiler Teknolojik Tasarım, Arapça, Görsel Sanatlar, Kimya,Fizik, Coğrafya, Tarih Ve Almanca alanlarında, ihtiyaca göre alım yapılacağını belirtti.

Türkiye’ de atanamayan öğretmenlerin sayısı inanılmaz şekilde artarken formasyon verilmesinin devam etmesi ve eğitim fakültelerinin düzensiz bir biçimde açılmaya devam edip alımın artmaması Türkiye’de öğretmen ataması sonuçlarının insanları memnun etmemesine neden oluyor.

30 bine yaklaşan Edebiyat mezunları bu bölümlerin içerisinde en şanssızı kabul ediliyor, edebiyat bölümünün AÖF birirminin de  açılması bu sayıyı daha da arttırıyor.

Türkiye’de atanamayan öğretmen sayısının İzlanda nüfusuna denk olduğu açıklandı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ