Egitim-Dünyası

2015 Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2015-DİB-MBSTS) Sonuçları Açıklandı

2015 Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2015-DİB-MBSTS) Sonuçları Açıklandı

Diyanet işleri başkanlığının yaptığı sınav olan Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2015-DİB-MBSTS) sınav sonuçları ÖSYM’nin resmi internet sitesinden açıklandu, sınavla alakalı bilgilere de yer verildi.

51.666 Kişi Sınava Girdi 

51.666 kişi sınava başvuruda bulunurken, bu adaylardan 49.678 kişi sınava girdi, tam 1.988 kişi sınava girmezken, 107 adayın sınavı da geçersiz sayıldı.
2015 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2015-DİB-MBSTS): Sınav Sonuçlarının Açıklanması için aşağıdaki linke tıklayınız.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

22 Şubat 2015tarihinde yapılan 2015 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavının (2015-DİB-MBSTS) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Sınav sonuçları 03 Mart 2015 günü saat 17:30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.

Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

MBSTS NEDİR? 

MBSTS (Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı)

Diyanet İşleri Başkanlığı ilgili mevzuatı uyarınca;

1. Cami görevlilerinin görev yeri değişikliği,

2. Başkanlığımız personelinden başka unvanlarda görev yapmakta iken Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip veya müezzin-kayyım unvanlarına müktesebi olanlar için naklen, müktesebi olmayanlar için ilk defa naklen atamaları,

3. Kariyer unvanları basamaklarında yükselmeler,

4. Yurtdışı ile hac ve umre hizmetlerinde (hac ve umre hizmetleri için Müftü, Vaiz ve Eğitim Görevlileri hariç) din görevlisi görevlendirmeleri, için Başkanlıkça yapılacak sınavlara katılmak isteyen Başkanlığımız personeline yönelik (4/B statüsünde çalışan sözleşmeli personel dahil) Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) yapılır.
Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) tek grup halinde yapılır. Sınavda 80 soru sorulur. Her bir soru 1.25 puan değerindedir.

SINAV KONULARI
1. Dini ve Mesleki Bilgiler,

2. Başkanlığımız hizmetleri ve faaliyet alanları,

3. Genel Kültür.

Eğitim dünyası olarak her türlü sınav açıklamaları sonuçları sistemimizde güncellenerek yer alacaktır.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ