Egitim-Dünyası

2015 Nisan Ataması Yapılmayacak

2015 Nisan Ataması Yapılmayacak

ATAMA AÇIKLAMASI GELDİ

Öğretmen atamaları konusunda yüzbinlerce adayın beklentisi olduğunu biliyoruz, bazıları nisan ayının, bazıları ise KPSS’den sonra atama yapılması taraftarı idi, yüzbinlerce aday sosyal sitelerden ve kurumlara ulaşarak nisanda atama istedi, binlerce aday ise atamaların KPSS’den sonra yapılması için şart koştu, MEB bu konuda daha önce yaptığı açıklamayı tekrarladı , haberle ilgili ayrıntılar ve atama bilgileri;

2015 Nisan’da Atama Olacak Mı?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bandırma On yedi Eylül Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi kurulmasını öngören Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin tümü üzerinde TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelerinde milletvekillerinin sorularına cevap verdi.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Türkiye’nin öğretmen ihtiyacı sayısının ideal koşullarda 115 bin 420 olduğunu belirtti.

Öğretmen atamalarına esas olan KPSS’nin Temmuz ayında yapılacağını belirten Avcı, “Nisan sonunda öğretmen ataması yapılmayacak. KPSS’ye girecek yüzbinlerce gencin, kendilerinin de değerlendirileceği tarihte atama yapılması için haklı talebi var. İnşallah ağustostan itibaren bu adımları planlayacağız” diye konuştu. Türkiye’nin öğretmen ihtiyacı sayısının emekli olacakların branş dağılımına göre değişebileceğine işaret eden Avcı, “İdeal koşullarda 115 bin 420 yeni öğretmen ihtiyacı var” dedi. Konuşmaların ardından, teklifin maddelerinin görüşülmesine geçildi.

 

Eğitim Dünyası sitesi olarak bu konuda hep öğretmenlerin tarafı olduk, öğretmenlerin izleyeceği yolun birlik olduğunu  ve bu birliğin sonuca ulaşmak için tek  yol olduğunu belirtiyoruz, her türlü haber için bizi takip etmeye devam edin.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ